CeBIT 2018: U potrazi za novim poslovnim kontaktima i potencijalinm investitorima

U potrazi za novim poslovnim kontaktima i potencijalinm investitorima

Poslovni festival digitalizacije i inovacija 'CeBIT' koji će se ubuduće održavati tokom pet dana u junu, premijerno, svoje prvo letnje izdanje imaće od 11. do 15. juna 2018. godine u Hanoveru. Događaj je zamišljen da kroz četiri jedinstvene celine poveže predstavnike kompanija, te da predstavi inovativne startape i napredak u razvoju moderne tehnologije i digitalizacije.

Festival CeBIT biće sačinjena iz četiri važne celine, tačnije: d!conomy, d!tec, d!campus i d!talk. Prva celina namenjena je za B2B predstavljanje i povezivanje kompanija koja će trajati tri dana, od utorka do četvrtka (12-14. jun). Ovo je mesto gde izlagači mogu predstaviti svoja digitalna rešenja, a izbor tema je širok – od digitalnih kancelarija, preko upravljanja podacima, IT sigurnosti, uređaja i infrastrukture do digitalnih tema, uključujući veštačku inteligenciju, Internet of Things (IoT) i drugo.

Druga celina fokusira se na digtalnu budućnost i u okviru koje će se predstaviti startapi i inovativne kompanije koje nude nove, disruptivne poslovne modele. Tokom četiri dana sajma ovde će cvetati preduzetnički duh digitalnog doba. Isti vremenski period rezervisan je i za d!talk – platforma za razmenu znanja, pionire digitalizacije, globalne mislioce i poslovne eksperte. Sa velikom centralnom binom za ključne govornike i više od deset manjih bina, d!talk predstavlja centar za dijalog o digitalizaciji i kao takav glavni izvor znanja i inspirativnih vizija za budućnost.

Karte po povoljnijim cenama do 15. avgusta

Veliku novinu sajma predstavlja d!campus, koji će biti organizovan na otvorenom, čineći tako idealno mesto za povezivanje i razmenu iskustava u opuštenoj, festivalskoj atmosferi. Povodom organizovanja predstojećeg CeBIT-a, oglasio se i Oliver Freze, član predsedništva kompanije “Deutsche Messe Hannover”, koji je tom prilikom istakao za medije:

Moć digitalizacije da transformiše način poslovanja kompanija, kao i načine na koje ljudi reaguju na tehnologiju na poslu i kod kuće dovodi do fundamentalnih promena u celoj ekonomiji i samom jezgru društva. Iz ovih različitih aspekata i činjenica koje donosi digitalizacija rodila se i ideja o novom CeBIT-u koji od svojih najranijih početaka prati trendove kojim se kreće IT industrija.

Ponedeljak kao prvi dan CeBIT-a biće rezervisan za medije, političare i veče dobrodošlice za firme. Izložbeni deo programa biće otvoren svakog dana od 10 do 19 časova dok će d!campus biti otvoren do 23h, a ulaznica za sajam važiće za sve četiri oblasti. Iz organizacije pozivaju sve kompanije koje žele da učestvuju na sajmu da se već sada prijave putem zvaničnog sajta konferencije, dok se ulaznice po nižoj tj. povoljnijoj ceni – mogu nabaviti do 15. avgusta.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.