Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

U danu kada smo spremni da sa velikom pažnjom ispratimo predstavljanje novog iPhone-a i Apple TV-a, stiže nam vest da Periscope u tajnosti sprema aplikaciju za Apple TV koja bi korisnicima tog uređaja omogućila gledanje prenosa uživo.

Apple-TV-Periscope

Još od kada je Periscope postao deo Twittera, te su nam prenosi videa uživo putem ove aplikacije omogućeni, niko od nas nije ni slutio da pomenuti servis za kratko vreme može dostići veliku popularnost kod korisnika i na taj način doneti jedan sasvim novi i koristan način izveštavanja i kreiranja sadržaja.

Kako to obično biva u svetu informacionih tehnologija, stvari se odvijaju velikom brzinom, noviteti su naša svakodnevnica, a vesti ima čak i na pretek. Tako smo u danu koji je još od ranog jutra rezervisan za Apple-ov događaj, „uhvatili“ informaciju da Periscope krišom sprema aplikaciju koja bi trebalo da bude sastavni deo novog Apple TV-a.

Kako piše Tech Crunch, nekoliko aplikacija za pomenuti uređaj tehnološkog giganta već je spremno – među njima se sada nalazi i Periscope. Trenutno ne postoji više informacija o funkcionisanju samog app-a, kao ni o tome kako bi on mogao da izgleda (vertikalni video?). Poučeni ranijim iznenađenjima, sve mogućnosti ostaju otvorene kada je Apple u pitanju.

Periscope-2
Aplikacija za Android i iOS operativne sisteme pronašla je put do 10 miliona korisnika širom planete.

Apple TV iznad konkurencije

Podsećanja radi, novi Apple TV mogao bi korisnicima ponuditi zanimljivije i kvalitetnije iskustvo, a sam dokaz za to jeste i fokus ka industriji video igara tj. kežual gejmerima. Uz bolje performanse, modernije daljinskog upravljanje te veću otvorenost ka developerima i third party aplikacijama, ovaj uređaj brzo bi mogao postati daleko konkurentniji u odnosu na glavne rivale – Roku i Fire TV.

Nama ostaje da vidimo hoće li se ove glasine (možda već večeras) obistiniti, i tako utabati put servisu koji u ovom trenutku broji 10 miliona korisnikaput ka još širem auditorijumu. Isto tako možemo očekivati da potencijalna saradnja ovih kompanija inspiriše i druge developere iz sveta društvenih mreža te social media aplikacija, kako bi i oni na sličan način plasirali sadržaj i tako kreirali dodatnu vrednost za korisnike ovog uređaja.

Vidimo se večeras od 19 časova, da zajedno vidimo šta nam je to Apple pripremio!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Karijere

Do 30% domaćih frilensera traži sigurnost stalnog posla jer frilensing na globalu pokazuje znake recesije

Šta čeka srpske frilensere u narednom periodu i kako će izgledati budućnost frilensinga na domaćem tržištu?

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.