Chatbot Day: Kako veštačka inteligencija menja tradicionalnu industriju

Chatbot Day: Kako veštačka inteligencija menja tradicionalnu industriju

Posle prvog chatbot hakatona koji se održao u februaru 2017. i prvog chatbot meetup-a održanog u maju iste godine, ova tema zaslužila je i sopstveni dan – Chatbot Day. ICT Hub i Garage Lab će 20. oktobra u okviru istoimenog događaja okupiti neke od bitnijih igrača na chatbot sceni, koji će predstaviti sve prednosti koje ova tehnologija donosi tradicionalnim industrijama.

Chatbotovi osim što štede vreme i novac, unapređuju korisničko iskustvo i automatizuju brojne procese. Ova tehnologoija može se koristiti u različitim industrijama, kao što su korisnička podrška, generisanje tzv. leadova, automatizacija procesa, prodaja, marketing, e-commerce, zapošljavanje, dostavljanje informacija, zabava itd.

Program predstojećeg Chatbot Day-a biće podeljen na dva dela: Dnevni biznis deo programa od 9:30 do 13:30, koji je rezervisan za diskusiju o biznis strani chatbotova, njegovoj implementaciji i brojnim prednostima koji donose. Prisutni će, između ostalog, moći da čuju iskustva predstavnika kompanije The Digital Box iz Italije, kao i izraelskog startapa Spartans AI.

Prijave već otvorene, požurite

Pored toga, svoje primere će predstaviti i domaće kompanije poput Sage. Ovaj deo namenjen je svim predstavnicima kompanija koje razmatraju uvođenje chatbot servisa, kako bi se upoznali sa primerima dobre prakse.

Večernji deo programa (18:30 – 20:30) namenjen je okupljanju tech zajednice koja razvija chatbot rešenje, a pored ekipe iz Spartans AI, svoja iskustva podeliće i Jaroslav Kubiček kao i Nikola Milenković iz startapa Hunch Insights. Iz organizacije napominju da su registracije otvorene do srede, 18.10, dok ceo program, prijave i više informacija o predavačima možete pronaći na zvaničnom sajtu pomenutog događaja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Sponzorisano

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.