Novi Apple TV je stigao - budućnost televizije su aplikacije?

Novi Apple TV je stigao – budućnost televizije su aplikacije?

Čekali smo, načekali smo se, i taman kada nam se činilo da ćemo čekati još, Apple je večeras predstavio novu verziju svog ‘set-top-box’ uređaja pod nazivom Apple TV. Uređaj krasi znatno jači hardver od prethodne verzije, a kao što smo već najavili, ATV je zamišljen kao budućnost televizije - čak i sam moto kaže: "The future of TV are apps"!

naslovna

Nakon ekstremno duge iPad Pro prezentacije koja je trajala gotovo sat vremena, na red je došao i novi Apple TV. Centralno mesto Bill Graham Civic auditorijuma zauzeo je CEO Applea, Tim Cook, najavivši uređaj koji bi konačno mogao uvesti revoluciju u dnevne sobe milione korisnika.

Da, u pitanju je nova generacija Apple TV-a koji kombinuje pet stavki za koje Apple veruje da donose inovaciju u ovom segmentu:

  • jak i pouzdan hardver
  • moderan OS
  • korisničko iskustvo
  • alati za developere
  • App Store

Pored dramatično drugačijeg softvera, kompanija iz Kupertina pobrinula se i za novi način unosa komandi predstavivši Siri Remote – daljinac koji koristi multitouch tehnologiju, a koji omogućava i glasovni unos komandi.

App Store i aplikacije, pristup developerima već od danas

Možda i najznačajnija inovacija koju donosi novi Apple TV jesu upravo aplikacije, tj. pristup App Store prodavnici u kojoj će se od sada nalaziti nove aplikacije – poput Periscopea koji je već najavljen.

umirem
Siri Remote u sebi ima i žiroskop, te se daljinac ponaša kao Wii Remote kada su igre u pitanju!

Kako bi nove aplikacije iskoristile snagu jačeg hardvera, Apple je predstavio i tvOS – novi operativni sistem namenjen isključivo za Apple TV, a koji je zapravo baziran na iOS-u, pružajući developerima mogućnost kreiranja unificiranih aplikacija. Jednom kupljena, igra se preuzima na sve uređaje (iPhone, iPad i Apple TV).

Novi Apple TV koštaće $149 i $199 (verzije od 32 i 64GB) i biće dostupan sredinom oktobra.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.