Ciljane reklame od sada i uz ‘emoji’ zahvaljujući Twitteru

Ciljane reklame od sada i uz ‘emoji’ zahvaljujući Twitteru

Svi brendovi i oglašivači koji su prisutni na Twitteru od sada će dobiti značajan alat kako bi unapredili oglašavanje svojih proizvoda i usluga na pomenutoj društvenoj mreži. Naime, iz ove kompanije su se odlučili da obezbede novi način targetiranja reklama i to zahvaljujući emodžijima koje korisnici upotrebljavaju na ovom popularnom mikro blogu.

twitter-emoji

Da su ovi mali grafički prikazi različitih osećanja, ali i drugih elemenata iz svakodnevnog života nezaobilazan deo današnje komunikacije, dokazuje i činjenica da je Oksfordski rečnik, kao svetsku reč za 2015. godinu izabrao i uvrstio upravo emodži. Štaviše, sudeći prema dosadašnjim statistikama, čak više od 110 milijardi emodžija je bilo sastavni deo tvitova još od 2014. godine. 😮

Upravo zahvaljujući velikoj popularnosti ovih malih ikonica, iz Twittera su se odlučili da brendovima od sada, pored ključnih reči, obezbede i targetovanje reklama ka ciljnim grupama preko emodžija koje korisnici upotrebljavaju. Kako prenosi The Next Web, mnogi su se složili da bi upravo ovaj način targetovanja bio efikasniji i bolji za razliku od ključnih reči – jer korisnici emodžije upotrebljavaju kako bi iskazali svoja osećenja, posebno ako su limitirani na dobro poznatih 140 karaktera.

Nova funkcija dostupna globalno već danas

Tako će oglašivači od sada moći da se povežu sa ljudima, te targetuju svoje reklame bazirane na iskazanim osećanjima korisnika, bilo da su oni tužni, ljuti, razočarani ili raspoloženi. Sa druge strane, mogu se targetovati i oni koji su u okviru svojih tvitova koristili emodžije predstavljajući određenu vrstu hrane, kao i one ljude na osnovu njihovih strasti i mišljenja prema određenim stvarima.

Nova opcija na Twitteru biće dostupna širom sveta već od danas, a na brendovima je da zahvaljujući novoj funkciji, naprave nove strategije kako bi još više unapredili oglašavanje na ovoj društvenoj mreži, pokušavajući da prikupi još veći broj korisnika, koji mogu biti i potencijalni kupci određenih proizvoda ili usluga. 😀

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Outpost Chess, srpski LinkedIn za šahiste, podigao prvu ‘angel’ investiciju vrednu €85.000

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu 'anđeosku investiciju' u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine.

Startapi i poslovanje

Rad od kuće kao iz kanca: Remote Santa platforma jača timski duh na daljinu – i vredno nagrađuje trud

Startap iz Srbije rešava najveći problem rada od kuće - usamljenost! Kako Remote Santa platforma podstiče timski duh na daljinu, čitajte u intervjuu sa suosnivačicom, Jovanom Đeković.

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.