Mašinsko učenje i Big Data teme Data Science konferencije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Mašinsko učenje i Big Data glavne teme Data Science konferencije u Beogradu

Institut savremenih nauka organizovaće 20. septembra s početkom od 18 časova meetup pod nazivom 'Life cycle of Data Scientist' u Startit centru kao predkonferencijski meetup Data Science konferencije koja će se održati od 11. do 12. oktobra u hotelu Holiday Inn, tokom koje će svi prisutni zahvaljujući stručnim predavačima moći da saznaju nešto više o oblastima kao što su Mašinsko učenje i Big Data.

data-science

Kada je reč o dvodnevnoj Data Science konferenciji koja će biti održana sredinom oktobra, bitno je napomenuti da će stručni predavači biti podeljeni u dva paralelna bloka predavanja, jedan na temu Big Data-e, a drugi će biti okrenut Mašinskom učenju. Štaviše, povodom ovog događaja, oglasili su se i iz same organizacije, istakavši tom prilikom:

Kada smo započeli ovaj projekat, imali smo cilj da podignemo uticaj i napravimo krucijalne promene kada je reč o Data Science-u u Srbiji. Cilj same konferencije jeste promovisanje ove oblasti na Balkanu, a mi smo izabrali da to bude baš Data Science, upravo iz razloga što se nalazi svuda oko nas, odražavajući se svakodnevno na naše živote.

Ukoliko govorimo o ovom terminu, zanimljivo je napomenuti da je Shelly Palmer 2015. godine definisao Data Scientist-a kao osobu koja ima ekspertizu i komunikacione sposobnosti, razume matematiku i zna kompjuterske nauke. Tako će se i predstojeći događaj “Life cycle of Data Scientist” upravo baviti temom kako izgleda jedan realni case osobe koje radi na poziciji Data Scientist-a.

Meetup kao zagrevanje za konferenciju

Kao što je i napomenuto, prisutni će tokom predstojećeg okupljanja imati priliku da čuju više o tome kako izgleda kreiranje arhitekture rešenje, preko matematičko-tehničkih operacija koje se sprovode – pa sve do toga kako izgleda komunikacija sa klijentom i kako je moguće monetizovati Data Science rešenje u privredi, navodi se u saopštenju.

Publici će o već navedenim temama predavati Bojan Sovilj, inače jedan od pionira Data Science scene u Srbiji koji trenutno radi u svojoj kompaniji “Cloudwalker” koja se bavi kreiranjem rešenja i pružanjem usluga u oblasti Data Science-a, prvenstveno za klijente koji se bave igrama na sreću. Iz organizacije navode da su prijave za konferenciju i meetup već otvorene, a više informacija o ovim događajima mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Data Science konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.