Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

U danu kada smo spremni da sa velikom pažnjom ispratimo predstavljanje novog iPhone-a i Apple TV-a, stiže nam vest da Periscope u tajnosti sprema aplikaciju za Apple TV koja bi korisnicima tog uređaja omogućila gledanje prenosa uživo.

Apple-TV-Periscope

Još od kada je Periscope postao deo Twittera, te su nam prenosi videa uživo putem ove aplikacije omogućeni, niko od nas nije ni slutio da pomenuti servis za kratko vreme može dostići veliku popularnost kod korisnika i na taj način doneti jedan sasvim novi i koristan način izveštavanja i kreiranja sadržaja.

Kako to obično biva u svetu informacionih tehnologija, stvari se odvijaju velikom brzinom, noviteti su naša svakodnevnica, a vesti ima čak i na pretek. Tako smo u danu koji je još od ranog jutra rezervisan za Apple-ov događaj, “uhvatili” informaciju da Periscope krišom sprema aplikaciju koja bi trebalo da bude sastavni deo novog Apple TV-a.

Kako piše Tech Crunch, nekoliko aplikacija za pomenuti uređaj tehnološkog giganta već je spremno – među njima se sada nalazi i Periscope. Trenutno ne postoji više informacija o funkcionisanju samog app-a, kao ni o tome kako bi on mogao da izgleda (vertikalni video?). Poučeni ranijim iznenađenjima, sve mogućnosti ostaju otvorene kada je Apple u pitanju.

Periscope-2
Aplikacija za Android i iOS operativne sisteme pronašla je put do 10 miliona korisnika širom planete.

Apple TV iznad konkurencije

Podsećanja radi, novi Apple TV mogao bi korisnicima ponuditi zanimljivije i kvalitetnije iskustvo, a sam dokaz za to jeste i fokus ka industriji video igara tj. kežual gejmerima. Uz bolje performanse, modernije daljinskog upravljanje te veću otvorenost ka developerima i third party aplikacijama, ovaj uređaj brzo bi mogao postati daleko konkurentniji u odnosu na glavne rivale – Roku i Fire TV.

Nama ostaje da vidimo hoće li se ove glasine (možda već večeras) obistiniti, i tako utabati put servisu koji u ovom trenutku broji 10 miliona korisnikaput ka još širem auditorijumu. Isto tako možemo očekivati da potencijalna saradnja ovih kompanija inspiriše i druge developere iz sveta društvenih mreža te social media aplikacija, kako bi i oni na sličan način plasirali sadržaj i tako kreirali dodatnu vrednost za korisnike ovog uređaja.

Vidimo se večeras od 19 časova, da zajedno vidimo šta nam je to Apple pripremio!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.