Novi Apple TV je stigao - budućnost televizije su aplikacije?

Novi Apple TV je stigao – budućnost televizije su aplikacije?

Čekali smo, načekali smo se, i taman kada nam se činilo da ćemo čekati još, Apple je večeras predstavio novu verziju svog ‘set-top-box’ uređaja pod nazivom Apple TV. Uređaj krasi znatno jači hardver od prethodne verzije, a kao što smo već najavili, ATV je zamišljen kao budućnost televizije - čak i sam moto kaže: "The future of TV are apps"!

naslovna

Nakon ekstremno duge iPad Pro prezentacije koja je trajala gotovo sat vremena, na red je došao i novi Apple TV. Centralno mesto Bill Graham Civic auditorijuma zauzeo je CEO Applea, Tim Cook, najavivši uređaj koji bi konačno mogao uvesti revoluciju u dnevne sobe milione korisnika.

Da, u pitanju je nova generacija Apple TV-a koji kombinuje pet stavki za koje Apple veruje da donose inovaciju u ovom segmentu:

  • jak i pouzdan hardver
  • moderan OS
  • korisničko iskustvo
  • alati za developere
  • App Store

Pored dramatično drugačijeg softvera, kompanija iz Kupertina pobrinula se i za novi način unosa komandi predstavivši Siri Remote – daljinac koji koristi multitouch tehnologiju, a koji omogućava i glasovni unos komandi.

App Store i aplikacije, pristup developerima već od danas

Možda i najznačajnija inovacija koju donosi novi Apple TV jesu upravo aplikacije, tj. pristup App Store prodavnici u kojoj će se od sada nalaziti nove aplikacije – poput Periscopea koji je već najavljen.

umirem
Siri Remote u sebi ima i žiroskop, te se daljinac ponaša kao Wii Remote kada su igre u pitanju!

Kako bi nove aplikacije iskoristile snagu jačeg hardvera, Apple je predstavio i tvOS – novi operativni sistem namenjen isključivo za Apple TV, a koji je zapravo baziran na iOS-u, pružajući developerima mogućnost kreiranja unificiranih aplikacija. Jednom kupljena, igra se preuzima na sve uređaje (iPhone, iPad i Apple TV).

Novi Apple TV koštaće $149 i $199 (verzije od 32 i 64GB) i biće dostupan sredinom oktobra.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.