Naučite osnove web programiranja na Rails Girls Beograd radionicama

Naučite osnove web programiranja na letnjim Rails Girls Beograd radionicama

Rails Girls zajednica u Beogradu će 30. juna i 1. jula ponovo okupiti devojke i žene koje žele da savladaju osnove web programiranja koristeći Ruby on Rails programski jezik. Istoimena dvodnevna radionica biće održana u Startit centru u petak i u subotu, a pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi.

Na predstojećem događaju biće i nešto više reči o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima, dok se intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima. Kao i do sada, zahvaljujući entuzijazmu grupe RoR developera/ki koji će činiti mentorski tim, učesnice će imati priliku da steknu nova znanja kroz rad na razvoju jednostavnih web aplikacija u timovima, navodi se u saopštenju.

Štaviše, neke polaznice će se na ovaj način po prvi put susret sa web programiranjem i ovaj događaj nastoji da ih podstakne da u budućnosti nastave da uče i samostalno istražuju ovu oblast. Za nešto iskusnije, Rails Girls radionica je svakako dobra šansa za upoznavanje sa Ruby on Rails programskim jezikom koji je namenjen svim devojkama i ženama bez ograničenja u pogledu iskustva, znanja ili godina.

Prijave se zatvaraju 26. juna, požurite

Takođe, treba napomenuti da ovakav tip programa ne predstavlja instant kurs koji će polaznice pretvoriti u nove developerke, ali će im svakako omogućiti da prve i često najteže korake u učenju nove tehnologije savladaju uz podršku mentorskog tima i drugih učesnica. Za one koji nakon radionice nastave sa učenjem i radom, Rails Girls zajednica i njen mentorski tim biće tu da im pomognu u tom procesu.

U skladu sa željom za sticanjem novih znanja, ovogodišnje izdanje Rails Girls Beograd radionice biće realizovano uz podršku LearnUpona, najbrže rastućeg sistema za upravljanje online učenjem, a u organizaciji Spaceventa. Prijave za radionicu biće otvorene od utorka, 20. juna do ponedeljka, 26. juna u ponoć. Više informacija o radionici možete pronaći na zvaničnom sajtu Rails Girls Belgrade.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.