ICT Hub Meetup: Kako naplatiti posao putem bitcoina?

ICT Hub Meetup: Kako naplatiti robu i usluge putem bitcoina?

U četvrtak 9. februara, ICT Hub organizuje svoje 27. okupljanje na temu primene kriptovaluta prilikom naplate robe i usluga na Internetu. O primeni bitcoina govoriće Aleksandar Matanović i Mlađen Merdović iz domaćeg startapa Bitcoin 365, kao i pravnik specijalizovan za visokotehnološke teme Žarko Ptiček.

bitcoin-meetup

Kao i na jednom od prethodnih okupljanja u organizaciji beogradskog ICT Hub-a kada se govorilo o fenomenu kriptovaluta kao sve popularnije digitalne valute i narednog četvrtka posetioci i bitcoin entuzijasti imaće priliku da čuju predavanje i diskusiju na temu upotrebe bitcoina i drugih kriptovaluta prilikom naplate robe i usluga – a posebno iz Srbije.

Na predstojećem događaju prisutnima će se obratiti Aleksandar Matanović (EC Disctrit), Mlađen Merdović (Bitcoin 365) i IT pravnik Žarko Ptiček. Aleksandar i Mlađan osnivači su prve Bitkoin Asocijacije u Srbiji, te će podeliti svoja iskustva kada je upotreba ove kriptovalute u pitanju.

Sa druge strane, Ptiček će odgonetnuti mnoga pravna pitanja koja se vezuju za upotrebu bitcoina u Srbiji, kada je reč o naplati robe ili usluga putem Interneta. Tokom okupljanja govoriće se o sledećim temama:

  • Kratak uvod o kriptovalutama i bitcoinu;
  • Detaljna analiza prednosti i mana bitcoina kao načina za naplatu roba i usluga, sa fokusom na IT usluge;
  • Da li je bitcoin legalan?
  • Da li se plaća porez na bitcoin?
  • Na koji način ugovoriti plaćanje bitcoinom?
  • Primeri iz prakse.

Iz ICT Hub-a pozivaju sve zainteresovane da se na vreme prijave putem zvanične Meetup stranice i obezbede svoje mesto na predstojećem okupljanju, dok će se kompletan video snimak predavanja i diskusije ubrzo naći i na YouTube kanalu ICT Hub-a.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.