Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

Periscope u tajnosti razvija aplikaciju za Apple TV?

U danu kada smo spremni da sa velikom pažnjom ispratimo predstavljanje novog iPhone-a i Apple TV-a, stiže nam vest da Periscope u tajnosti sprema aplikaciju za Apple TV koja bi korisnicima tog uređaja omogućila gledanje prenosa uživo.

Apple-TV-Periscope

Još od kada je Periscope postao deo Twittera, te su nam prenosi videa uživo putem ove aplikacije omogućeni, niko od nas nije ni slutio da pomenuti servis za kratko vreme može dostići veliku popularnost kod korisnika i na taj način doneti jedan sasvim novi i koristan način izveštavanja i kreiranja sadržaja.

Kako to obično biva u svetu informacionih tehnologija, stvari se odvijaju velikom brzinom, noviteti su naša svakodnevnica, a vesti ima čak i na pretek. Tako smo u danu koji je još od ranog jutra rezervisan za Apple-ov događaj, “uhvatili” informaciju da Periscope krišom sprema aplikaciju koja bi trebalo da bude sastavni deo novog Apple TV-a.

Kako piše Tech Crunch, nekoliko aplikacija za pomenuti uređaj tehnološkog giganta već je spremno – među njima se sada nalazi i Periscope. Trenutno ne postoji više informacija o funkcionisanju samog app-a, kao ni o tome kako bi on mogao da izgleda (vertikalni video?). Poučeni ranijim iznenađenjima, sve mogućnosti ostaju otvorene kada je Apple u pitanju.

Periscope-2
Aplikacija za Android i iOS operativne sisteme pronašla je put do 10 miliona korisnika širom planete.

Apple TV iznad konkurencije

Podsećanja radi, novi Apple TV mogao bi korisnicima ponuditi zanimljivije i kvalitetnije iskustvo, a sam dokaz za to jeste i fokus ka industriji video igara tj. kežual gejmerima. Uz bolje performanse, modernije daljinskog upravljanje te veću otvorenost ka developerima i third party aplikacijama, ovaj uređaj brzo bi mogao postati daleko konkurentniji u odnosu na glavne rivale – Roku i Fire TV.

Nama ostaje da vidimo hoće li se ove glasine (možda već večeras) obistiniti, i tako utabati put servisu koji u ovom trenutku broji 10 miliona korisnikaput ka još širem auditorijumu. Isto tako možemo očekivati da potencijalna saradnja ovih kompanija inspiriše i druge developere iz sveta društvenih mreža te social media aplikacija, kako bi i oni na sličan način plasirali sadržaj i tako kreirali dodatnu vrednost za korisnike ovog uređaja.

Vidimo se večeras od 19 časova, da zajedno vidimo šta nam je to Apple pripremio!

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.