Spremite se - kreću prijave za jubilarni 5. Nordeus Hackathon!

Prijave za jubilarni 5. ‘Nordeus Hackathon’ kreću početkom novembra

Prijave za peti Nordeus Hackathon uskoro se otvaraju! Jubilarno takmičenje u maratonskom programiranju i ove će godine u Beogradu okupiti najbolje developere, dizajnere i digitalne umetnike iz Evrope koji će imati samo 24 časa da kreiraju igru na zadatu temu. Najboljima sleduju i vredne nagrade, a sudeći prema prvim najavama (koje nas neizmerno podsećaju na Diablo) učesnike ove godine očekuje nešto sasvim drugačije.

Cilj predstojećeg Nordues Hackathona jeste promocija kreativnosti, veština, timskog rada i strasti prema video igrama. Događaj će i ove godine okupiti talentovane game developere, digitalne umetnike i game dizajnere iz regiona i čitave Evrope – 12 timova boriće se za glavnu nagradu, dok će se sam hakaton održati u sedištu ove kompanije u Beogradu.

U razgovoru za Netokraciju, CEO Nordeusa Branko Milutinović izjavio je:

Nordeusov Hackathon predstavlja jedan od stubova oslonaca kome danas možemo pripisati naš uspeh. Timski rad, veštine i strast samo su neke od vrednosti koje su vam potrebne kako biste kreirali najbolje igre u ovoj industriji.

Mi smo konstantno u potrazi za najboljim talentom, a organizovanjem ovog događaja dajemo mladim ljudima priliku da ispolje svoju kreativnost, u isto vreme podržavajući i promovišući razvoj regionalne gejming industrije.

Prošlogodišnji Hackathon okupio je 12 timova iz čitavog regiona, dok je pobedničku igru kreirao tim 'In Vino Veritas' iz BiH.
Prošlogodišnji Hackathon okupio je 12 timova iz čitavog regiona, dok je pobedničku igru kreirao tim ‘Prime Time’ iz BiH (Foto: Nordeu)

U Nordeusu napominju da je za učesnike iz zemalja regiona i Evropske unije obezbeđen prevoz i smeštaj tokom takmičenja, dok će prijave biti otvorene sledeće nedelje za sve zainteresovane developere, dizajnere i umetnike koji žele da se oprobaju u jednom od najpoznatijih takmičenja ovog tipa u Centralnoj i Istočnoj Evropi – pa i šire. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu Nordeus Hackathona.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Kultura 2.0

Milica Čalija: Pokrenuli smo ‘Kupujmo iz Srbije’ jer želimo da mali proizvođači prežive pandemijsku krizu

Akcija 'Kupujmo iz Srbije' pokrenuta je sa ciljem da se kroz predstavljanje malih proizvođača putem društvenih mreža doprinese borbi da njihovi biznisi prežive aktuelnu pandemiju. U tekstu koji sledi, sa inicijatorkom projekta razgovaramo o samoj akciji i daljim koracima za pomoć malim preduzetnicima u Srbiji.

Propustili ste

Gaming

Preko 10 miliona ljudi preuzelo je igru srpsko-švedskog studija Sozap – a za domaći tim to je samo početak

Armed Heist je 'mobile' igra studija Sozap i verovatno je najviše preuzimana igra bilo kog domaćeg studija južno od Beograda. Sa predstavnicima niškog ogranka ove gejming kompanije razgovaramo o pomenutoj igri i planovima za budućnost.

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.