Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

U danu kada smo spremni da sa velikom pažnjom ispratimo predstavljanje novog iPhone-a i Apple TV-a, stiže nam vest da Periscope u tajnosti sprema aplikaciju za Apple TV koja bi korisnicima tog uređaja omogućila gledanje prenosa uživo.

Apple-TV-Periscope

Još od kada je Periscope postao deo Twittera, te su nam prenosi videa uživo putem ove aplikacije omogućeni, niko od nas nije ni slutio da pomenuti servis za kratko vreme može dostići veliku popularnost kod korisnika i na taj način doneti jedan sasvim novi i koristan način izveštavanja i kreiranja sadržaja.

Kako to obično biva u svetu informacionih tehnologija, stvari se odvijaju velikom brzinom, noviteti su naša svakodnevnica, a vesti ima čak i na pretek. Tako smo u danu koji je još od ranog jutra rezervisan za Apple-ov događaj, “uhvatili” informaciju da Periscope krišom sprema aplikaciju koja bi trebalo da bude sastavni deo novog Apple TV-a.

Kako piše Tech Crunch, nekoliko aplikacija za pomenuti uređaj tehnološkog giganta već je spremno – među njima se sada nalazi i Periscope. Trenutno ne postoji više informacija o funkcionisanju samog app-a, kao ni o tome kako bi on mogao da izgleda (vertikalni video?). Poučeni ranijim iznenađenjima, sve mogućnosti ostaju otvorene kada je Apple u pitanju.

Periscope-2
Aplikacija za Android i iOS operativne sisteme pronašla je put do 10 miliona korisnika širom planete.

Apple TV iznad konkurencije

Podsećanja radi, novi Apple TV mogao bi korisnicima ponuditi zanimljivije i kvalitetnije iskustvo, a sam dokaz za to jeste i fokus ka industriji video igara tj. kežual gejmerima. Uz bolje performanse, modernije daljinskog upravljanje te veću otvorenost ka developerima i third party aplikacijama, ovaj uređaj brzo bi mogao postati daleko konkurentniji u odnosu na glavne rivale – Roku i Fire TV.

Nama ostaje da vidimo hoće li se ove glasine (možda već večeras) obistiniti, i tako utabati put servisu koji u ovom trenutku broji 10 miliona korisnikaput ka još širem auditorijumu. Isto tako možemo očekivati da potencijalna saradnja ovih kompanija inspiriše i druge developere iz sveta društvenih mreža te social media aplikacija, kako bi i oni na sličan način plasirali sadržaj i tako kreirali dodatnu vrednost za korisnike ovog uređaja.

Vidimo se večeras od 19 časova, da zajedno vidimo šta nam je to Apple pripremio!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Bitcoin gubi vrednost – da li je sada pravo vreme za ulaganje?

U prethodnim nedeljama kriptovaluta Bitcoin beleži veliki pad. Zašto je to tako?

Gaming

Niški Webelinx razvija casual video igre za iOS i Android koje igra 15 miliona igrača širom sveta

Kako razvoj industrije video igara u Srbiji sve više raste, tako na površinu izlaze uspešne poslovne priče kreativnih mladih ljudi i startapa koji oblikuju IT scenu naše zemlje. Ovo je još jedna takva priča koja nam dolazi i Niša, preciznije iz Webelinx Games studija.

Startapi i poslovanje

Ima nešto u dvodecenijskom iskustvu Smarta, ali i u ženskom liderstvu

Ivana Ružičić i Ivanka Rankusović nalaze se na čelu kompanije Smart New Frontier Group. U nastavku teksta sa njima detaljnije govorimo o poslovanju te kompanije, ali i položaju žena u IT industriji.

Mobilno

Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Od ovog leta svi naši građani imaće dodatni razloga za uživanje na putu za Grčku, s obzirom na to da će od sledeće nedelje biti ukinute naknade za roming između ove dve zemlje.

Startapi i poslovanje

City Expert lansirao ‘Kreditni Savetnik’ za buduće vlasnike nekretnina

Kupovina stana ili kuće ume da bude prava noćna mora ukoliko kroz čitav proces prolazite sami i nemate iskustva. Kompanija City Expert lansirala je novi sajt po imenu 'Kreditni Savetnik' koji bi trebalo da edukuje i informiše kupce o različitim mogućnostima za kreditiranje nekretnine.

Office Talks Podcast

Mudrinić hejtuje streaming servise

U 46. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o tome šta pratimo od sadržaja i zašto moramo biti pretplaćeni na nekoliko video servisa kako bismo mogli da gledamo sve što nam je duši milo.