DaFED pokreće kurs JavaScripta

DaFED pokreće kurs JavaScripta namenjen ‘front-end’ developerima

Nakon vše od tri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja, udruženje DaFED danas je pokrenulo seriju kurseva za svoje članove, a prvi od njih startuje 17. novembra u Novom Sadu i trajaće narednih pet nedelja tokom kojih će biti održano 20 časova.

dafed_kurs

Iz udruženja DaFED ističu da je kurs u celosti posvećen JavaScriptu, sa dodatnom jQueryja u nešto manjoj meri, i ohuhvata njegove osnove: promenljive, petlje, naredbe granjanja. Tu su i neki napredniji koncepti poput prototipnog nasleđivanja, closuers, IIFE, ES6 i slično.

Sam program zamišljen je da traje 5 nedelja i obuhvata 20 nastavnih jedinica, pri čemu se predavanja realizuju u dvosatnim večernjim terminima i obuhvataju teoriju, ali i praktičan rad. Pored dva zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati i u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača, a lektori će biti dostupni svakoga dana za sva pitanja i konsultacije.

Zaboravite na ‘krpljenje’ skriptova

U DaFED-u napominju da je kurs namenjen svima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju gotovih rešenja sa Interneta koje se „u narodu“ naziva i krpljenje skriptova. Tokom pet nedelja polaznici će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u nekom novom smeru.

dafed

Glavni predavač JavaScript kursa biće Nenad Pavlov koji se već 12 godina bavi programiranjem, a poslednjih pet kao profesionalni front-end developer. Svoju karijeru gradio je u kompanijama kao što su Hinttech i A51 (ActiveCollab), a trenutno je aktivan u fintech i startap industriji kao programer i konsultant.

Broj polaznika u grupi ograničen je od 5 do 15, dok cena kursa iznosi 30.000 dinara i moguće je plaćanje u dve rate. Budući da je broj mesta ograničen, iz DaFED-a pozivaju sve zainteresovane da se prijave do 13. novembra i osiguraju svoje mesto na prvom kursu ovog tipa u okviru njihove organizacije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.