Geekstone Pub Talks: Inspirativni razgovori sa programerima - Netokracija.rs

Geekstone Pub Talks: Inspirativni razgovori sa programerima

Novi događaj u organizaciji Geekstone udruženja će se održati 19. maja tekuće godine nakon radnog vremen i biće edukativnog karaktera, te će se najviše fokusirati na aktuelne teme iz IT sveta. Cilj je da se u opuštenoj atmosferi novosadske pivnice ‘Irish Pub’ diskutuje o predloženim temama kao i da se razmene ideje, iskustva i najbolje prakse iz IT industrije.

Geekstone-pub-talks

Povodom predstojećeg okupljanja oglasila se i Maja Božić, inače organizator događaja koja je tom prilikom istakla:

Nakon godinu dana od osnivanja Udruženja Geekstone, stvorili smo zajednicu sa preko 1.000 članova i ovaj događaj će biti poklon zajednici za naš prvi rođendan. Kao posebnog gosta na Geekstone Pub Talksu dovodimo i svetskog predavača Sandra Mancusoa iz Londona, autora knjige The Software Craftsman.

Narednog dana, 20. maja od 09 časova predavač Sandro Mancuso će održati jednodnevnu radionicu na temu “Crafting codea”, pa će cena kotizacije do 01. maja iznositi 15.000 dinara. Udruženje Geekstone poziva sve IT kompanije koje žele da podrže IT zajednicu da se pridruže kao sponzori za navedene događaje putem sledećeg linka.

Obezbedite vaše mesto na vreme

“S obzirom na to da je IT scena sve kreativnija i ovakav tip događaja je već godinama poznat u svetu, mi se samo trudimo da pratimo trendove. Ovo je samo jedan u nizu događaja koje ćemo organizovati pored standardnih meetup događaja i konferencija”, zaključuje Maja.

Iz organizacije ističu da će ulaz na Geekstone Pub Talks događaj biti besplatan, te svi zainteresovani zbog ograničenosti prostora treba da na vreme popune svoje prijave putem zvaničnog sajta Geekstonea, gde se mogu pronaći i dodatne informacije o predstojećem okupljanju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Intervju

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.