Novi Apple TV je stigao - budućnost televizije su aplikacije?

Novi Apple TV je stigao – budućnost televizije su aplikacije?

Čekali smo, načekali smo se, i taman kada nam se činilo da ćemo čekati još, Apple je večeras predstavio novu verziju svog ‘set-top-box’ uređaja pod nazivom Apple TV. Uređaj krasi znatno jači hardver od prethodne verzije, a kao što smo već najavili, ATV je zamišljen kao budućnost televizije - čak i sam moto kaže: "The future of TV are apps"!

naslovna

Nakon ekstremno duge iPad Pro prezentacije koja je trajala gotovo sat vremena, na red je došao i novi Apple TV. Centralno mesto Bill Graham Civic auditorijuma zauzeo je CEO Applea, Tim Cook, najavivši uređaj koji bi konačno mogao uvesti revoluciju u dnevne sobe milione korisnika.

Da, u pitanju je nova generacija Apple TV-a koji kombinuje pet stavki za koje Apple veruje da donose inovaciju u ovom segmentu:

  • jak i pouzdan hardver
  • moderan OS
  • korisničko iskustvo
  • alati za developere
  • App Store

Pored dramatično drugačijeg softvera, kompanija iz Kupertina pobrinula se i za novi način unosa komandi predstavivši Siri Remote – daljinac koji koristi multitouch tehnologiju, a koji omogućava i glasovni unos komandi.

App Store i aplikacije, pristup developerima već od danas

Možda i najznačajnija inovacija koju donosi novi Apple TV jesu upravo aplikacije, tj. pristup App Store prodavnici u kojoj će se od sada nalaziti nove aplikacije – poput Periscopea koji je već najavljen.

umirem
Siri Remote u sebi ima i žiroskop, te se daljinac ponaša kao Wii Remote kada su igre u pitanju!

Kako bi nove aplikacije iskoristile snagu jačeg hardvera, Apple je predstavio i tvOS – novi operativni sistem namenjen isključivo za Apple TV, a koji je zapravo baziran na iOS-u, pružajući developerima mogućnost kreiranja unificiranih aplikacija. Jednom kupljena, igra se preuzima na sve uređaje (iPhone, iPad i Apple TV).

Novi Apple TV koštaće $149 i $199 (verzije od 32 i 64GB) i biće dostupan sredinom oktobra.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.

Tehnologija

Digital Day 2024: Kako AI oblikuje budućnost?

Ovogodišnji Digital Day posvećen je veštačkoj inteligenciji, a vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriće o tome kako ona oblikuje savremeni poslovni svet.

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.