Besplatne 'JavaScript' radionice uz Humanity i Spacevent

Besplatne ‘JavaScript’ radionice uz Humanity i Spacevent

U prostorijama kompanije Humanity u Beogradu, 19. i 26. marta, kao i 2. aprila, održaće se serija besplatnih JavaScript u okviru projekta ‘Knowledge Lab’ koji je ova kompanija pokrenula zajedno sa organizacijom Spacevent. Ovo je inače prvi u nizu programa koji će se naći u okviru pomenutog projekta, a koji je nastao sa idejom prenošenja i razmene znanje u različitim segmentima IT-a.

Humanity-javascript

Naime, pomenute radionice su namenjene onim ljudima koji već imaju iskustva sa drugim programskim jezicima, a imaju želju da nauče JavaScript, kao i onima koji su upoznati sa osnovama ovog programskog jezika, te žele da unaprede svoje znanje. Štaviše, kroz ovaj program, učesnici će se uz mentorsku podršku upoznati sa JavaScript jezikom i njegovom praktičnom primenom.

Program je koncipiran tako da se svake subote (počev od 19. marta, pa do 2. aprila) prođu svi neophodni koraci za kompletnu izradu aplikacije praćenu testovima i dokumentacijom. Prvi vikend (19.mart) biće posvećen planiranju izrade aplikacije, upoznavanju sa alatima, kao i postavci rešenja. Drugi vikend (26. mart) namenjen je za izradu SPA (Single Page Application) rešenja u Test Driven Development maniru, kao i izradu dokumentacije.

Kada je reč o trećoj i poslednjoj suboti u ciklusu (2.april), fokus će biti na testiranju rešenja, pripremi koda za produkcijsku upotrebu kao i integraciji alata za praćenje grešaka u izvršavanju.Tokom ovog kursa, svi zainteresovani će saznati više i o CI rešenjima koja se mogu koristiti pri izradi JavaScript aplikacija, kao i o CDN-u i njegovom značaju za isporuku sadržaja u produkcijskim okruženjima.

Prijave traju do 11. marta

Na ovaj način, tokom tri vikenda, polaznici uče čitav proces stvaranja klijentske aplikacije u pomenutom programskom jeziku, stvarajući tako projekat koji je spreman za produkcijsku primenu. Pored ovoga, svi koji budu deo radionice biće upoznati i sa alatima za praćenje rada aplikacija u izvršnim okruženjima.

Tokom tri subote, zaposleni u Humanity-u će se potruditi da svoja znanja i iskustva prenesu polaznicima, te će se u sastavu mentorskog tima nalaziti: Jelena Nikolić (Front-End Developer) Ivan Nikitović (Senior Developer) Vladimir Vujošević (Senior Front-End Developer) Aleksandar Mićović (Product Owner) i Nikola Pavlović (Front-End Developer).

Iz organizacije ističu da se svi koji budu bili zainteresovani za pohađanje pomenute radionice, mogu prijaviti putem formulara sve do 11. marta, dok se sva pitanja mogu poslati putem email adrese projekta Knowledge Lab (knowledgelab@humanity.com). Kako bi ostali u toku sa svim informacijama vezanim za radionicu, možete posetiti zvanične Facebook stranice Humanitya ili Spaceventa.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.