CeBIT 2018: U potrazi za novim poslovnim kontaktima i potencijalinm investitorima

U potrazi za novim poslovnim kontaktima i potencijalinm investitorima

Poslovni festival digitalizacije i inovacija 'CeBIT' koji će se ubuduće održavati tokom pet dana u junu, premijerno, svoje prvo letnje izdanje imaće od 11. do 15. juna 2018. godine u Hanoveru. Događaj je zamišljen da kroz četiri jedinstvene celine poveže predstavnike kompanija, te da predstavi inovativne startape i napredak u razvoju moderne tehnologije i digitalizacije.

Festival CeBIT biće sačinjena iz četiri važne celine, tačnije: d!conomy, d!tec, d!campus i d!talk. Prva celina namenjena je za B2B predstavljanje i povezivanje kompanija koja će trajati tri dana, od utorka do četvrtka (12-14. jun). Ovo je mesto gde izlagači mogu predstaviti svoja digitalna rešenja, a izbor tema je širok – od digitalnih kancelarija, preko upravljanja podacima, IT sigurnosti, uređaja i infrastrukture do digitalnih tema, uključujući veštačku inteligenciju, Internet of Things (IoT) i drugo.

Druga celina fokusira se na digtalnu budućnost i u okviru koje će se predstaviti startapi i inovativne kompanije koje nude nove, disruptivne poslovne modele. Tokom četiri dana sajma ovde će cvetati preduzetnički duh digitalnog doba. Isti vremenski period rezervisan je i za d!talk – platforma za razmenu znanja, pionire digitalizacije, globalne mislioce i poslovne eksperte. Sa velikom centralnom binom za ključne govornike i više od deset manjih bina, d!talk predstavlja centar za dijalog o digitalizaciji i kao takav glavni izvor znanja i inspirativnih vizija za budućnost.

Karte po povoljnijim cenama do 15. avgusta

Veliku novinu sajma predstavlja d!campus, koji će biti organizovan na otvorenom, čineći tako idealno mesto za povezivanje i razmenu iskustava u opuštenoj, festivalskoj atmosferi. Povodom organizovanja predstojećeg CeBIT-a, oglasio se i Oliver Freze, član predsedništva kompanije “Deutsche Messe Hannover”, koji je tom prilikom istakao za medije:

Moć digitalizacije da transformiše način poslovanja kompanija, kao i načine na koje ljudi reaguju na tehnologiju na poslu i kod kuće dovodi do fundamentalnih promena u celoj ekonomiji i samom jezgru društva. Iz ovih različitih aspekata i činjenica koje donosi digitalizacija rodila se i ideja o novom CeBIT-u koji od svojih najranijih početaka prati trendove kojim se kreće IT industrija.

Ponedeljak kao prvi dan CeBIT-a biće rezervisan za medije, političare i veče dobrodošlice za firme. Izložbeni deo programa biće otvoren svakog dana od 10 do 19 časova dok će d!campus biti otvoren do 23h, a ulaznica za sajam važiće za sve četiri oblasti. Iz organizacije pozivaju sve kompanije koje žele da učestvuju na sajmu da se već sada prijave putem zvaničnog sajta konferencije, dok se ulaznice po nižoj tj. povoljnijoj ceni – mogu nabaviti do 15. avgusta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da nam internet iskustvo bude bolje (i mnogo bezbednije) u 2021. godini?

Ako razmišljate o tome da li (i kako) da promenite svoje internet navike po pitanju privatnosti i bezbednosti - ovo je tekst za vas.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Startapi i poslovanje

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Internet marketing

Oglašavanje na Snapchatu nije bauk i treba ga iskoristiti pre konkurencije

Koji tip kompanija u Srbiji bi trebalo da razmisli o tome da se priključi Snapchatu i da se oglašava na toj društvenoj mreži?

Office Talks Podcast

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Kultura 2.0

Žene imaju jednaku sposobnost ‘preživljavanja’ na online platformama, ali slabije ulaze u ovu oblast

Predstavljamo vam rezultate specijalnog izdanja Gigmetar istraživanja koje pokazuje kako su se gig radnice adaptirale na nove uslove rada koje je donela pandemija.