Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi, ali ni to ne pomaže - Netokracija.rs

Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi, ali ni to ne pomaže

Da je video sadržaj doživeo pravu ekspanziju na poznatim društvenim mrežema u prethodnom periodu, uverili smo se i sami, te se nakon Facebooka, Instagrama, ali i Vine-a, sa zakašnjenjem, koloseku priključuje i Twitter koji će korisnicima širom sveta uskoro omogućiti deljenje dužih video snimaka. Pored običnih korisnika, nova i dugo očekivana opcija svakako će dobro doći za sve oglašivače i izdavače čiji su nalozi prisutni na ovoj društvenoj mreži. Ipak, postavlja se pitanje da li su iz Twittera propustili da uhvate 'poslednji voz'?

twitter-video-

Nakon niza prethodnih promena koje su se pojavile na ovom mikro blogu, posebno kada je reč o ciljanim reklamama i embedovanju sadržaja, iz kompanije su odlučili da unaprede platformu, pružajući korisnicima novu mogućnosti objavljivanja dužih video snimaka. Kako prenosi Wersm, svi koju su prisutni na ovoj društvenoj mreži, uskoro će moći da u okviru svojih tvitova postave ili sami naprave video sadržaj u trajanju od 140 sekundi, što omogućava dodatan prostor za uređivanje i kreiranje zanimljivih snimaka.

Naime, do sada su svi korisnici Twittera bili u mogućnosti da sa svojim pratiocima podele video od 30 sekundi, što za većinu njih nije bio dovoljan vremenski period kako bi se na pravi način predstavila lična video kreacija ili video sadržaj sa nekog drugog izvora – koji bi samo upotpunili određeni tvit. Podsećanja radi, iz pomenute kompanije su se još ranije odlučili da produže trajanje video snimaka i na servisu Vine, koji je u vlasništvu ove društvene mreže.

Sudeći prema objavljenim statistikama, Twitter je tokom ove godine zabeležio rast od čak 50% ukoliko govorimo o deljenju video snimaka, na šta je umnogome uticalo partnerstvo sa NFL-om, koje je rezultovalo objavljivanjem snimaka sa pojedinih utakmica američkog fudbala. Kada je reč o ovom segmentu, na povećanje broja podeljenog video sadržaja, posebno su uticali i dodatni kapaciteti live streaming opcija sa mečeva kao i bolji video alati koji su bili dostupni korisnicima.

Snapchat u velikom naletu, već prestigao Twitter

Nadovezujući se na nove opcije, iz društvene mreže navode da bi uskoro trebalo da se svim korisnicima širom sveta omogući bolja i naprednija pretraga video sadržaja, koja bi se pojavljivala ukoliko korisnik izabere reprodukciju videa o okvru tvita ili se odluči da to isto uradi na Vine-u .

Ipak, ako govorimo o korisničkoj bazi na Twitteru, nedavno objavljene brojke jasno usmeravaju ka činjenici da je Snapchat postao glavna destinacija za video među društvenim mrežama, generišući 110 miliona aktivnih korisnika širom sveta. Samim tim, korisnička baza u Sjedinjenim Američkim Državama na ovoj društenoj mreži je porasla za 27,2%, te Snapchat broji 58,6 miliona korisnika, dok Twitter ima dva miliona manje, zaustavljajući se na brojci od 56,8 miliona.

Iz Twittera međutim navode da je nova opcija trenutno dostupna za korišćenje manjem broju korisnika, te obećavaju da će sa novim ažuriranjem funkcija biti dostupna kasnije ove godine za sve korisnike širom sveta.

Ono što je sigurno, jeste da bi uskoro trebalo da bude lansirana mogućnosti pregledanja videa preko celog ekrana, a ukoliko saberemo sve što Twitter sprema na polju video sadržaja, možemo lako zaključiti da se ova mreža kasnije nego što je očekivano pridružuje FacebookuInstagramu ali i Snapchatu – nudeći tako oglašivačima, ali i medijima još jedan kvalitetan kanal za komunikaciju sa potencijalnim kupcima, odnosno publikom. Međutim, postavlja se pitanje da li je Twitter već zakasnio sa svim promenama, s obzirom na to da je konkurencija već otišla daleko. Odgovor na ovo i slična pitanja, dobićemo u periodu koji je pred nama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.