Novi Apple TV je stigao - budućnost televizije su aplikacije?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Novi Apple TV je stigao – budućnost televizije su aplikacije?

Čekali smo, načekali smo se, i taman kada nam se činilo da ćemo čekati još, Apple je večeras predstavio novu verziju svog ‘set-top-box’ uređaja pod nazivom Apple TV. Uređaj krasi znatno jači hardver od prethodne verzije, a kao što smo već najavili, ATV je zamišljen kao budućnost televizije - čak i sam moto kaže: "The future of TV are apps"!

naslovna

Nakon ekstremno duge iPad Pro prezentacije koja je trajala gotovo sat vremena, na red je došao i novi Apple TV. Centralno mesto Bill Graham Civic auditorijuma zauzeo je CEO Applea, Tim Cook, najavivši uređaj koji bi konačno mogao uvesti revoluciju u dnevne sobe milione korisnika.

Da, u pitanju je nova generacija Apple TV-a koji kombinuje pet stavki za koje Apple veruje da donose inovaciju u ovom segmentu:

  • jak i pouzdan hardver
  • moderan OS
  • korisničko iskustvo
  • alati za developere
  • App Store

Pored dramatično drugačijeg softvera, kompanija iz Kupertina pobrinula se i za novi način unosa komandi predstavivši Siri Remote – daljinac koji koristi multitouch tehnologiju, a koji omogućava i glasovni unos komandi.

App Store i aplikacije, pristup developerima već od danas

Možda i najznačajnija inovacija koju donosi novi Apple TV jesu upravo aplikacije, tj. pristup App Store prodavnici u kojoj će se od sada nalaziti nove aplikacije – poput Periscopea koji je već najavljen.

umirem
Siri Remote u sebi ima i žiroskop, te se daljinac ponaša kao Wii Remote kada su igre u pitanju!

Kako bi nove aplikacije iskoristile snagu jačeg hardvera, Apple je predstavio i tvOS – novi operativni sistem namenjen isključivo za Apple TV, a koji je zapravo baziran na iOS-u, pružajući developerima mogućnost kreiranja unificiranih aplikacija. Jednom kupljena, igra se preuzima na sve uređaje (iPhone, iPad i Apple TV).

Novi Apple TV koštaće $149 i $199 (verzije od 32 i 64GB) i biće dostupan sredinom oktobra.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.