Nova Iskra pokreće kurseve za 3D štampu i crowdfunding

Nova Iskra pokreće kurseve za 3D štampu i crowdfunding

U okviru prolećne programske sezone, iz beogradskog dizajn inkubatora Nova Iskra po prvi najavljuju intenzivne praktične kurseve iz oblasti kao što su crowdfunding, 3D štampa, prezentacione veštine, praktični aspekti preduzetništva, ali i UI dizajn. Prijave za prva dva kursa već uveliko su otvorene.

nova-iskra

Nova Iskra će tako tokom aprila, maja i juna meseca realizovati niz od pet intenzivnih kurseva posvećenih savremenim praktičnim veštinama relevantnim za kreativce, dizajnere i preduzetnike. Kursevi su zamišljeni tako da ponude mogućnost razvoja profesionalnih veština – kako kod pojedinaca, tako i u timovima.

Iz Nove Iskre ističu kako će predstojeći kursevi biti realizovani u saradnji sa vodećim stručnjacima i organizacijama iz Srbije i Slovenije. Tako će prva dva kursa, koji će biti održani tokom aprila i maja, biti posvećeni domenima digitalne fabrikacije i 3D štampe, a biće i nešto više reči o crowdfunding-u.

Nova znanja kroz teoriju, ali i kroz praktičan rad

Danko Radulović, naš istaknuti industrijski dizajner, uvešće učesnice kursa u svet digitalnog modelovanja i 3D štampe, zahvaljujući saradnji sa organizacijama Polyhedra i Fab inicijativom. Sa druge strane, publici i zainteresovanim učesnicima koji su u potrazi za savršenim modelom prikupljanja sredstava za realizaciju svoje ideje, obratiće se Luka Piškorič iz udruženja Crowdfunding Slovenija i ljubljanskog haba Poligon.

iskra
Polaznici kursa o 3D štampi imaće priliku da se upoznaju sa osnovama fabričkog štampanja putem kompozitnih materijala.

U Novoj Iskri kažu da će se kursevi pre svega fokusirati na praktičan i mentorski rad sa polaznicima, vešto balansirajući između teorije i prakse, uz veliki broj vežbi i simulacija. Sama nastava uglavnom će se odvijati subotom, dok će kursevi u zavisnosti od kompleksnosti trajati 3 do 6 nedelja.

Kada je reč o prijavama za kurseve 3D štampe i Crowdfundinga, one su otvorene do 18. aprila, pri čemu polaznici koji se prijave do 13. aprila ostvaruju pravo na 10% popusta od ukupne cene. Više informacija o ovim, ali i predstojećim kursevima, dostupno je na zvaničnom sajtu Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.