Besplatna ‘Lean Poker‘ radionica okuplja programere

Besplatna ‘Lean Poker‘ radionica okuplja programere u beogradskom ICT Hub-u

Prostorije ICT Hub-a u Beogradu, ugostiće 5. septembra sa početkom od 10 časova drugi po redu Lean Poker događaj u okviru koga će se održati jednodnevna radionica za programere koji na pravi način mogu testirati svoje sposobnosti da naprave kvalitetan krajnji proizvod.

Lean-Poker-radionica

Učesnici pomenutog događaja imaće osnovni zadatak da programiraju softverske robote koji igraju poker. Uz pomoć grafikona koji će biti dostupan, programeri će dobiti uvid u uspešnost funkcionisanja robota i njegove veštačke inteligencije – što će biti od velike pomoći ukoliko uvide određenu grešku u kodu, te moraju da promene strategiju.

Na osnovu tempa rada koji će biti zastupljen tokom pomenutog događaja, jedan dan “Lean Poker” radionice može se porediti sa nedelju dana rada na stvarnom projektu. Tako će učesnici morati brzo da donose odluke u čemu će im pomoći moderatori od kojih mogu dosta toga naučiti.

Prisustvo je besplatno, obezbedite mesto na vreme

Radionica (ali u isto vreme i hakaton) sačinjena je od 4 do 5 sesija kodiranja sa pauzama tokom kojih će se raspravljati na koji način metodologije kao što su zastupljene u Lean Startapima mogu pomoći da se na kraju postigne željeni cilj. Na drugom “Lean Poker” događaju u Beogradu moći će da učestvuje skoro svaki programer bez obzira na iskustvo koje poseduje, koji će na raspolaganju imati čak 13 glavnih programskih jezika – navodi se u saopštenju.

Iz organizacije ističu da je prisustvo događaju besplatno, ali da se takmičari moraju na vreme prijaviti kako bi obezbedili svoja mesta. Takođe, bilo bi poželjno da učesnici ponesu svoje lap top računare sa već pripremljenim programira za rad.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.