Savladaj celokupni proces 3D štampe uz stručne radionice u Novoj Iskri

Savladaj celokupni proces 3D štampe uz stručne radionice i predavanja u Novoj Iskri

Dizajn inkubator Nova Iskra organizuje intenzivan kursu iz domena 3D štampe i digitalne fabrikacije uz nekoliko blokova teoretske nastave i praktičnog rada od 12. do 27. maja. Učesnici kursa imaće priliku da se upoznaju sa širokim dijapazonom tehnologija digitalne fabrikacije od različitih opcija “klasične” 3D štampe do poslednjih tendencija u sferi biotehnologija, industrijske proizvodnje ili građevine.

nova-iskra-ispravak

Veliki deo predstojećeg kursa posvećen je praktičnom radu na pripremi modela za štampu, samom procesu štampe na printerima kompanije Printrbot i post-produkciji, te obradi odštampanih modela. Učesnici će nakon kursa ovladati celokupnim procesom razvoja, pripreme i štampanja modela stičući tako brojne druge uvide u neke od najaktuelnijih tehnoloških i dizajnerskih tendencija.

Kurs vodi istaknuti industrijski dizajner Danko Radulović, u saradnji sa kompanijom Polyhedra i Fab Inicijativom, a svi učesnici dobijaju i obezbeđenu akreditaciju za drugu FABelgrade konferenciju koja će biti održana ove jeseni u Beogradu.

Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa podrazumeva:

 • 25+ sati praktičnog rada;
 • Upoznavanje sa celokupnim eko-sistemom digitalne fabrikacije i 3D štampe;
 • Upoznavanje sa različitim tehnologijama i materijalima – Rad na kompletnom procesu pripreme i izrade modela;
 • Proces pripreme modela za štampu – “slicing”;
 • 3D skeniranje;
 • Post-produkcija odštampanih modela;
 • Gostujuća predavanja istaknutih naučnika i dizajnera;
 • Korišćenje savremene opreme za 3D štampu (Printrbot);
 • Obezbeđen alat i neophodan repro-materijal (Color Fabb);
 • Osveženja i kafa;
 • Sertifikat o završenom kursu.

Popust za sve koji se prijave do 27. aprila

Cena kursa je 180 evra, odnosno 22.000,00 dinara, dok se plaćanje vrši u dve rate – 50% pri prijavi i 50% pre početka prvog predavanja. Detalje o načinu plaćanja putem uplatnice prijavljeni polaznici će primiti e-mailom istog dana kada se prijave.

Svi zainteresovani koji se prijave i uplate avans do četvrtka 27. aprila ostvaruju popust od 10% na određenu cenu. Prijave se mogu vršiti putem online formulara, dok iz organizacije napominju da je krajnji rok za popunu istih 5. maj. Više informacja o predstojećem kursu kao i o predavaču, možete pronaći na zvaničnom sajtu dizajn inkubatora Nova Iskra.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.