Mašinsko učenje i Big Data teme Data Science konferencije

Mašinsko učenje i Big Data glavne teme Data Science konferencije u Beogradu

Institut savremenih nauka organizovaće 20. septembra s početkom od 18 časova meetup pod nazivom 'Life cycle of Data Scientist' u Startit centru kao predkonferencijski meetup Data Science konferencije koja će se održati od 11. do 12. oktobra u hotelu Holiday Inn, tokom koje će svi prisutni zahvaljujući stručnim predavačima moći da saznaju nešto više o oblastima kao što su Mašinsko učenje i Big Data.

data-science

Kada je reč o dvodnevnoj Data Science konferenciji koja će biti održana sredinom oktobra, bitno je napomenuti da će stručni predavači biti podeljeni u dva paralelna bloka predavanja, jedan na temu Big Data-e, a drugi će biti okrenut Mašinskom učenju. Štaviše, povodom ovog događaja, oglasili su se i iz same organizacije, istakavši tom prilikom:

Kada smo započeli ovaj projekat, imali smo cilj da podignemo uticaj i napravimo krucijalne promene kada je reč o Data Science-u u Srbiji. Cilj same konferencije jeste promovisanje ove oblasti na Balkanu, a mi smo izabrali da to bude baš Data Science, upravo iz razloga što se nalazi svuda oko nas, odražavajući se svakodnevno na naše živote.

Ukoliko govorimo o ovom terminu, zanimljivo je napomenuti da je Shelly Palmer 2015. godine definisao Data Scientist-a kao osobu koja ima ekspertizu i komunikacione sposobnosti, razume matematiku i zna kompjuterske nauke. Tako će se i predstojeći događaj „Life cycle of Data Scientist“ upravo baviti temom kako izgleda jedan realni case osobe koje radi na poziciji Data Scientist-a.

Meetup kao zagrevanje za konferenciju

Kao što je i napomenuto, prisutni će tokom predstojećeg okupljanja imati priliku da čuju više o tome kako izgleda kreiranje arhitekture rešenje, preko matematičko-tehničkih operacija koje se sprovode – pa sve do toga kako izgleda komunikacija sa klijentom i kako je moguće monetizovati Data Science rešenje u privredi, navodi se u saopštenju.

Publici će o već navedenim temama predavati Bojan Sovilj, inače jedan od pionira Data Science scene u Srbiji koji trenutno radi u svojoj kompaniji „Cloudwalker“ koja se bavi kreiranjem rešenja i pružanjem usluga u oblasti Data Science-a, prvenstveno za klijente koji se bave igrama na sreću. Iz organizacije navode da su prijave za konferenciju i meetup već otvorene, a više informacija o ovim događajima mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Data Science konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.