Zašto izabrati programski jezik Ruby?

Zašto izabrati programski jezik Ruby i kakve nam on to benefite donosi?

Ovog proleća organizacija 'Spacevent' želi ponovo da aktivira domaću Ruby zajednicu, koja za cilj ima da okupi sve koji koriste ovaj programski jezik od profesionalaca do početnika, pa je tako prvi susret ovog tipa zakazan za sredu, 20. aprila u prostorijama UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a), s početkom u 19 časova.

ruby-programiranje

Kao što je i pomenuto, na predstojećem događaju dobrodošli su svi koji upotrebljavaju navedeni programski jezik, bilo da su u pitanju profesionalci, entuzijasti, korisnici Railsa ili ostalih web tehnologija vezanih za Ruby. Takođe, događaju mogu da prisustvuju i početnici u ovaj oblasti – koji će od starijih kolega imati priliku da nauče i saznaju sve što ih zanima.

Sa druge strane, teme bi trebalo da budu raznovrsne, prilagođene naprednim korisnicima ali i onima koji tek počinju sa učenjem. Na prvom druženju u neformalnoj atmosferi svima koji budu prisustvovali obratiće se Dejan Dimić, koji će tom prilikom govoriti o razlozima zbog kojih treba izabrati Ruby, te koji su zapravo benefiti ovog programskog jezika, navodi se u saopštenju.

Prijavite se na vreme, ulaz je slobodan

Tom prilikom, oglasili su se i iz Spaceventa, istakavši nešto više o redosledu, ali i cilju održavanja ovih događaja:

Skupovi će se dešavati jednom mesečno, dok je njihov cilj zapravo da aktiviraju postojeću Ruby zajednicu i okupe sve one koji se već bave ili žele da počnu sa korišćenjem ovog programskog jezika, Ruby on Rails platfome ili bilo koje druge web tehnologije koja se vezuje za korišćenje Ruby-a.

Iz organizacije ističu da će ulaz za predstojeći događaj biti slobodan, te je potrebno da svoje prisustvo potvrdite na vreme putem već pripremljenih prijava. Kako bi ostali u toku sa svim informacijama, možete između ostalog zapratiti i zvaničnu Facebook stranicu ove organizacije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.