Radionice o procesima izrade igara i Novoj Iskri

Radionice posvećene procesima razvoja igara stižu u ‘Novu Iskru’

Dizajn inkubator Nova Iskra organizuje novo okupljanje za sve zainteresovane dizajnere, 3D artiste i programere koje poziva da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. U okviru saradnje ostvarene sa timom ‘Prune Games’ iz Beograda, program ‘#gamedev is not (that) hard’, održaće se 25. i 27. februara a sa sobom će doneti jedno zanimljivo predavanje i dve radionice.

nova-iskra-igre-

Naime, obe radionice biće paralelno održane u prostorijama Nove Iskre u subotu 27. februara, a onu koja je namenjena dizajnerima i grafičkim umenticima vodiće Hernan Lopez, osnivač studija Epic Llama Games, dok će drugu radionicu posvećenu programerima voditi Pavle Goloskoković, osnivač nezavisnog studija Prune Games.

Ovaj događaj svakako može biti zanimljivi i hobistima, te drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz oblasti modelovanja ili programiranja. Cilj radionice koja nosi naziv „Character Concept Art Workshop“ jeste istraživanje osnovnih procesa kreiranja concept art-a za karaktere bazirane na postojećim opisima karaktera iz igara.

Sa druge strane, programeri će dobiti priliku da tokom radionice „HTML5 Game Development Basics“, zahvaljujući Pavlu Goloskokoviću pogledaju demonstraciju procesa razvoja relativno jednostavne igre bazirane na fizici koristeći HTML5 tehnologiju. Učesnici ovog događaja upoznaće se sa osnovnim konceptima razvoja igara i ograničenjima koje ova tehnologija sa sobom nosi, kao i koja su neophodna znanja za samostalno upuštanje u sferu game developmenta.

Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme

Svi zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti putem online formulara koje dok kotizacija iznosi 2.000 dinara po osobi. Jedan učesnik može se prijaviti za učešće u samo jednoj radionici, s obzirom na to da će biti održane istovremeno. Iz organizacije takođe ističu da je broj učesnika ograničen na petnaest po radionici, a poslednji rok za prijave je 24. februar u 12 časova.

U okviru programa #gamedev is not (that) hard biće održano i predavanje Hernana Lopeza na engleskom jeziku na temu „How to start making games… and how to finish them“ i to u četvrtak 25. februara s početkom od 17:30 časova. Više informacija o pomenutom događaju možete pronaći putem zvaničnog sajta Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Kako da napravite podcast zbog kojeg nećete morati da prodate bubreg?

Šta morate da znate ukoliko želite da se upustite u avanturu zvanu podcast?

Kultura 2.0

Ko je vaš Mesija na razmućivanje?

Kada ste prvi put shvatili da ste matori? Ja pre nekih 5-6 godina, tada u kasnim dvadesetim.

Digitalni mediji

Valjda niste zaboravili na TikTok jer ova aplikacija upravo menja način na koji konzumiramo digitalni sadržaj

Aplikacija TikTok otklanja iluziju o tome kako je bilo koji korisnik društvenih mreža tu da odlučuje i aktivno bira – to umesto njega u potpunosti radi aplikacija. Znači li to da dolazi novo doba za društvene mreže?

Propustili ste

Netokracija

Kako da unapredite korisničko iskustvo svojih klijenata? Saznajte na ‘Customer Experience’ konferenciji!

Bavite se korisničkim iskustvom ili podrškom, marketingom, IT-jem ili vas jednostavno zanima digitalna transformacija? Netokracijina Customer Experience konferencija u Zagrebu je pravo mesto za vas!

Digitalni mediji

Kako da napravite podcast zbog kojeg nećete morati da prodate bubreg?

Šta morate da znate ukoliko želite da se upustite u avanturu zvanu podcast?

Startapi i poslovanje

U kojoj meri sarađuju domaće kompanije i startapi?

Uoči predstojeće Webiz edukacije u Novom Sadu, razgovaramo sa učesnicima panela o saradnji kompanija i startapa. Kako taj odnos izgleda danas i može li se unaprediti?

Mobilno

Societe Generale Srbija i Mastercard lansirali mCard – uslugu plaćanja mobilnim telefonom na POS terminalima

Societe Generale Srbija lansirala je u petak mCard - uslugu koja omogućava beskontaktno plaćanje pametnim telefonom na svim POS terminalima u zemlji i inostranstvu gde se prihvataju Mastercard beskontaktne platne kartice.

Startapi i poslovanje

Vukan Simić (FishingBooker): Svaki dan na posao dolazi 80 ljudi koji veruju u ono što stvaramo – to je naš najveći uspeh

Sa Vukanom Simićem razgovarali smo o putu koji je prošao FishingBooker, jedan od najpoznatijih domaćih startapa i servis koji se bavi rezervacijom pecaroških tura svuda u svetu.

Internet marketing

Proglašeni dobitnici IAB MIXX 2019. nagrada – Grand Prix otišao u ruke Ovation BBDO

Na devetom po redu Digital Day konferenciji pod sloganom How do you trust, dodeljena su Mixx Awards priznanja za najbolje digitalne kampanje realizovane prethodne godine u Srbiji.