Nova Iskra pokreće kurseve za 3D štampu i crowdfunding

U okviru prolećne programske sezone, iz beogradskog dizajn inkubatora Nova Iskra po prvi najavljuju intenzivne praktične kurseve iz oblasti kao što su crowdfunding, 3D štampa, prezentacione veštine, praktični aspekti preduzetništva, ali i UI dizajn. Prijave za prva dva kursa već uveliko su otvorene.

nova-iskra

Nova Iskra će tako tokom aprila, maja i juna meseca realizovati niz od pet intenzivnih kurseva posvećenih savremenim praktičnim veštinama relevantnim za kreativce, dizajnere i preduzetnike. Kursevi su zamišljeni tako da ponude mogućnost razvoja profesionalnih veština – kako kod pojedinaca, tako i u timovima.

Iz Nove Iskre ističu kako će predstojeći kursevi biti realizovani u saradnji sa vodećim stručnjacima i organizacijama iz Srbije i Slovenije. Tako će prva dva kursa, koji će biti održani tokom aprila i maja, biti posvećeni domenima digitalne fabrikacije i 3D štampe, a biće i nešto više reči o crowdfunding-u.

Nova znanja kroz teoriju, ali i kroz praktičan rad

Danko Radulović, naš istaknuti industrijski dizajner, uvešće učesnice kursa u svet digitalnog modelovanja i 3D štampe, zahvaljujući saradnji sa organizacijama Polyhedra i Fab inicijativom. Sa druge strane, publici i zainteresovanim učesnicima koji su u potrazi za savršenim modelom prikupljanja sredstava za realizaciju svoje ideje, obratiće se Luka Piškorič iz udruženja Crowdfunding Slovenija i ljubljanskog haba Poligon.

iskra
Polaznici kursa o 3D štampi imaće priliku da se upoznaju sa osnovama fabričkog štampanja putem kompozitnih materijala.

U Novoj Iskri kažu da će se kursevi pre svega fokusirati na praktičan i mentorski rad sa polaznicima, vešto balansirajući između teorije i prakse, uz veliki broj vežbi i simulacija. Sama nastava uglavnom će se odvijati subotom, dok će kursevi u zavisnosti od kompleksnosti trajati 3 do 6 nedelja.

Kada je reč o prijavama za kurseve 3D štampe i Crowdfundinga, one su otvorene do 18. aprila, pri čemu polaznici koji se prijave do 13. aprila ostvaruju pravo na 10% popusta od ukupne cene. Više informacija o ovim, ali i predstojećim kursevima, dostupno je na zvaničnom sajtu Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Quantox otvorio kancelariju u Novom Sadu – petu posle Beograda, Niša, Kragujevca i Čačka

Sa ciljem privlačenja lokalnog kadra, sve veći broj domaćih IT kompanija otvara svoje kancelarije širom Srbije nudeći budućim kolegama mogućnost rada iz rodnog grada.

Kolumna

TripAdvisor marketing: Kako da vaš hotel ‘dominira’ na osnovu iskustva posetilaca

U ugostiteljstvu se oduvek znalo da je zadovoljni gost najbolja reklama, kao i da su najbolji gosti oni koji dođu putem preporuke.

Internet marketing

Da li su platforme za influensere samo ‘hype’ koji prolazi – poput WoM servisa?

Sećate se 2014. godine i tada aktuelnih 'word of mouth' platformi (iPyro, Beeshaper i drugi) - alata za spajanje brendova i njihovih vernih korisnika kao najboljih kanala za promociju? Danas, pak, imamo platforme za spajanje influensera i brendova, a mi se pitamo da li će ovi servisi završiti kao i njihovi prethodnici?

Propustili ste

Kultura 2.0

Šta budućnost nosi za marketinške agencije – evoluciju ili revoluciju?

Da, više do korisnika ili kupaca ne možete doći na starinski način. Ne u vreme Netflixa i adblockera. Šta agencije mogu da urade povodom toga? Evo šta kažu predstavnici vodećih agencija u regionu na Weekend Media Festivalu.

Karijere

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Kojim god poslom da krećete da se bavite, a pogotvo digitalnim, zapamtite lekcije koje vas mogu zadržati na pravom putu.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Novost

€1.500.000 za NTP Beograd – EU preuzima finansiranje parka

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel, najavila je da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu u iznosu od 1,5 miliona evra.

Tehnologija

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za dalji razvoj ‘data security’ rešenja

CERN openlab i Comtrade produžili su saradnju potpisavši trogodišnji sporazum po kom će Comtrade biti zadužen za omogućavanje pristupa rezultatima CERN-ovih istraživanja bilo gde u svetu.

Tehnologija

Beskontaktno plaćanje u Srbiji poraslo za 154% u odnosu na prošlu godinu

Srbija iznad evropskog proseka u broju i vrednosti beskontaktnih transakcija, što dokazuje zrelost tržišta za modernija platna rešenja primerena digitalnom dobu.