Stalna edukacija i konkretni poduhvati mladih ključ za posao u IT sektoru

Stalna edukacija i konkretni poduhvati mladih ključ za posao u IT sektoru

Prva INAT samit konferencija održana je od 20. do 23. aprila u Beogradu okupivši 25 eminentnih predavača i IT stručnjaka iz 10 zemalja. Događaj je ispunio zadatak koji se zasnivao na inspiraciji i realizaciji konkretnih poduhvata mladih profesionalaca i studenata, podstičući mnoge da iskoriste svoje potencijale i dalje nastave da grade profesionalne karijere u doba poslovne i digitalne transformacije.

inat-summit

Premijerna INAT Summit konferencija je održana na četiri lokacije, tačnije u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda (neformalno otvaranje), u Pozorištu na Terazijama (konferencijska predavanja), u Privrednoj komori Srbije (radionice) i Impakt habu u Beogradu (dodela INAT samit nagrada i zatvaranje konferencije).

Posetioci su tokom ovog događaja mogli da čuju aktuelne trendove u oblasti zapošljavanja u IT firmama, ličnom brendiranju, online marketingu, inovacijama i investicijama u ekosistemima svetskih metropola kao što su Berlin, London, Tel Aviv i San Francisko, socijalnom preduzetništvu i korišćenju podataka u naučne i komercijalne svrhe, koje menjaju postojeće vidove poslovanja.

Povodom uspešno završenog događaja, oglasila se i Milena Milićević, osnivačica INAT Summita, koja je za Netokraciju otkrila više detalja o nedavno završenoj konferenciji:

Ponosni smo što iako INAT samit jeste celovit projekat, segmenti konferencije su se odvijali čak na četiri lokacije koje su i domaćim i stranim gostima bile nesvakidašnje jer prikazuju Beograd iz ugla mladih inovatora i zaposlenih u IT-u. Na osnovu povratnih informacija koje prikupljamo od učesnika, realizovaćemo i INAT mentorship program tako da do izdanja INAT samita 2018. godine možemo da izmerimo kako su učesnici napredovali i razvili određene veštine za poslove u Četvrtoj industrijskoj revoluciji.

Nagrade u rukama najboljih

Kada je reč o radionicama, one su održane 22. aprila u Privrednoj komori Srbije, uz glavni osvrt na praktičnu primenu tehnologije u poslu. Tako su gosti programa mogli da se upoznaju sa veštinama u IT-u koje su neophodne za globalnu konkurentnost do 2050. godine, zatim sa kreiranjem optimalnog programerskog tima, upravljanjem online biznisom, prikupljanjem šestocifrenog dolarskog iznosa putem crowdfundinga iz Srbije, kao i fenomenom veštačke inteligencije i Big Date.

Poseban deo programa bio je posvećen INAT samit nagradama, kao i priznanjima firmama, pojedincima ili projektima koji su sovjim inovacijama doprineli osnaživanju preduzetničkog ekosistema i promociji IT sektora. Dobitnici INAT samit nagrada za područje Srbije su: Dotas (Best INAT Local Innovation) i Filter (Best INAT Potential).

Ako govorimo o CEE podneblju žiri je odlučio da nagrade odu u ruke sledećim kompanijama i pojedincima: Jakubu Gornickom iz kompanije Outriders (Best INAT Dude CEE), Kristini Nikolić iz kompanije Strawberry Energy (Best INAT Gal CEE), kompaniji Nordeus (Best INAT Company CEE), organizaciji Youthful Cities (Best INAT Regional Innovation) i kompaniji Idvorsky Electric (Best INAT Potential CEE).

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost dodeljuje bespovratno €380.000 – prijavite svoje inovativne projekte

Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 380.000 evra za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija kroz Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede.