Savladaj celokupni proces 3D štampe uz stručne radionice i predavanja u Novoj Iskri

Dizajn inkubator Nova Iskra organizuje intenzivan kursu iz domena 3D štampe i digitalne fabrikacije uz nekoliko blokova teoretske nastave i praktičnog rada od 12. do 27. maja. Učesnici kursa imaće priliku da se upoznaju sa širokim dijapazonom tehnologija digitalne fabrikacije od različitih opcija “klasične” 3D štampe do poslednjih tendencija u sferi biotehnologija, industrijske proizvodnje ili građevine.

nova-iskra-ispravak

Veliki deo predstojećeg kursa posvećen je praktičnom radu na pripremi modela za štampu, samom procesu štampe na printerima kompanije Printrbot i post-produkciji, te obradi odštampanih modela. Učesnici će nakon kursa ovladati celokupnim procesom razvoja, pripreme i štampanja modela stičući tako brojne druge uvide u neke od najaktuelnijih tehnoloških i dizajnerskih tendencija.

Kurs vodi istaknuti industrijski dizajner Danko Radulović, u saradnji sa kompanijom Polyhedra i Fab Inicijativom, a svi učesnici dobijaju i obezbeđenu akreditaciju za drugu FABelgrade konferenciju koja će biti održana ove jeseni u Beogradu.

Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa podrazumeva:

 • 25+ sati praktičnog rada;
 • Upoznavanje sa celokupnim eko-sistemom digitalne fabrikacije i 3D štampe;
 • Upoznavanje sa različitim tehnologijama i materijalima – Rad na kompletnom procesu pripreme i izrade modela;
 • Proces pripreme modela za štampu – „slicing“;
 • 3D skeniranje;
 • Post-produkcija odštampanih modela;
 • Gostujuća predavanja istaknutih naučnika i dizajnera;
 • Korišćenje savremene opreme za 3D štampu (Printrbot);
 • Obezbeđen alat i neophodan repro-materijal (Color Fabb);
 • Osveženja i kafa;
 • Sertifikat o završenom kursu.

Popust za sve koji se prijave do 27. aprila

Cena kursa je 180 evra, odnosno 22.000,00 dinara, dok se plaćanje vrši u dve rate – 50% pri prijavi i 50% pre početka prvog predavanja. Detalje o načinu plaćanja putem uplatnice prijavljeni polaznici će primiti e-mailom istog dana kada se prijave.

Svi zainteresovani koji se prijave i uplate avans do četvrtka 27. aprila ostvaruju popust od 10% na određenu cenu. Prijave se mogu vršiti putem online formulara, dok iz organizacije napominju da je krajnji rok za popunu istih 5. maj. Više informacja o predstojećem kursu kao i o predavaču, možete pronaći na zvaničnom sajtu dizajn inkubatora Nova Iskra.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Startapi i poslovanje

Izmene Zakona o prevozu putnika ušle u Skupštinu – ako se usvoje CAR:GO bi mogao postati taxi

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ušao je u Narodnu skupštinu. Šta to znači za CAR:GO i slične servise koji bi potencijalno došli na srpsko tržište?

Propustili ste

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Novost

Google uvodi naplatu za YouTube, Google Play i druge servise – cenu snose proizvođači u EU?

Pvi put u svojoj istoriji Gugl će naplaćivati licence proizvođačima telefona u Evropi za instalaciju njegovih servisa kao što su Google Play, YouTube ili Gmail.

Analiza

Opel uhvaćen u softverskoj prevari prilikom testiranja štetnih gasova – novi dizelgejt na pomolu?

Očigledno da pojedini proizvođači automobila teškom mukom razvijaju sisteme koji će umanjiti emitovanje štetnih gasova. Nakon ogromnog skandala koji i dalje potresa VW grupaciju, varanju se priključio još jedan veliki igrač - Opel.

Kultura 2.0

Uključite se u raspravu o Centralnom registru stanovništva – bazi podataka građana Srbije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o Centralnom registru građana održava se danas, a predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i druge zainteresovane strane raspravljaće o tome da li je sveobuhvatna evidencija o građanima na jednom mestu dobro rešenje.

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.