Kako plasirati proizvode i usluge iz Srbije u Švedsku

Kako plasirati proizvode i usluge iz Srbije u Švedsku – tema IKT Startu(Up) konferencije

Hotel Šumarice u Kragujevcu ugostiće 7. decembra konferenciju pod nazivom 'IKT Start(up)' koju organizuje IKT klaster Centralne Srbije uz pomoć Ambasade Švedske i Grada Kragujevca. Tema predstojećeg događaja biće pokretanje IKT startapa i otvaranje mogućnosti za poslovnu saradnju kompanija iz Srbije i Švedske.

ikt_kg_1

Predstojeća IKT Start(up) konferencija okupiće IT biznis zajednice iz Centralne Srbije, dok za cilj ima razmatranje modela poslovanja srpskih firmi na švedskom tržištu i obratno, kao i za predstavljanje relevantnih organizacija koje se bave povezivanjem firmi iz ove dve zemlje. Sa druge strane, govoriće se o IT startap kulturi na teritoriji Centralne Srbije.

Svoja iskustva, uspešne priče, kao i modele povezivanja, publici će preneti organizacije koje se bave povezivanjem malih i srednjih preduzeća iz naše i skandinavske zemlje. Pored svega, prisutni će biti u prilici da čuju predstavnike uspešnih srpskih firmi koje posluju na švedskom tržištu kao i švedske firme koje posluju na tržištu naše zemlje dugi niz godina.

Registracije otvorene, broj mesta ograničen

Drugi deo dana konferencije rezervisan je za IKT startape tokom koga će na scenu stupiti relevantne organizacije koje se bave podrškom za mlade kompanije ali i uspešne startape sa svojim inovativnim idejama koje su realizovali sa ili bez formalnih izvora finansiranja. Takođe, biće i više reči o šansama, izazovima kao i načinima putem kojih je moguće pokrenuti svoju IT startap ideju – te koji su potencijalni izvori finansiranja za dalji razvoj projekta.

Predstavnici preduzeća imaće priliku i da čuju šta je sve potrebno i na koji način je moguće plasirati proizvod ili uslugu na zahtevno švedsko tržište. Iz organizacije IKT Klaster Centralna Srbija napominju da je učešće na događaju besplatno, a s obzirom na to da je broj mesta ograničen – svi zainteresovani učesnici trebalo bi što pre da se registruju. Više informacija o konferenciji možete pronaći na zvaničnom sajtu IKT klastera Centralne Srbije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.