UX tema 37. DaFED okupljanja u Novom Sadu

UX tema 37. DaFED-a u Novom Sadu

Amfiteatar centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu ugostiće u sredu 7. oktobra 37. DaFED. Tema predstojećeg okupljanja jeste User Experience, a od 18 časova svi posetioci moći će da saznaju više o ovoj interesantnoj temi.

DaFED#37

Sve one koji budu prisustvovali 37. izdanju sada već poznatog okupljanja u Novom Sadu, sa pomenutom temom detaljnije će upoznati predavač Bojan Đuričić – UX dizajner te HTML, CSS i Java Script developer. Njegovo predavanje nosi naziv “Prototype – ultimativna dizajn specifikacija”, tokom kojeg će ukazati na česti problem u komunikaciji između dizajnera i FE developera, a prilikom rada na većim projektima.

Najavljujući predavanje, Đuričić kaže da je rezultat koji se dobija slabom i nekvalitetnom komunikacijom nekonzistentnost između dizajniranog i iskodiranog, razlika između očekivanog i implementiranog UX-a. Zato će se Bojan potruditi da otkrije više o tome kako prevazići ovu večitu problematiku, te navesti jedan zanimljiv prototyping framework koji rešava upravo ove probleme.

Ograničeni kapacitet, prijavite se već danas

Iz organizacije ističu da je prisustvo na događaju za sve zainteresovane besplatno, ali da zbog ograničenih kapaciteta treba na vreme potvrditi prisustvo. Više informacija o samom događaju možete pronaći putem zvaničnog sajta DaFED-a, kao i na Facebook grupi i Twitter stranici.

DaFED su kao besplatan edukativni događaj namenjen zajednici podržale kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.