Netokracijin ‘preduzetnički’ vodič kroz konferenciju Webiz

Netokracijin ‘preduzetnički’ vodič kroz konferenciju Webiz

Treću godinu zaredom, Netokracija će kao medijski partner podržati konferenciju Webiz koja se ove godine održava u Zrenjaninu od 26. do 29. marta. Mnogobrojna publika imaće priliku da čuje ‘keynote’ predavanje Netokracijinog osnivača i glavnog i odgovornog urednika, Ivana Brezaka Brkana, dok će konferencija, sada već tradicionalno, biti zatvorena Netokracijinim panelom koji će se ovoga puta baviti domaćim ‘agro’ startupima.

webiz_najava

Konferencija Webiz uporedno prati i razvoj Netokracije u Srbiji. Iako čitava stvar zvuči kao totalni kliše, naša saradnja (bolje reći prijateljstvo), traje još od samog starta. Tri godine kasnije i svi smo se u neku ruku promenili: naučili smo nove stvari, stekli nova iskustva, ipak jedna stvar ostaje ista – misija da edukujemo zajednicu, pokrenemo je i pružimo joj sve neophodne informacije o pravcu u kome se insutrija danas kreće.

Upravo iz tog razloga, Netokracijin Ivan Brezak Brkan održaće ove godine keynote predavanje na temu „Internet kao šansa za mlade i ekonomiju“. Tom prilikom, on će ukazati na potrebe IT industrije, ali i ekonomske prilike kojih mnogi nisu svesni. Sa posebnim ostvrtom na tehnološko preduzetništvo, Brkan će otkriti zašto Internet danas predstavlja meku za veliki broj preduzetnika, te kako se razvija biznis – za region, ali i za čitav svet.

Poslednji tri godine, konferencija Webiz izdvojila se svojim kvalitetom – kako u Srbiji, tako i u regionu. Veliko mi je zadovoljstvo što ću ove godine biti u prilici da održim predavanje u Zrenjaninu, a još veće što je Netokracijin tim deo ove priče od samog starta.

Nova lica, originalne priče

Ukoliko i sami dolazite iz sveta tehnološkog preduzetništva, posebnu pažnju želimo da skrenemo na drugi dan gde će prisutni imati priliku da čuju ljude koji su razvili svoje poslove iz Srbije i koji danas posluju u čitavom svetu, ali i investitore koji će otkriti da li ulažu u dobre ideje, ili timove koji stoje iza njih.

predavaci
Više od dvadeset predavanja i panel diskusija, biće ispraćeno i praktičnim radionicama

Nebojša Lazić, osnivač i partner fonda StartLabs, govoriće o tome šta je danas potrebno da bi se pokrenuo startup u Srbiji, dok će Ilija Studen iz novosadske kompanije A51 podeliti sa prisutnima kako je čitav tim usvojio novu filozofiju koja im je pomogla da kreiraju poboljšanu verziju svog softvera za projektni menadžment – activeCollab Feather. Siniša Komlenić govoriće o razlikama prilikom kreiranja softvera i fizičkog proizvoda, a Ivan Trajković, osnivač i CEO Engeneers London, otkriće kako je ova kompanija krenula sa radom iz podruma, da bi danas radila sa klijentima širom sveta.

Tradicionalni Netokracijin panel, kojim smo i prethodne godine zatvorili Webiz, ovoga puta fokusiraće se na agro startupe u Srbiji, te poljoprivredu kao neistraženu vertikalu od koje se (u tehnološkom smislu) samo kod nas može napraviti izuzetno uspešan biznis. Naši sagovornici biće Igor Gašparević iz Agro Dnevnika, te Aleksandar Sabo, osnivač startupa Silos koji smo nedavno i predstavili, a koji je samo u 2014. godini obradio robu u vrednosti od 5 miliona evra.

Evo šta panelisti kažu o učestvovanju na Webizu:

Oblast raste nenormalnom brzinom i smatram da treba uvesti što više mladih ljudi i dati im ideju za pokretanje sopstvenih aplikacija, koje bismo možda jednog dana spojili sa našim projektima, u vidu neke saradnje. – Igor Gašparević

Poljoprivredna grana je grana u kojoj itekako ima mesta za IT, i to ne bilo kakva rešenja, već ona koja su kvalitetna i koja zaista razumeju potrebe korisnika. – Aleksandar Sabo

Pratite Netokraciju za detaljne izveštaje sa predavanja

Startupi, osnivači, mladi preduzetnici – ukoliko dolazite na konferenciju, ovo je prilika da se upoznamo. Priđite Ivanu ili meni, tu smo da se upoznamo sa vašim idejama.

Kao i prethodnih godina, detaljne izveštaje sa najzanimljivijih predavanja i ovoga puta moći ćete da pronađete upravo na Netokraciji. Ukoliko niste u mogućnosti da posetite konferenciju, niti da je ispratite putem live stream-a, zapratite naš Facebook ili Twitter profil gde ćemo objavljivati najzanimljivije informacije i citate – uživo sa konferenicje.

Vidimo se u Zrenjaninu!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.

Startapi i poslovanje

OTP banka i niški NadjiTuru.rs udruženim snagama digitalizuju transportnu industriju u Srbiji

Šta dobijete kada spojite startap koji značajno pojednostavljuje logistiku transporta i banku koja je jedna od vodećih po pitanju inovacija? Sjajno partnerstvo koje omogućava svim učesnicima ekosistema transportne industrije da unaprede svoje poslovanje, te sarađuju efikasnije i lakše.

Kolumna

Iako je mobilno bankarstvo tu već duže vreme, još uvek je aktuelna tema – ali zašto?

Savremene tehnologije postale su sastavni deo naše svakodnevnice i menjanju način na koji radimo stvari u svom privatnom i profesionalnom životu velikom brzinom. Finansijski sektor je svakako među industrijama u kojima se njihove prednosti najviše osećaju i najbrže implementiraju novine - o čemu svedoče i novine u oblasti plaćanja 'pametnim' telefonom.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Društvene mreže

Facebook pokreće program za suzbijanje lažnih informacija u Srbiji – da li je ovo kraj lažnim vestima?

Sa ciljem da suzbije širenje netačnih i neproverenih informacija u okviru svog sistema, Facebook je pokrenuo nezavisni program u Srbiji za proveru istinitosti činjenica (uglavnom vesti) koje se objavljuju na ovoj društvenoj mreži.

Kultura 2.0

Dizajniranje rečima: Zašto je tekst važan za korisničko iskustvo?

Ako radite na aplikaciji koja sadrži reči, morate imate osobu koja je za te reči odgovorna.