Start Imagine: Microsoft Srbija i FONIS udružili snage

Konferencija Start Imagine: Microsoft Srbija i FONIS udružili snage

Treći po redu projekat ‘Start’ koji organizuje udruženje studenata FONIS, ovog puta nosi naziv Start Imagine i predstavljaće spoj dva događaja - Start konferencije i Microsoft-ovog Imagine Cup takmičenja. Pojedinci koji se budu najbolje pokazali u različitim kategorijama kreiranja aplikacija i video igara tokom Imagine Cup-a, mogu započeti put do svetskog finala i nagrade od čak $50,000!

start1

U okviru FONIS-ovog projekta održaće se i Microsoftov Imagine Cup, odnosno najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama koje ova kompanija organizuje od 2003. godine, a koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Srbija će ovde godine imati predstavnike u dve kategorije: Games i Inovation.

Svi koji budu prisustvovali Start konferenciji 18. i 19. aprila, imaće priliku da saznaju nešto više o popularnim temama iz digitalne zajednice. Kroz motivaciona predavanja, učesnici će se informisati o trendovima u svetu informacionih tehnologija, tehnološkom preduzetništvu, elektronskom poslovanju kao i razvoju igara.

Games i Innovation: Koji je vaš izazov?

Prva kategorija nosi naziv “Games” i podrazumeva takmičenje u kreiranju video igara na Microsoft platformi, a uslov za učešće jeste prijava sa opisom projekta koju treba poslati najkasnije do 18. marta. Najuspešniji timovi biće pozvani da se takmiče na Hakatonu koji predstavlja nacionalno polufinale, a koji se održava 3. i 4. aprila 2015. godine u ICT Hub-u u Beogradu.

Tokom “Innovation” dela, takmičari imaju zadatak da razviju aplikacije koje se fokusiraju na društvene mreže, online kupovinu, pretragu i slično, a koje su izrađene korišćenjem Microsoft-ovih alata i tehnologija. Timovi koji prođu početnu selekciju idu direktno u nacionalno finale 18. aprila. Prijave za ovu kategoriju otvorene su do 9. marta i možete ih pronaći na zvaničnom sajtu organizacije.

imagine
Prošlogodišnji predstavnici Srbije na globalnom takmičenju Imagine Cup

Pobednici Nacionalnih finala koja se održavaju 19. i 18. aprila za obe kategorije, predstavljaće Srbiju u svetskom polufinalu gde će se protiv najboljih timova boriti za plasman u svetsko finale. Pobednika svetskog finala očekuje novčana nagrada u iznosu od $50,000.

Početku projekta prethodiće turneja Road to Start – Geeks on Wheels čiji je cilj promovisanje Start Imagine projekta, širenje FONIS-ovog uticaja u studentskoj zajednici i Microsoft-ovih ideja i tehnologija. U okviru turneje, Start ekipa posetiće srednje škole i fakultete u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Zrenjanin, Kragujevac, Kraljevo i Niš.

Sve detalje u vezi sa projektom možete pronaći na zvaničnom sajtu Start Imagine.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.