Zašto izabrati programski jezik Ruby?

Zašto izabrati programski jezik Ruby i kakve nam on to benefite donosi?

Ovog proleća organizacija 'Spacevent' želi ponovo da aktivira domaću Ruby zajednicu, koja za cilj ima da okupi sve koji koriste ovaj programski jezik od profesionalaca do početnika, pa je tako prvi susret ovog tipa zakazan za sredu, 20. aprila u prostorijama UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a), s početkom u 19 časova.

ruby-programiranje

Kao što je i pomenuto, na predstojećem događaju dobrodošli su svi koji upotrebljavaju navedeni programski jezik, bilo da su u pitanju profesionalci, entuzijasti, korisnici Railsa ili ostalih web tehnologija vezanih za Ruby. Takođe, događaju mogu da prisustvuju i početnici u ovaj oblasti – koji će od starijih kolega imati priliku da nauče i saznaju sve što ih zanima.

Sa druge strane, teme bi trebalo da budu raznovrsne, prilagođene naprednim korisnicima ali i onima koji tek počinju sa učenjem. Na prvom druženju u neformalnoj atmosferi svima koji budu prisustvovali obratiće se Dejan Dimić, koji će tom prilikom govoriti o razlozima zbog kojih treba izabrati Ruby, te koji su zapravo benefiti ovog programskog jezika, navodi se u saopštenju.

Prijavite se na vreme, ulaz je slobodan

Tom prilikom, oglasili su se i iz Spaceventa, istakavši nešto više o redosledu, ali i cilju održavanja ovih događaja:

Skupovi će se dešavati jednom mesečno, dok je njihov cilj zapravo da aktiviraju postojeću Ruby zajednicu i okupe sve one koji se već bave ili žele da počnu sa korišćenjem ovog programskog jezika, Ruby on Rails platfome ili bilo koje druge web tehnologije koja se vezuje za korišćenje Ruby-a.

Iz organizacije ističu da će ulaz za predstojeći događaj biti slobodan, te je potrebno da svoje prisustvo potvrdite na vreme putem već pripremljenih prijava. Kako bi ostali u toku sa svim informacijama, možete između ostalog zapratiti i zvaničnu Facebook stranicu ove organizacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.