Radionice posvećene procesima razvoja igara stižu u ‘Novu Iskru’

Dizajn inkubator Nova Iskra organizuje novo okupljanje za sve zainteresovane dizajnere, 3D artiste i programere koje poziva da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. U okviru saradnje ostvarene sa timom ‘Prune Games’ iz Beograda, program ‘#gamedev is not (that) hard’, održaće se 25. i 27. februara a sa sobom će doneti jedno zanimljivo predavanje i dve radionice.

nova-iskra-igre-

Naime, obe radionice biće paralelno održane u prostorijama Nove Iskre u subotu 27. februara, a onu koja je namenjena dizajnerima i grafičkim umenticima vodiće Hernan Lopez, osnivač studija Epic Llama Games, dok će drugu radionicu posvećenu programerima voditi Pavle Goloskoković, osnivač nezavisnog studija Prune Games.

Ovaj događaj svakako može biti zanimljivi i hobistima, te drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz oblasti modelovanja ili programiranja. Cilj radionice koja nosi naziv „Character Concept Art Workshop“ jeste istraživanje osnovnih procesa kreiranja concept art-a za karaktere bazirane na postojećim opisima karaktera iz igara.

Sa druge strane, programeri će dobiti priliku da tokom radionice „HTML5 Game Development Basics“, zahvaljujući Pavlu Goloskokoviću pogledaju demonstraciju procesa razvoja relativno jednostavne igre bazirane na fizici koristeći HTML5 tehnologiju. Učesnici ovog događaja upoznaće se sa osnovnim konceptima razvoja igara i ograničenjima koje ova tehnologija sa sobom nosi, kao i koja su neophodna znanja za samostalno upuštanje u sferu game developmenta.

Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme

Svi zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti putem online formulara koje dok kotizacija iznosi 2.000 dinara po osobi. Jedan učesnik može se prijaviti za učešće u samo jednoj radionici, s obzirom na to da će biti održane istovremeno. Iz organizacije takođe ističu da je broj učesnika ograničen na petnaest po radionici, a poslednji rok za prijave je 24. februar u 12 časova.

U okviru programa #gamedev is not (that) hard biće održano i predavanje Hernana Lopeza na engleskom jeziku na temu „How to start making games… and how to finish them“ i to u četvrtak 25. februara s početkom od 17:30 časova. Više informacija o pomenutom događaju možete pronaći putem zvaničnog sajta Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Quantox otvorio kancelariju u Novom Sadu – petu posle Beograda, Niša, Kragujevca i Čačka

Sa ciljem privlačenja lokalnog kadra, sve veći broj domaćih IT kompanija otvara svoje kancelarije širom Srbije nudeći budućim kolegama mogućnost rada iz rodnog grada.

Kolumna

TripAdvisor marketing: Kako da vaš hotel ‘dominira’ na osnovu iskustva posetilaca

U ugostiteljstvu se oduvek znalo da je zadovoljni gost najbolja reklama, kao i da su najbolji gosti oni koji dođu putem preporuke.

Internet marketing

Da li su platforme za influensere samo ‘hype’ koji prolazi – poput WoM servisa?

Sećate se 2014. godine i tada aktuelnih 'word of mouth' platformi (iPyro, Beeshaper i drugi) - alata za spajanje brendova i njihovih vernih korisnika kao najboljih kanala za promociju? Danas, pak, imamo platforme za spajanje influensera i brendova, a mi se pitamo da li će ovi servisi završiti kao i njihovi prethodnici?

Propustili ste

Kultura 2.0

Šta budućnost nosi za marketinške agencije – evoluciju ili revoluciju?

Da, više do korisnika ili kupaca ne možete doći na starinski način. Ne u vreme Netflixa i adblockera. Šta agencije mogu da urade povodom toga? Evo šta kažu predstavnici vodećih agencija u regionu na Weekend Media Festivalu.

Karijere

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Kojim god poslom da krećete da se bavite, a pogotvo digitalnim, zapamtite lekcije koje vas mogu zadržati na pravom putu.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Novost

€1.500.000 za NTP Beograd – EU preuzima finansiranje parka

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel, najavila je da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu u iznosu od 1,5 miliona evra.

Tehnologija

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za dalji razvoj ‘data security’ rešenja

CERN openlab i Comtrade produžili su saradnju potpisavši trogodišnji sporazum po kom će Comtrade biti zadužen za omogućavanje pristupa rezultatima CERN-ovih istraživanja bilo gde u svetu.

Tehnologija

Beskontaktno plaćanje u Srbiji poraslo za 154% u odnosu na prošlu godinu

Srbija iznad evropskog proseka u broju i vrednosti beskontaktnih transakcija, što dokazuje zrelost tržišta za modernija platna rešenja primerena digitalnom dobu.