Viber Wink konkurent je Snapchatu

Viber sa 664 miliona korisnika staje na crtu Snapchatu – upoznajte Wink

Jedna od najpopularnijih 'messaging' aplikacija najavila je danas novi servis pod nazivom Wink koji korisnicima omogućava da šalju fotografije i video sa vremenskim ograničenjem, pružajući im tako više kontrole nad poslatim sadržajem. Iako čitava stvar asocira na Snapchat, Viber je integrisao Wink tako da se poruke razmenjuju u vašoj standardnoj konverzaciji.

viber_1

Od danas, korisnici Vibera u mogućnosti su da preuzmu Wink kao novu pridruženu aplikaciju koja im omogućava da šalju vremenski ograničene fotografije ili video do 10 sekundi trajanja. Kada se sadržaj pregleda od strane primaoca, isti će nestati nakon onoliko sekundi koliko odredite iz same aplikacije i nikada više neće moći da se pregleda.

Dostupan za Android i iOS uređaje, Wink umnogome podseća na Snapchat – jednostavan interfejs opisuje jednostavne funkcije, pri čemu je aplikacija zamišljena da funkcioniše u saradnji sa Viberom. Nakon što uslikate fotografiju ili napravite kratak video koji želite da pošaljete drugoj osobi, servis će vas redirektovati na Viber iz kojeg dalje možete da odaberete željeni kontakt, ali i da nastavite konverzaciju.

Bolja kontrola sadržaja, više poruka

Osoba koja sa druge strane bude primila vaš Wink, poruku će moći da pregleda bez prethodnog preuzimanja same aplikacije (već iz Viber konverzacije), nakon čega će poruka i nestati.

Ofir Ejal, direktor Odeljenja za proizvode u Viberu, izjavio je u obraćanju medijima:

Jasno nam je da naši korisnici zahtevaju više kontrole nad svojim porukama. Dobar primer toga jeste nedavno ponuđena funkcija za “brisanje poruka”, koja vam omogućava da brišete poruke na daljinu – čak i posle njihovog slanja. Wink je još jedan primer pružanja mogućnosti kontrole našim korisnicima, ali na zabavan način.

Zapravo, mi se nadamo da će Wink ohrabriti korisnike da još više razmenjuju sadržaj time što im omogućavamo da biraju kako žele da njihove fotografije i video materijali budu primljeni – naročito oni koji opisuju momente za koje ne biste voleli da ostanu u trajnom sećanju!

Spremni da 'namigujete' uz Viber?
Spremni da ‘namigujete’ vašim prijateljima?

Sa 664 miliona aktivnih korisnika, nesumnjivo je da Viber iza sebe ima ogromnu korisničku bazu kojoj veoma lako može da plasira pridruženu aplikaciju. Ipak, sa servisima kao što je Snapchat koji i dalje taji broj korisnika, a koji je sve popularniji među mlađim korisnicima, borba za prevlast u messaging kategoriji tek počinje.

Viber ili Vajber? Ma Wink!

Ipak, velika korisnička baza već u samom startu stavlja Viber u dobru početnu poziciju. Aplikacija danas beleži veliku popularnost u Srbiji i širom Centralne i Istočne Evrope, a tamo gde su ostale aplikacije (među njima Snapchat) zakasnile da privuku starije korisnike, Wink to može jednostavnije uraditi upravo zbog integracije sa konverzacijom koja ostaje na matičnom servisu.

Isprobajte Wink već danas na vašem Android ili iOS uređaju preuzimanjem aplikacije sa Google Play ili App Store prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.