Studenti, pokažite svoje znanje i veštine u kreiranju aplikacija

24h Android Hackathon: Studenti, pokažite svoje znanje i veštine u kreiranju aplikacija

Srbija je ovih dana pravo mesto ukoliko ste u potrazi za dobrim programerskim hackathonom. Od 27. do 28. maja novosadski Execom ugostiće studente programere koji će imati priliku da se takmiče u razvoju Android aplikacija, provedu 24 časa radeći na svojim idejama, dok su za najbolje osigurane i vredne nagrade.

w2

Pod mantrom “Ewoke the team”, Execom poziva sve studente koji imaju predznanje o kreiranju Android aplikacija da se prijave na hackathon koji će biti održan od 27. do 28. maja u prostorijama ove kompanije (Bulevar Vojvode Stepe 50) u Novom Sadu.

Kako se navodi, cilj takmičenja jeste da se studentima pruži aktivno i praktično znanje, pri čemu će imati priliku da kreiraju sopstvenu aplikaciju i unaprede svoje veštine uz podršku Execom tima, ali i da se upoznaju sa radnim okruženjem i čitavim timom. Za najbolje učesnike obezbeđene su i vredne nagrade u vidu tableta, zvučnika i knjiga, dok će za sam rad zainteresovani učesnici morati da ponesu sopstveni laptop i Android pametni telefon, navode iz organizacije.

Prijave otvorene – pokažite vaše znanje

Prijave za hackathon dostupne su putem Google forme, pri čemu je potrebno uraditi kvalifikacioni zadatak koji je takođe dostupan online. Kvalifikacije traju do ponedeljka 23. maja u ponoć, pri čemu će izabrani učesnici biti kontaktirani do 25. maja. Više informacija o događaju dostupno je i putem 24h Android Hackathon grupe.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.