JavaScript tema 36. po redu DaFED okupljanja u Novom Sadu

JavaScript tema 36. po redu DaFED okupljanja u Novom Sadu

Amfiteatar centralne zgrade Univerziteta u Novom Sada ugostiće u sredu 2. septembra od 18 časova, 36. po redu DaFED događaj tokom koga će se najviše govoriti na temu JavaScripta, te će prisutne o tome najbolje upoznati stručni predavači kao što su Dušan Stanković i Goran Gajić.

DaFED#36

Na predstojećem događaju, publici će se najpre obratiti Dušan Stanković, inače programer u startapu Embrokeri iz San Franciska, koji će najviše govoriti o Angularu – jednom od najpoznatijih frameworka u moru JavaScript frameworka. Iako još uvek u alfa fazi, Angular 2.0 uskoro dolazi i obećava da će popuniti nedostatke njegovog prethodnika te zadovoljiti trenutne potrebe tržišta – kao i potrebu za boljom i moćnijom alatkom koja će pratiti najnovije web standarde.

Sa druge strane, zahvaljujući Goranu Gajiću (radi kao web developer za gambit.com) svi zainteresovani biće u prilici da saznaju nešto više o Reactubiblioteci za pravljenje korisničkih interfejsa stvorene od strane Facebooka. React se koristi za pravljenje i ažuriranje kompleksnih korisničkih interfejsa i namena mu je da se koristi pored drugih popularnih biblioteka (npr. Backbone.js). Tokom ovog predavanja saznaćete kako možete da probate React u vašim postojećim aplikacijama i sami odlučite da li je ova platforma za vas ili ne.

Prijave su otvorene, obezbedite vaše mesto

Iz organizacije ističu da je prisustvo na DaFED#36 okupljanju besplatno, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu pomenutog događaja.

Više informacija o DaFED-u možete pronaći putem Facebook grupe ili stranice, kao i preko Twitter profila organizacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.