Nova Iskra pokreće kurseve za 3D štampu i crowdfunding

Nova Iskra pokreće kurseve za 3D štampu i crowdfunding

U okviru prolećne programske sezone, iz beogradskog dizajn inkubatora Nova Iskra po prvi najavljuju intenzivne praktične kurseve iz oblasti kao što su crowdfunding, 3D štampa, prezentacione veštine, praktični aspekti preduzetništva, ali i UI dizajn. Prijave za prva dva kursa već uveliko su otvorene.

nova-iskra

Nova Iskra će tako tokom aprila, maja i juna meseca realizovati niz od pet intenzivnih kurseva posvećenih savremenim praktičnim veštinama relevantnim za kreativce, dizajnere i preduzetnike. Kursevi su zamišljeni tako da ponude mogućnost razvoja profesionalnih veština – kako kod pojedinaca, tako i u timovima.

Iz Nove Iskre ističu kako će predstojeći kursevi biti realizovani u saradnji sa vodećim stručnjacima i organizacijama iz Srbije i Slovenije. Tako će prva dva kursa, koji će biti održani tokom aprila i maja, biti posvećeni domenima digitalne fabrikacije i 3D štampe, a biće i nešto više reči o crowdfunding-u.

Nova znanja kroz teoriju, ali i kroz praktičan rad

Danko Radulović, naš istaknuti industrijski dizajner, uvešće učesnice kursa u svet digitalnog modelovanja i 3D štampe, zahvaljujući saradnji sa organizacijama Polyhedra i Fab inicijativom. Sa druge strane, publici i zainteresovanim učesnicima koji su u potrazi za savršenim modelom prikupljanja sredstava za realizaciju svoje ideje, obratiće se Luka Piškorič iz udruženja Crowdfunding Slovenija i ljubljanskog haba Poligon.

iskra
Polaznici kursa o 3D štampi imaće priliku da se upoznaju sa osnovama fabričkog štampanja putem kompozitnih materijala.

U Novoj Iskri kažu da će se kursevi pre svega fokusirati na praktičan i mentorski rad sa polaznicima, vešto balansirajući između teorije i prakse, uz veliki broj vežbi i simulacija. Sama nastava uglavnom će se odvijati subotom, dok će kursevi u zavisnosti od kompleksnosti trajati 3 do 6 nedelja.

Kada je reč o prijavama za kurseve 3D štampe i Crowdfundinga, one su otvorene do 18. aprila, pri čemu polaznici koji se prijave do 13. aprila ostvaruju pravo na 10% popusta od ukupne cene. Više informacija o ovim, ali i predstojećim kursevima, dostupno je na zvaničnom sajtu Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Propustili ste

Tehnologija

Kako je softver otvorenog koda uticao da rover NASA-e uspešno sleti na Mars?

Prešavši put od preko 200 miliona kilometara još jedan rover sa Zemlje je, nakon sedam meseci, uspešno sleteo na Mars. Pored mnogih inženjerskih dostignuća na ovom polju, vrlo važnu ulogu za ovaj veliku uspeh, odigrao je, ni manje ni više - softver otvorenog koda.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.