Naučite osnove web programiranja na Rails Girls Beograd radionicama

Naučite osnove web programiranja na letnjim Rails Girls Beograd radionicama

Rails Girls zajednica u Beogradu će 30. juna i 1. jula ponovo okupiti devojke i žene koje žele da savladaju osnove web programiranja koristeći Ruby on Rails programski jezik. Istoimena dvodnevna radionica biće održana u Startit centru u petak i u subotu, a pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi.

Na predstojećem događaju biće i nešto više reči o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima, dok se intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima. Kao i do sada, zahvaljujući entuzijazmu grupe RoR developera/ki koji će činiti mentorski tim, učesnice će imati priliku da steknu nova znanja kroz rad na razvoju jednostavnih web aplikacija u timovima, navodi se u saopštenju.

Štaviše, neke polaznice će se na ovaj način po prvi put susret sa web programiranjem i ovaj događaj nastoji da ih podstakne da u budućnosti nastave da uče i samostalno istražuju ovu oblast. Za nešto iskusnije, Rails Girls radionica je svakako dobra šansa za upoznavanje sa Ruby on Rails programskim jezikom koji je namenjen svim devojkama i ženama bez ograničenja u pogledu iskustva, znanja ili godina.

Prijave se zatvaraju 26. juna, požurite

Takođe, treba napomenuti da ovakav tip programa ne predstavlja instant kurs koji će polaznice pretvoriti u nove developerke, ali će im svakako omogućiti da prve i često najteže korake u učenju nove tehnologije savladaju uz podršku mentorskog tima i drugih učesnica. Za one koji nakon radionice nastave sa učenjem i radom, Rails Girls zajednica i njen mentorski tim biće tu da im pomognu u tom procesu.

U skladu sa željom za sticanjem novih znanja, ovogodišnje izdanje Rails Girls Beograd radionice biće realizovano uz podršku LearnUpona, najbrže rastućeg sistema za upravljanje online učenjem, a u organizaciji Spaceventa. Prijave za radionicu biće otvorene od utorka, 20. juna do ponedeljka, 26. juna u ponoć. Više informacija o radionici možete pronaći na zvaničnom sajtu Rails Girls Belgrade.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Ekskluzivno

HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA – 250 inženjera postaje deo grupe

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Propustili ste

Sponzorisano

Bindžovanje bez interneta? Uz EON platformu, gde god poželite

Kompanija SBB predstavila je novi EON Video klub, koji transformiše iskustvo gledanja sadržaja inovativnim interfejsom, preporukama, personalizovanim odabirom sadržaja i funkcijom preuzimanja sadržaja za gledanje 'offline'. Donosimo vam prve utiske.

Gaming

For The Win! konferencija ove godine okuplja preko 500 ‘game dev’ profesionalaca

Treće izdanje konferencije For The Win! posvećene game developmentu u Srbiji održaće se 29. i 30. maja, a pored već tradicionalnog večernjeg keynote programa u Bitef teatru, glavni program biće održan u MTS Dvorani, uz dodatne spin-off događaje, žurke i prilike za neformalni networking.

Karijere

Lena Miladinović: Od žene se uvek traži više — u šahu i u preduzetništvu!

Ovogodišnji osmomartovski specijal otvaramo intervjuom s višestrukom državnom prvakinjom u šahu i osnivačicom Outpostchess startapa.

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.