Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi, ali ni to ne pomaže - Netokracija.rs

Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi, ali ni to ne pomaže

Da je video sadržaj doživeo pravu ekspanziju na poznatim društvenim mrežema u prethodnom periodu, uverili smo se i sami, te se nakon Facebooka, Instagrama, ali i Vine-a, sa zakašnjenjem, koloseku priključuje i Twitter koji će korisnicima širom sveta uskoro omogućiti deljenje dužih video snimaka. Pored običnih korisnika, nova i dugo očekivana opcija svakako će dobro doći za sve oglašivače i izdavače čiji su nalozi prisutni na ovoj društvenoj mreži. Ipak, postavlja se pitanje da li su iz Twittera propustili da uhvate 'poslednji voz'?

twitter-video-

Nakon niza prethodnih promena koje su se pojavile na ovom mikro blogu, posebno kada je reč o ciljanim reklamama i embedovanju sadržaja, iz kompanije su odlučili da unaprede platformu, pružajući korisnicima novu mogućnosti objavljivanja dužih video snimaka. Kako prenosi Wersm, svi koju su prisutni na ovoj društvenoj mreži, uskoro će moći da u okviru svojih tvitova postave ili sami naprave video sadržaj u trajanju od 140 sekundi, što omogućava dodatan prostor za uređivanje i kreiranje zanimljivih snimaka.

Naime, do sada su svi korisnici Twittera bili u mogućnosti da sa svojim pratiocima podele video od 30 sekundi, što za većinu njih nije bio dovoljan vremenski period kako bi se na pravi način predstavila lična video kreacija ili video sadržaj sa nekog drugog izvora – koji bi samo upotpunili određeni tvit. Podsećanja radi, iz pomenute kompanije su se još ranije odlučili da produže trajanje video snimaka i na servisu Vine, koji je u vlasništvu ove društvene mreže.

Sudeći prema objavljenim statistikama, Twitter je tokom ove godine zabeležio rast od čak 50% ukoliko govorimo o deljenju video snimaka, na šta je umnogome uticalo partnerstvo sa NFL-om, koje je rezultovalo objavljivanjem snimaka sa pojedinih utakmica američkog fudbala. Kada je reč o ovom segmentu, na povećanje broja podeljenog video sadržaja, posebno su uticali i dodatni kapaciteti live streaming opcija sa mečeva kao i bolji video alati koji su bili dostupni korisnicima.

Snapchat u velikom naletu, već prestigao Twitter

Nadovezujući se na nove opcije, iz društvene mreže navode da bi uskoro trebalo da se svim korisnicima širom sveta omogući bolja i naprednija pretraga video sadržaja, koja bi se pojavljivala ukoliko korisnik izabere reprodukciju videa o okvru tvita ili se odluči da to isto uradi na Vine-u .

Ipak, ako govorimo o korisničkoj bazi na Twitteru, nedavno objavljene brojke jasno usmeravaju ka činjenici da je Snapchat postao glavna destinacija za video među društvenim mrežama, generišući 110 miliona aktivnih korisnika širom sveta. Samim tim, korisnička baza u Sjedinjenim Američkim Državama na ovoj društenoj mreži je porasla za 27,2%, te Snapchat broji 58,6 miliona korisnika, dok Twitter ima dva miliona manje, zaustavljajući se na brojci od 56,8 miliona.

Iz Twittera međutim navode da je nova opcija trenutno dostupna za korišćenje manjem broju korisnika, te obećavaju da će sa novim ažuriranjem funkcija biti dostupna kasnije ove godine za sve korisnike širom sveta.

Ono što je sigurno, jeste da bi uskoro trebalo da bude lansirana mogućnosti pregledanja videa preko celog ekrana, a ukoliko saberemo sve što Twitter sprema na polju video sadržaja, možemo lako zaključiti da se ova mreža kasnije nego što je očekivano pridružuje FacebookuInstagramu ali i Snapchatu – nudeći tako oglašivačima, ali i medijima još jedan kvalitetan kanal za komunikaciju sa potencijalnim kupcima, odnosno publikom. Međutim, postavlja se pitanje da li je Twitter već zakasnio sa svim promenama, s obzirom na to da je konkurencija već otišla daleko. Odgovor na ovo i slična pitanja, dobićemo u periodu koji je pred nama.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.