Prvo Levi9 okupljanje u Beogradu o razvoju aplikacija i mikroservisima

Prvo Levi9 okupljanje u Beogradu o razvoju aplikacija i mikroservisima

Prvo po redu Levi 9 okupljanje održaće se u prostorijama ove kompanije u Beogradu 23. marta s početkom od 19 časova. Stručni predavači upoznaće prisutne sa novim izazovima sa kojim se susreću i tehnologijama kao što su Angular JS i Phaser, a koje im u isto vreme pomažu da odgovore na zahteve i rešenja do kojih dolaze.

levi-9

Tokom prvog predavanja, članovi razvojnog tima kompanije Levi9 predstaviće njihovo “putovanje” sa pomenutim programima, koje je bilo zanimljivo i veoma poučno. Prisutni će tako biti u mogućnosti da se upoznaju sa stručnim izazovima sinhronizacije stanja elemenata hibridne aplikacije eventima – koji se emituju sa servera i konzumiraju preko websocketa i stanja unutar same igre implementirane pomoću Phaser game engine-a.

Na predavanju će biti demonstrirana sama integracija Phasera u Ionic aplikaciji, komunikacija između komponenti i optimizacija performansi i grafike. Sva rešenja koja će biti predstavljena tokom predavanja već je koristilo stotine hiljada korisnika aplikacije “5 Golden Rings”. Nakon toga, publika će imati priliku da sazna više o Netflix Hystrixu i njegovoj primeni u “microservice architecture” pristupu razvoja softvera. Takođe, biće više reči o samim mikoservisima, kao i o prednostima i manama ovakvog pristupa razvoju aplikacija.

Prisustvo besplatno za sve zainteresovane

O ovim ali i drugim temama, publiku će upoznati Stručni predavači među kojima su Vuk Stanković (PHP developer u kompaniji Levi 9), zatim njegove kolege iz iste kompanije, Nenad Maljukan (Java Software Developer) i Ivan Jovanović takođe Java programer.

Između ostalog, sam akcenat predavanja biće na rešavanju problema koji se javljaju prilikom korišćenja mikroservisa, poput toga šta raditi u slučaju da neki od njih ne funkcioniše na željeni način ili u slučaju pada nekog servisa, sporog odziva – te kako proveriti da li servis radi i kakav je uticaj na krajnjeg korisnika.

Iz organizacije napominju da je prisustvo predavanju besplatno, te da je potrebno na vreme popuniti prijave putem zvaničnog Meetup sajta, gde je između ostalog moguće pronaći i više informacija o predavačima i događaju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Ekskluzivno

HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA – 250 inženjera postaje deo grupe

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Propustili ste

Gaming

For The Win! konferencija ove godine okuplja preko 500 ‘game dev’ profesionalaca

Treće izdanje konferencije For The Win! posvećene game developmentu u Srbiji održaće se 29. i 30. maja, a pored već tradicionalnog večernjeg keynote programa u Bitef teatru, glavni program biće održan u MTS Dvorani, uz dodatne spin-off događaje, žurke i prilike za neformalni networking.

Intervju

Lena Miladinović: Od žene se uvek traži više — u šahu i u preduzetništvu!

Ovogodišnji osmomartovski specijal otvaramo intervjuom s višestrukom državnom prvakinjom u šahu i osnivačicom Outpostchess startapa.

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.