Prvi INAT Summit dovodi investitore iz Silicijumske doline u Beograd

Prvi INAT Summit dovodi investitore iz Silicijumske doline u Beograd

Prvi međunarodni INAT Summit održaće se u Beogradu od 20. do 23. aprila u organziaciji Innovation Attitude (INAT) Centre. Konferencija ima za cilj da ukaže na nedovoljnu primenu tehnoloških inovacija u Srbiji, ali i da edukuje sve prisutne o primeni novih tehnologija i povezanih uređaja prilikom vođenja projekata, te ohrabri startape u potrazi za investicijama o čemu će govoriti stručni predavači iz zemlje i inostranstva.

cover-pobednik-675

Tako će publika na konferenciji dobiti priliku da čuje kako se VR/AR može primeniti u treninzima za produktivnost i profesionalnost, kako vam agilni projektni menadžment pomaže u vođenju IT projekata – zatim kako se Big Data koristi za merenje rizika kod dronova i kakva su ovogodišnja predviđanja u IT inovacijama u turizmu, zdravstvu i prenosivim uređajima.

Ono što će mnogima biti posebno zanimljivo jeste predstavljanje inovacija u pogledu IoT (Internet of Things) i pametnih gradova. Oni koji žele da se upuste u startap avanturu će iz prve ruke čuti kako doći šestocifrenog iznosa (u evrima) putem crowdfunding kampanje – ali i kako odobrovoljiti poslovne anđele i venture capital fondove da odreše kesu.

‘Nudimo odgovore na svakodnevna pitanja’

Kada je reč o predavačima na INAT Summitu, treba istaći da većina, čak 70%, dolazi iz inostranstva. Pored učesnika iz Srbije, konferenciju će obogatiti govornici iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Švedske, Kanade, Izraela, Slovenija i Bugarske. Samo neki od predavača koje će publika imati priliku da čuje su: Lazara Džamića (kreativni strateg), Marka Jevtića (Nordeus), Vilijama Karbonea (IBM), Eda Leona Klingera (Flock) i mnoge druge.

Povodom predstojećeg događaja oglasila se i Milena Milićević, glavna koordinatorka događaja koja je tom prilikom izjavila za Netokraciju:

Učesnici INAT Summit-a bilo da su programeri, startaperi, marketari ili već vode svoje razvojne timove, pronaći će tokom naše konferencije odgovore na pitanja sa kojima se sreću na svakodnevnom nivou od korišćenja Big Data, poslovne ekspanzije na tržišta od San Franciska do Berlina uz crowdfunding i investicije, kao i razvoja sopstvenih veština poput upravljanja vremenom, stresom i građenja međunarodnog brenda.

Prijave već otvorene, popunite ih na vreme

Sa druge strane, učesnici će moći da konkurišu za neku od INAT Summit nagrada, kojom se želi podstaći promocija IT industrije u Srbiji. Na taj način, mogu se nominovati kolege/koleginice, projekti ili kompanije za koje smatrate da sprovodi inovacije i promoviše razvoj domaćeg IT-a i doprinosi stvaranju nove vrednosti. Rok za podnošenje prijava je 10. april, a ceremonija dodele INAT Summit nagrada biće održana u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije u petak, 21. aprila.

Iz organizacije napominju da su prijave već otvorene te da svi zaintereosvani svoje mesto mogu obezbediti na vreme. Više informacija o samoj konferenciju kao i novčane iznose kotizacija, možete pronaći na zvaničnom sajtu INAT Summita.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.