Radionice o procesima izrade igara i Novoj Iskri

Radionice posvećene procesima razvoja igara stižu u ‘Novu Iskru’

Dizajn inkubator Nova Iskra organizuje novo okupljanje za sve zainteresovane dizajnere, 3D artiste i programere koje poziva da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. U okviru saradnje ostvarene sa timom ‘Prune Games’ iz Beograda, program ‘#gamedev is not (that) hard’, održaće se 25. i 27. februara a sa sobom će doneti jedno zanimljivo predavanje i dve radionice.

nova-iskra-igre-

Naime, obe radionice biće paralelno održane u prostorijama Nove Iskre u subotu 27. februara, a onu koja je namenjena dizajnerima i grafičkim umenticima vodiće Hernan Lopez, osnivač studija Epic Llama Games, dok će drugu radionicu posvećenu programerima voditi Pavle Goloskoković, osnivač nezavisnog studija Prune Games.

Ovaj događaj svakako može biti zanimljivi i hobistima, te drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz oblasti modelovanja ili programiranja. Cilj radionice koja nosi naziv „Character Concept Art Workshop“ jeste istraživanje osnovnih procesa kreiranja concept art-a za karaktere bazirane na postojećim opisima karaktera iz igara.

Sa druge strane, programeri će dobiti priliku da tokom radionice „HTML5 Game Development Basics“, zahvaljujući Pavlu Goloskokoviću pogledaju demonstraciju procesa razvoja relativno jednostavne igre bazirane na fizici koristeći HTML5 tehnologiju. Učesnici ovog događaja upoznaće se sa osnovnim konceptima razvoja igara i ograničenjima koje ova tehnologija sa sobom nosi, kao i koja su neophodna znanja za samostalno upuštanje u sferu game developmenta.

Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme

Svi zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti putem online formulara koje dok kotizacija iznosi 2.000 dinara po osobi. Jedan učesnik može se prijaviti za učešće u samo jednoj radionici, s obzirom na to da će biti održane istovremeno. Iz organizacije takođe ističu da je broj učesnika ograničen na petnaest po radionici, a poslednji rok za prijave je 24. februar u 12 časova.

U okviru programa #gamedev is not (that) hard biće održano i predavanje Hernana Lopeza na engleskom jeziku na temu „How to start making games… and how to finish them“ i to u četvrtak 25. februara s početkom od 17:30 časova. Više informacija o pomenutom događaju možete pronaći putem zvaničnog sajta Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.