Blockchain hakaton krajem avgusta u Beogradu – 10.000 dolara pobedničkom timu

Krajem avgusta u beogradskom Startit Centru biće organizovan prvi hakaton u Srbiji na temu razvoja blockchain tehnologije. Počev od petka, 25. avgusta, pa do nedelje 27. avgusta, učesnici će se takmičiti u izradi 'proof-of-concept' proizvoda baziranih na blockchain-u, dok su za najbolja rešenja obezbeđene vredne novčane nagrade.

Kada je reč o timovima, poželjno je da isti imaju od 2 do 4 člana, te se preporučuje da ekipe budu sačinjene od programera koji mogu brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchain-om je svakako poželjno, ali nije obavezno, dok će se za one koji nemaju iskustvo sa razvojem blockchain rešenja kreirati niz sadržaja na tu temu do početka samog događaja – kako bi se upoznali sa tehnologijom za koju se kaže da će promeniti svet finansija.

Inače, na Hakatonu koji organizuje Startit, u okviru stručnog žirija koji će odlučivati o najboljim timovima i rešenjima učestvovaće istaknuti kreatori proizvoda i blockchain entuzijasti. Među njima su Aleks Migitko, Mališa Pušonja, Stefan Pajković i Igor Bogićević. Kada je reč o nagradnom fondu, timovi će imati priliku da se takmiče za:

  • 10 Ether kriptovaluta – od beogradskog startapa Decenter (bez sajta zbog rane faze razvoja)
  • 10.000 dolara (u nekoj od kriptovaluta) – od beogradskog odeljenja međunarodne kompanije GameCredits
  • 20.000 EMC2 od Einsteineum fondacije (vrednost oko 1.000 dolara)
  • 100.000 dinara (u nekoj od kriptovaluta) – od domaće banke Societe Generale

Prijave traju do 16. avgusta, popunite ih na vreme

Blockchain hakaton će trajati 48 časova, što ga svrstava u jedan od dužih na ovim prostorima, dok će se od učesnika očekivati (i bodovati) sledeće: osmišljavanje proizvoda koji je koristan, zatim koji koristi blockchain na smislen i inovativan način, kao i prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa.

Iz Startita napominju da su prijave za prvi blockchain hakaton u Srbiji otvorene do srede 16. avgusta 2017. godine. Broj timova je ograničen na 10 pri čemu su kriterijumi iskustvo u dizajnu i razvoju proizvoda i, u manjoj meri, iskustvo sa izradom rešenja baziranih na blockchainu. Izabrani timovi će biti obavešteni o učešću do petka, 18. avgusta, dok više informacija, kao i prijave možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici hakatona.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Quantox otvorio kancelariju u Novom Sadu – petu posle Beograda, Niša, Kragujevca i Čačka

Sa ciljem privlačenja lokalnog kadra, sve veći broj domaćih IT kompanija otvara svoje kancelarije širom Srbije nudeći budućim kolegama mogućnost rada iz rodnog grada.

Kolumna

TripAdvisor marketing: Kako da vaš hotel ‘dominira’ na osnovu iskustva posetilaca

U ugostiteljstvu se oduvek znalo da je zadovoljni gost najbolja reklama, kao i da su najbolji gosti oni koji dođu putem preporuke.

Internet marketing

Da li su platforme za influensere samo ‘hype’ koji prolazi – poput WoM servisa?

Sećate se 2014. godine i tada aktuelnih 'word of mouth' platformi (iPyro, Beeshaper i drugi) - alata za spajanje brendova i njihovih vernih korisnika kao najboljih kanala za promociju? Danas, pak, imamo platforme za spajanje influensera i brendova, a mi se pitamo da li će ovi servisi završiti kao i njihovi prethodnici?

Propustili ste

Kultura 2.0

Šta budućnost nosi za marketinške agencije – evoluciju ili revoluciju?

Da, više do korisnika ili kupaca ne možete doći na starinski način. Ne u vreme Netflixa i adblockera. Šta agencije mogu da urade povodom toga? Evo šta kažu predstavnici vodećih agencija u regionu na Weekend Media Festivalu.

Karijere

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Kojim god poslom da krećete da se bavite, a pogotvo digitalnim, zapamtite lekcije koje vas mogu zadržati na pravom putu.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Novost

€1.500.000 za NTP Beograd – EU preuzima finansiranje parka

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel, najavila je da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu u iznosu od 1,5 miliona evra.

Tehnologija

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za dalji razvoj ‘data security’ rešenja

CERN openlab i Comtrade produžili su saradnju potpisavši trogodišnji sporazum po kom će Comtrade biti zadužen za omogućavanje pristupa rezultatima CERN-ovih istraživanja bilo gde u svetu.

Tehnologija

Beskontaktno plaćanje u Srbiji poraslo za 154% u odnosu na prošlu godinu

Srbija iznad evropskog proseka u broju i vrednosti beskontaktnih transakcija, što dokazuje zrelost tržišta za modernija platna rešenja primerena digitalnom dobu.