Ciljane reklame od sada i uz ‘emoji’ zahvaljujući Twitteru

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Ciljane reklame od sada i uz ‘emoji’ zahvaljujući Twitteru

Svi brendovi i oglašivači koji su prisutni na Twitteru od sada će dobiti značajan alat kako bi unapredili oglašavanje svojih proizvoda i usluga na pomenutoj društvenoj mreži. Naime, iz ove kompanije su se odlučili da obezbede novi način targetiranja reklama i to zahvaljujući emodžijima koje korisnici upotrebljavaju na ovom popularnom mikro blogu.

twitter-emoji

Da su ovi mali grafički prikazi različitih osećanja, ali i drugih elemenata iz svakodnevnog života nezaobilazan deo današnje komunikacije, dokazuje i činjenica da je Oksfordski rečnik, kao svetsku reč za 2015. godinu izabrao i uvrstio upravo emodži. Štaviše, sudeći prema dosadašnjim statistikama, čak više od 110 milijardi emodžija je bilo sastavni deo tvitova još od 2014. godine. 😮

Upravo zahvaljujući velikoj popularnosti ovih malih ikonica, iz Twittera su se odlučili da brendovima od sada, pored ključnih reči, obezbede i targetovanje reklama ka ciljnim grupama preko emodžija koje korisnici upotrebljavaju. Kako prenosi The Next Web, mnogi su se složili da bi upravo ovaj način targetovanja bio efikasniji i bolji za razliku od ključnih reči – jer korisnici emodžije upotrebljavaju kako bi iskazali svoja osećenja, posebno ako su limitirani na dobro poznatih 140 karaktera.

Nova funkcija dostupna globalno već danas

Tako će oglašivači od sada moći da se povežu sa ljudima, te targetuju svoje reklame bazirane na iskazanim osećanjima korisnika, bilo da su oni tužni, ljuti, razočarani ili raspoloženi. Sa druge strane, mogu se targetovati i oni koji su u okviru svojih tvitova koristili emodžije predstavljajući određenu vrstu hrane, kao i one ljude na osnovu njihovih strasti i mišljenja prema određenim stvarima.

Nova opcija na Twitteru biće dostupna širom sveta već od danas, a na brendovima je da zahvaljujući novoj funkciji, naprave nove strategije kako bi još više unapredili oglašavanje na ovoj društvenoj mreži, pokušavajući da prikupi još veći broj korisnika, koji mogu biti i potencijalni kupci određenih proizvoda ili usluga. 😀

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Kolumna

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Intervju

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.