Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi, ali ni to ne pomaže - Netokracija.rs

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi, ali ni to ne pomaže

Da je video sadržaj doživeo pravu ekspanziju na poznatim društvenim mrežema u prethodnom periodu, uverili smo se i sami, te se nakon Facebooka, Instagrama, ali i Vine-a, sa zakašnjenjem, koloseku priključuje i Twitter koji će korisnicima širom sveta uskoro omogućiti deljenje dužih video snimaka. Pored običnih korisnika, nova i dugo očekivana opcija svakako će dobro doći za sve oglašivače i izdavače čiji su nalozi prisutni na ovoj društvenoj mreži. Ipak, postavlja se pitanje da li su iz Twittera propustili da uhvate 'poslednji voz'?

twitter-video-

Nakon niza prethodnih promena koje su se pojavile na ovom mikro blogu, posebno kada je reč o ciljanim reklamama i embedovanju sadržaja, iz kompanije su odlučili da unaprede platformu, pružajući korisnicima novu mogućnosti objavljivanja dužih video snimaka. Kako prenosi Wersm, svi koju su prisutni na ovoj društvenoj mreži, uskoro će moći da u okviru svojih tvitova postave ili sami naprave video sadržaj u trajanju od 140 sekundi, što omogućava dodatan prostor za uređivanje i kreiranje zanimljivih snimaka.

Naime, do sada su svi korisnici Twittera bili u mogućnosti da sa svojim pratiocima podele video od 30 sekundi, što za većinu njih nije bio dovoljan vremenski period kako bi se na pravi način predstavila lična video kreacija ili video sadržaj sa nekog drugog izvora – koji bi samo upotpunili određeni tvit. Podsećanja radi, iz pomenute kompanije su se još ranije odlučili da produže trajanje video snimaka i na servisu Vine, koji je u vlasništvu ove društvene mreže.

Sudeći prema objavljenim statistikama, Twitter je tokom ove godine zabeležio rast od čak 50% ukoliko govorimo o deljenju video snimaka, na šta je umnogome uticalo partnerstvo sa NFL-om, koje je rezultovalo objavljivanjem snimaka sa pojedinih utakmica američkog fudbala. Kada je reč o ovom segmentu, na povećanje broja podeljenog video sadržaja, posebno su uticali i dodatni kapaciteti live streaming opcija sa mečeva kao i bolji video alati koji su bili dostupni korisnicima.

Snapchat u velikom naletu, već prestigao Twitter

Nadovezujući se na nove opcije, iz društvene mreže navode da bi uskoro trebalo da se svim korisnicima širom sveta omogući bolja i naprednija pretraga video sadržaja, koja bi se pojavljivala ukoliko korisnik izabere reprodukciju videa o okvru tvita ili se odluči da to isto uradi na Vine-u .

Ipak, ako govorimo o korisničkoj bazi na Twitteru, nedavno objavljene brojke jasno usmeravaju ka činjenici da je Snapchat postao glavna destinacija za video među društvenim mrežama, generišući 110 miliona aktivnih korisnika širom sveta. Samim tim, korisnička baza u Sjedinjenim Američkim Državama na ovoj društenoj mreži je porasla za 27,2%, te Snapchat broji 58,6 miliona korisnika, dok Twitter ima dva miliona manje, zaustavljajući se na brojci od 56,8 miliona.

Iz Twittera međutim navode da je nova opcija trenutno dostupna za korišćenje manjem broju korisnika, te obećavaju da će sa novim ažuriranjem funkcija biti dostupna kasnije ove godine za sve korisnike širom sveta.

Ono što je sigurno, jeste da bi uskoro trebalo da bude lansirana mogućnosti pregledanja videa preko celog ekrana, a ukoliko saberemo sve što Twitter sprema na polju video sadržaja, možemo lako zaključiti da se ova mreža kasnije nego što je očekivano pridružuje FacebookuInstagramu ali i Snapchatu – nudeći tako oglašivačima, ali i medijima još jedan kvalitetan kanal za komunikaciju sa potencijalnim kupcima, odnosno publikom. Međutim, postavlja se pitanje da li je Twitter već zakasnio sa svim promenama, s obzirom na to da je konkurencija već otišla daleko. Odgovor na ovo i slična pitanja, dobićemo u periodu koji je pred nama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Intervju

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.