Otvorene prijave za četvrtu ‘Rails Girls’ radionicu u Beogradu

Devojke, prijavite se za četvrtu ‘Rails Girls’ radionicu u Beogradu

Kao deo globalne inicijative, u Beogradu će se 6. i 7. juna održati dvodnevna ‘Rails Girls’ radionica koja ima za cilj da edukuje devojke i žene koje žele da se oprobaju u programiranju koristeći Rails web platformu za razvijanje aplikacija. Iz organizacije napominju da je za najbolje kandidatkinje obezbeđena i praksa u beogradskoj kompaniji TNation.

ruby

Četvrta Rails Girls radionica održaće se 6. i 7. juna u prostorijama Gnezda – inkubatora za razvoj preduzetništva Kancelarije za mlade Beograda koji se nalazi na 6. spratu Beograđanke. Ovo je svojevrsna prilika da učesnice naprave prve korake u programiranju, te da se bolje upoznaju sa programskim jezikom Ruby.

Ideja Rails Girls dešavanja je usmerena na ohrabrivanje devojaka da zakorače u IT svet. Tokom radionice učesnice savladavaju početne korake u programiranju koristeći Ruby jezik i Rails, otvorenu platformu za brzo kreiranje web aplikacija.

Nakon radionice uz samostalni rad, ali i konstantnu podršku mentorki, mentora i grupe, mogućnosti koje im se otvaraju su brojne – od kreiranje novih aplikacija, poboljšanja sopstvenih postojećih projekata, bavljenja ovim kao hobijem, pa sve do zaposlenja.

Najboljima praksa i mogućnost zaposlenja

Iz organizacije napominju da će učesnice koje budu najviše napredovale, uz nekoliko dodatnih okupljanja, biti u prilici da dobiju praksu u softverskoj firmi TNation iz Beograda, kao i mogućnost zaposlenja nakon isteka prakse.

railsgirls
Protekle tri radionice okupile su veliki broj devojaka koje su ostvarile prve korake kada je programiranje u pitanju (Foto: promo)

Učesnice će o Ruby jeziku učiti u grupama gde će zajedno sa mentorima i mentorkama proći kroz osnove programiranja, te naučiti kako da naprave web aplikaciju od koncepta do koda.

Za Rails Girls Beograd radionicu mogu se prijaviti sve devojke i žene, bez obzira na godine, a ni prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno. Prvi dan radionice predviđen je za instaliranje programa i međusobno upoznavanje, dok će se drugog dana odvijati celodnevni rad u grupama. Za radionicu je potreban laptop ili netbook.

Više informacija o Rails Gils Beograd možete pronaći na zvaničnom sajtu radionice.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.