Startapi i poslovanje Archives - Netokracija.rs

Startapi i poslovanje

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Web 3.0

Predstavljamo vam Moonstruck – domaći startap uz pomoć kog će Twitter preći na Web3

Moonstruck je domaća kompanija koja se bavi razvojem proizvoda i inovativnih rešenja za kompanije i projekte pre svega u Web3 sektoru - a od skoro to rade i za Twitter. O tome kako je došlo do ove saradnje razgovaramo sa jednim od osnivača.

Intervju

Posetite Museum of Makeup — prvi AR muzej na svetu koji su kreirale preduzetnice iz Srbije!

Ivana Kaljević i Dunja Ognjenović, preduzetnice iz Srbije, pokrenule su prvi na svetu AR muzej koji nudi celokupnu istoriju šminke i šminkanja na vašem telefonu. O čemu se tačno radi i kako su došle na ovakvu ideju, razgovarali smo s Ivanom u intervjuu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki HireApp podigao investiciju od $1,5 miliona – sledi dalje širenje

HireApp, startap koji je napravio i lansirao platformu koja omogućava mečovanje radnika sa dostupnim smenama u hotelskoj i ugostiteljskoj industriji, danas je objavio da je podigao 'seed' investiciju $1,5 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Fragment Incorporated pobednik je ovogodišnjeg konkusa Generator ZERO 2023

Fragment Incorporated odneo je nagradu od dva miliona dinara za svoje rešenje 'Fragment ploče' čiji je fokus proizvodnja inovativnog i održivog građevinskog materijala od 73% reciklažnog stakla.

Startapi i poslovanje

Kombi Nacija je startap iz Srbije koji za korisnike iz regiona olakšava pronalazak kombi prevoza

Činjenica je da se svako od nas našao u situaciji da mu je potreban kombi prevoz za različite potrebe, dok potraga za istim često ume da donese mnogo izazova. Odlučnost da značajno pojednostavi ovaj proces i potragu za kombi prevozom, Aleksandar Smiljković pretvorio je u osnivanje startapa Kombi Nacija.

Startapi i poslovanje

Hvala.tips: Bakšiš preko kartice za ugostitelje i druge uslužne delatnosti

Predstavljamo vam domaći startap čije rešenje, platforma hvala.tips, podstiče korisnike uslužnih delatnosti da ostave napojnicu i kada nemaju keš kod sebe - putem platne kartice!

Startapi i poslovanje

500.000 developera koristilo je srpski Localizely – alat za prevod unutar aplikacija

Prilikom razvoja aplikacija developeri se susreću sa brojnim problemima, a jedan od njih je i prevod in-app tekstova za višejezična tržišta. Zato je Goran Luledžija kreirao Localizely.

Startapi i poslovanje

Rhythm Energy: Američka ‘EnTech’ kompanija zapošljava stručnjake u beogradskoj kancelariji

Kompanija Rhythm Energy srpskog osnivača sa sedištem u Teksasu otvorila je kancelarije u Beogradu prepoznavši IT potencijal naše zemlje. Evo šta to znači za globalnu, ali i domaću energetsku industriju.

Startapi i poslovanje

MyFitWorld: Kako su trojica kolega sa DIF-a pokrenuli tehnološku kompaniju?

MyFitWorld, platforma i aplikacija, mesto je gde treneri i 'fitness' klubovi rade i prate kompletno svoj posao, a vežbači komuniciraju i treniraju sa svojim trenerima, gde god se nalazili.

Pročitaj dodatno…

Analiza

Zašto udruženje Fruškać mora da plati 115.000 dinara odštete zbog ‘deljenja’ na Instagramu?

Da li naš Zakon prepoznaje pravila upotrebe društvenih mreža, te koja su naša prava, a koje obaveze prilikom deljenja sadržaja, pitali smo Anju Berić iz advokatske kancelarije Žunić Law.

Office Talks Podcast

Stanje marketing agencija u 2023.

Gost 145. epizode Office Talks podkasta bio je Nikola Parun koji dolazi iz agencije Ovation BBDO, a sa kojim smo imali priliku da razgovaramo o stanju u industriji digitalnog marketinga u Srbiji nakon pandemije korona virusa.

Karijere

Istraživanje Puls HR zajednice: Privlačenje zaposlenih je najveći izazov IT kompanija

Sudeći prema istraživanju koje je sproveo HelloWorld, najveći izazov za IT kompanije u protekle dve godine bio je privlačenje IT kandidata, što je istaklo 61% ispitanika.