Besplatne 'JavaScript' radionice uz Humanity i Spacevent

Besplatne ‘JavaScript’ radionice uz Humanity i Spacevent

U prostorijama kompanije Humanity u Beogradu, 19. i 26. marta, kao i 2. aprila, održaće se serija besplatnih JavaScript u okviru projekta ‘Knowledge Lab’ koji je ova kompanija pokrenula zajedno sa organizacijom Spacevent. Ovo je inače prvi u nizu programa koji će se naći u okviru pomenutog projekta, a koji je nastao sa idejom prenošenja i razmene znanje u različitim segmentima IT-a.

Humanity-javascript

Naime, pomenute radionice su namenjene onim ljudima koji već imaju iskustva sa drugim programskim jezicima, a imaju želju da nauče JavaScript, kao i onima koji su upoznati sa osnovama ovog programskog jezika, te žele da unaprede svoje znanje. Štaviše, kroz ovaj program, učesnici će se uz mentorsku podršku upoznati sa JavaScript jezikom i njegovom praktičnom primenom.

Program je koncipiran tako da se svake subote (počev od 19. marta, pa do 2. aprila) prođu svi neophodni koraci za kompletnu izradu aplikacije praćenu testovima i dokumentacijom. Prvi vikend (19.mart) biće posvećen planiranju izrade aplikacije, upoznavanju sa alatima, kao i postavci rešenja. Drugi vikend (26. mart) namenjen je za izradu SPA (Single Page Application) rešenja u Test Driven Development maniru, kao i izradu dokumentacije.

Kada je reč o trećoj i poslednjoj suboti u ciklusu (2.april), fokus će biti na testiranju rešenja, pripremi koda za produkcijsku upotrebu kao i integraciji alata za praćenje grešaka u izvršavanju.Tokom ovog kursa, svi zainteresovani će saznati više i o CI rešenjima koja se mogu koristiti pri izradi JavaScript aplikacija, kao i o CDN-u i njegovom značaju za isporuku sadržaja u produkcijskim okruženjima.

Prijave traju do 11. marta

Na ovaj način, tokom tri vikenda, polaznici uče čitav proces stvaranja klijentske aplikacije u pomenutom programskom jeziku, stvarajući tako projekat koji je spreman za produkcijsku primenu. Pored ovoga, svi koji budu deo radionice biće upoznati i sa alatima za praćenje rada aplikacija u izvršnim okruženjima.

Tokom tri subote, zaposleni u Humanity-u će se potruditi da svoja znanja i iskustva prenesu polaznicima, te će se u sastavu mentorskog tima nalaziti: Jelena Nikolić (Front-End Developer) Ivan Nikitović (Senior Developer) Vladimir Vujošević (Senior Front-End Developer) Aleksandar Mićović (Product Owner) i Nikola Pavlović (Front-End Developer).

Iz organizacije ističu da se svi koji budu bili zainteresovani za pohađanje pomenute radionice, mogu prijaviti putem formulara sve do 11. marta, dok se sva pitanja mogu poslati putem email adrese projekta Knowledge Lab (knowledgelab@humanity.com). Kako bi ostali u toku sa svim informacijama vezanim za radionicu, možete posetiti zvanične Facebook stranice Humanitya ili Spaceventa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da nam internet iskustvo bude bolje (i mnogo bezbednije) u 2021. godini?

Ako razmišljate o tome da li (i kako) da promenite svoje internet navike po pitanju privatnosti i bezbednosti - ovo je tekst za vas.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Startapi i poslovanje

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Internet marketing

Oglašavanje na Snapchatu nije bauk i treba ga iskoristiti pre konkurencije

Koji tip kompanija u Srbiji bi trebalo da razmisli o tome da se priključi Snapchatu i da se oglašava na toj društvenoj mreži?

Office Talks Podcast

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Kultura 2.0

Žene imaju jednaku sposobnost ‘preživljavanja’ na online platformama, ali slabije ulaze u ovu oblast

Predstavljamo vam rezultate specijalnog izdanja Gigmetar istraživanja koje pokazuje kako su se gig radnice adaptirale na nove uslove rada koje je donela pandemija.