Besplatne 'JavaScript' radionice uz Humanity i Spacevent

Besplatne ‘JavaScript’ radionice uz Humanity i Spacevent

U prostorijama kompanije Humanity u Beogradu, 19. i 26. marta, kao i 2. aprila, održaće se serija besplatnih JavaScript u okviru projekta ‘Knowledge Lab’ koji je ova kompanija pokrenula zajedno sa organizacijom Spacevent. Ovo je inače prvi u nizu programa koji će se naći u okviru pomenutog projekta, a koji je nastao sa idejom prenošenja i razmene znanje u različitim segmentima IT-a.

Humanity-javascript

Naime, pomenute radionice su namenjene onim ljudima koji već imaju iskustva sa drugim programskim jezicima, a imaju želju da nauče JavaScript, kao i onima koji su upoznati sa osnovama ovog programskog jezika, te žele da unaprede svoje znanje. Štaviše, kroz ovaj program, učesnici će se uz mentorsku podršku upoznati sa JavaScript jezikom i njegovom praktičnom primenom.

Program je koncipiran tako da se svake subote (počev od 19. marta, pa do 2. aprila) prođu svi neophodni koraci za kompletnu izradu aplikacije praćenu testovima i dokumentacijom. Prvi vikend (19.mart) biće posvećen planiranju izrade aplikacije, upoznavanju sa alatima, kao i postavci rešenja. Drugi vikend (26. mart) namenjen je za izradu SPA (Single Page Application) rešenja u Test Driven Development maniru, kao i izradu dokumentacije.

Kada je reč o trećoj i poslednjoj suboti u ciklusu (2.april), fokus će biti na testiranju rešenja, pripremi koda za produkcijsku upotrebu kao i integraciji alata za praćenje grešaka u izvršavanju.Tokom ovog kursa, svi zainteresovani će saznati više i o CI rešenjima koja se mogu koristiti pri izradi JavaScript aplikacija, kao i o CDN-u i njegovom značaju za isporuku sadržaja u produkcijskim okruženjima.

Prijave traju do 11. marta

Na ovaj način, tokom tri vikenda, polaznici uče čitav proces stvaranja klijentske aplikacije u pomenutom programskom jeziku, stvarajući tako projekat koji je spreman za produkcijsku primenu. Pored ovoga, svi koji budu deo radionice biće upoznati i sa alatima za praćenje rada aplikacija u izvršnim okruženjima.

Tokom tri subote, zaposleni u Humanity-u će se potruditi da svoja znanja i iskustva prenesu polaznicima, te će se u sastavu mentorskog tima nalaziti: Jelena Nikolić (Front-End Developer) Ivan Nikitović (Senior Developer) Vladimir Vujošević (Senior Front-End Developer) Aleksandar Mićović (Product Owner) i Nikola Pavlović (Front-End Developer).

Iz organizacije ističu da se svi koji budu bili zainteresovani za pohađanje pomenute radionice, mogu prijaviti putem formulara sve do 11. marta, dok se sva pitanja mogu poslati putem email adrese projekta Knowledge Lab (knowledgelab@humanity.com). Kako bi ostali u toku sa svim informacijama vezanim za radionicu, možete posetiti zvanične Facebook stranice Humanitya ili Spaceventa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.