Iskusni preduzetnici o marketingu, prodaji, radu u startapima

OpenIT: Iskusni preduzetnici o marketingu, prodaji, radu u startapima

Fakultet organizacionih nauka po deveti put otvoriće vrata OpenIT konferenciji koju organizuje studentska organizacija AIESEC Srbija. Ovogodišnji događaj održaće se 17. i 18. oktobra, a glavna tema biće liderstvo u IT-ju, značaj novih tehnologija i inovacija u rešavanju nezaposlenosti, dok će studenti moći da čuju više o preduzetništvu, marketingu i prodaji.

open_it

OpenIT konferencija sastoji se se iz tri dela: Power Talks, Workshops i Action Space. Tokom prvog dela, učesnici će imati priliku da čuju kratke inspirativne govore – koji imaju za cilj da predstave vrednosti koje pruža AIESEC kao jedna od najvećih studentskih organizacija na svetu.

Workshops deo, kao što i sama reč kaže, obuhvata radionice u trajanju od 45 minuta tokom kojih će predstavnici kompanija raditi sa grupama od po 20 do 30 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi. Sa druge strane, Action Space sekcija obuhvata i “Company Circles” metodu koja predstavlja otvorenu diskusiju studenata i članova kompanija.

Inače, pomenuti projekat rezultat je saradnje nekoliko vodećih srpskih IT kompanija i studentske organizacije AIESEC, a o važnosti ovog projekta oglasio se i Ivan Bjelajac, COO Devana Technologies koji je za Netokraciju izjavio:

OpenIT je jedan od prvih projekata na kojima je Devana Technologies sarađivala sa AIESEC-om. Kompletno dešavanje pruža odličnu priliku mladim ljudima da ostvare svoje ambicije. Povezivanje kompanija iz oblasti informacionih tehnologija sa studentima koji žele da svoju budućnost grade u ovom smeru odlika je koja krasi OpenIT.

Konferencija je iz godine u godinu sve više rasla i svaki put smo uvideli neki novi napredak. Omogućila nam je pristup talentovanim ljudima, ali i odličnim idejama.

aiesec_2
Studenti će imati jedinstvenu priliku da rade sa predstavnicima kompanija koji će im približiti pojedine poslovne procese.

Stručne prakse za studente u inostranstvu

Po završetku OpenIT-ja, iz AIESEC-a poručuju i da su u planu mentorske radionice što predstavlja savršenu priliku za interaktivan rad sa profesionalcima. Cilj je da se u okviru programa razviju nove ideje ili reše pojedini izazovi sa kojima se zaposleni suočavaju prilikom svakodnevnog rada, gde će mentori pružati dodatnu individualnu podršku studentima.

Studentima će se tokom OpenIT-ja ponuditi i program stručnih praksi u inostranstvu – tačnije u oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje. Više informacija o predstojećem događaju kao i online formular za prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu konferencije.

Netokracija je kao medijski partner podržala OpenIT.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.