Naučite osnove web programiranja na letnjim Rails Girls Beograd radionicama

Rails Girls zajednica u Beogradu će 30. juna i 1. jula ponovo okupiti devojke i žene koje žele da savladaju osnove web programiranja koristeći Ruby on Rails programski jezik. Istoimena dvodnevna radionica biće održana u Startit centru u petak i u subotu, a pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi.

Na predstojećem događaju biće i nešto više reči o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima, dok se intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima. Kao i do sada, zahvaljujući entuzijazmu grupe RoR developera/ki koji će činiti mentorski tim, učesnice će imati priliku da steknu nova znanja kroz rad na razvoju jednostavnih web aplikacija u timovima, navodi se u saopštenju.

Štaviše, neke polaznice će se na ovaj način po prvi put susret sa web programiranjem i ovaj događaj nastoji da ih podstakne da u budućnosti nastave da uče i samostalno istražuju ovu oblast. Za nešto iskusnije, Rails Girls radionica je svakako dobra šansa za upoznavanje sa Ruby on Rails programskim jezikom koji je namenjen svim devojkama i ženama bez ograničenja u pogledu iskustva, znanja ili godina.

Prijave se zatvaraju 26. juna, požurite

Takođe, treba napomenuti da ovakav tip programa ne predstavlja instant kurs koji će polaznice pretvoriti u nove developerke, ali će im svakako omogućiti da prve i često najteže korake u učenju nove tehnologije savladaju uz podršku mentorskog tima i drugih učesnica. Za one koji nakon radionice nastave sa učenjem i radom, Rails Girls zajednica i njen mentorski tim biće tu da im pomognu u tom procesu.

U skladu sa željom za sticanjem novih znanja, ovogodišnje izdanje Rails Girls Beograd radionice biće realizovano uz podršku LearnUpona, najbrže rastućeg sistema za upravljanje online učenjem, a u organizaciji Spaceventa. Prijave za radionicu biće otvorene od utorka, 20. juna do ponedeljka, 26. juna u ponoć. Više informacija o radionici možete pronaći na zvaničnom sajtu Rails Girls Belgrade.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Startapi i poslovanje

Izmene Zakona o prevozu putnika ušle u Skupštinu – ako se usvoje CAR:GO bi mogao postati taxi

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ušao je u Narodnu skupštinu. Šta to znači za CAR:GO i slične servise koji bi potencijalno došli na srpsko tržište?

Propustili ste

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Novost

Google uvodi naplatu za YouTube, Google Play i druge servise – cenu snose proizvođači u EU?

Pvi put u svojoj istoriji Gugl će naplaćivati licence proizvođačima telefona u Evropi za instalaciju njegovih servisa kao što su Google Play, YouTube ili Gmail.

Analiza

Opel uhvaćen u softverskoj prevari prilikom testiranja štetnih gasova – novi dizelgejt na pomolu?

Očigledno da pojedini proizvođači automobila teškom mukom razvijaju sisteme koji će umanjiti emitovanje štetnih gasova. Nakon ogromnog skandala koji i dalje potresa VW grupaciju, varanju se priključio još jedan veliki igrač - Opel.

Kultura 2.0

Uključite se u raspravu o Centralnom registru stanovništva – bazi podataka građana Srbije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o Centralnom registru građana održava se danas, a predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i druge zainteresovane strane raspravljaće o tome da li je sveobuhvatna evidencija o građanima na jednom mestu dobro rešenje.

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.