Lokalno ‘Slush 2016’ takmičenje stiže u Beograd

Lokalno ‘Slush 2016’ takmičenje stiže u Beograd – tvoja startap karta za put u Helsinki!

Domaći startapi će i ove godine imati priliku da predstave svoje ideje u oblasti društvenih inovacija tokom takmičenja 'Slush' koje će biti održano u Beogradu, 1. septembra 2016. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd, od 11 do 16 časova. Na ovaj način, takmičari će dobiti šansu da se kvalifikuju za učešće na konferenciji 'Slush 2016' koja se održava u finskoj prestonici Helsinkiju.

slush-beograd

Srbija će tako postati jedna od dvadeset zemalja širom sveta u kojima će tokom leta biti održana lokalna takmičenja za Slush konferenciju. Takođe, bitno je napomenuti da i ove godine takmičenje za naše kompanije organizuje Fond za inovacionu delatnost u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Finske.

Naime, idealni kandidati za takmičenje su startapi koji razvijaju originalna i održiva rešenja za goruća pitanja planete Zemlje – bez sektorskih i geografskih ograničenja. Između ostalog, od njih se zahteva da imaju prethodna iskustva kao i potencijal za rast, veštine i želju za postizanjem uspeha.

Pravila takmičenja između ostalog nalažu da bi startapi trebalo da poseduju poslovnu ideju koja je privukla interesovanje investitora ili korisnika, ali se i dalje nalazi u ranoj fazi razvoja, posebno se misli na prototip u radnoj fazi. U nadmetanju će učestvovati domaći startapi, od kojih najbolja tri prolaze evaluaciju finskih stručnjaka u Helsinkiju, a pobednik ulazi u Program “Impact Accelerator” i kao glavnu nagradu dobija put na pomenutu Slush konferenciju.

Prijave otvorene do 26. avgusta

Podsećanja radi, pobednik prošlogodišnjeg takmičenja, prvog koje je održano u Srbiji, bila je niška kompanija Neopix, koja je u konkurenciji 14 startap kompanija pobedila sa igricom za mobilne platforme “They Mean Well”. Inače, ovaj startap je tako postao prvi predstavnik Srbije koji je učestvovao na konferenciji Slush u Helsinkiju u novembru prošle godine kada je događaj posetilo više od 15.000 posetilaca iz 100 zemalja.

Iz organizacije ističu da prijave za takmičenje treba poslati Fondu do 26. avgusta 2016. godine popunjavanjem već pripremljenog formulara, dok se više informacija o takmičenju u septembru kao i agenda mogu pronaći na zvaničnom sajtu Inovacionog fonda.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.