DaFED pokreće kurs JavaScripta

DaFED pokreće kurs JavaScripta namenjen ‘front-end’ developerima

Nakon vše od tri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja, udruženje DaFED danas je pokrenulo seriju kurseva za svoje članove, a prvi od njih startuje 17. novembra u Novom Sadu i trajaće narednih pet nedelja tokom kojih će biti održano 20 časova.

dafed_kurs

Iz udruženja DaFED ističu da je kurs u celosti posvećen JavaScriptu, sa dodatnom jQueryja u nešto manjoj meri, i ohuhvata njegove osnove: promenljive, petlje, naredbe granjanja. Tu su i neki napredniji koncepti poput prototipnog nasleđivanja, closuers, IIFE, ES6 i slično.

Sam program zamišljen je da traje 5 nedelja i obuhvata 20 nastavnih jedinica, pri čemu se predavanja realizuju u dvosatnim večernjim terminima i obuhvataju teoriju, ali i praktičan rad. Pored dva zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati i u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača, a lektori će biti dostupni svakoga dana za sva pitanja i konsultacije.

Zaboravite na ‘krpljenje’ skriptova

U DaFED-u napominju da je kurs namenjen svima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju gotovih rešenja sa Interneta koje se “u narodu” naziva i krpljenje skriptova. Tokom pet nedelja polaznici će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u nekom novom smeru.

dafed

Glavni predavač JavaScript kursa biće Nenad Pavlov koji se već 12 godina bavi programiranjem, a poslednjih pet kao profesionalni front-end developer. Svoju karijeru gradio je u kompanijama kao što su Hinttech i A51 (ActiveCollab), a trenutno je aktivan u fintech i startap industriji kao programer i konsultant.

Broj polaznika u grupi ograničen je od 5 do 15, dok cena kursa iznosi 30.000 dinara i moguće je plaćanje u dve rate. Budući da je broj mesta ograničen, iz DaFED-a pozivaju sve zainteresovane da se prijave do 13. novembra i osiguraju svoje mesto na prvom kursu ovog tipa u okviru njihove organizacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.