Iskusni preduzetnici o marketingu, prodaji, radu u startapima

OpenIT: Iskusni preduzetnici o marketingu, prodaji, radu u startapima

Fakultet organizacionih nauka po deveti put otvoriće vrata OpenIT konferenciji koju organizuje studentska organizacija AIESEC Srbija. Ovogodišnji događaj održaće se 17. i 18. oktobra, a glavna tema biće liderstvo u IT-ju, značaj novih tehnologija i inovacija u rešavanju nezaposlenosti, dok će studenti moći da čuju više o preduzetništvu, marketingu i prodaji.

open_it

OpenIT konferencija sastoji se se iz tri dela: Power Talks, Workshops i Action Space. Tokom prvog dela, učesnici će imati priliku da čuju kratke inspirativne govore – koji imaju za cilj da predstave vrednosti koje pruža AIESEC kao jedna od najvećih studentskih organizacija na svetu.

Workshops deo, kao što i sama reč kaže, obuhvata radionice u trajanju od 45 minuta tokom kojih će predstavnici kompanija raditi sa grupama od po 20 do 30 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi. Sa druge strane, Action Space sekcija obuhvata i „Company Circles“ metodu koja predstavlja otvorenu diskusiju studenata i članova kompanija.

Inače, pomenuti projekat rezultat je saradnje nekoliko vodećih srpskih IT kompanija i studentske organizacije AIESEC, a o važnosti ovog projekta oglasio se i Ivan Bjelajac, COO Devana Technologies koji je za Netokraciju izjavio:

OpenIT je jedan od prvih projekata na kojima je Devana Technologies sarađivala sa AIESEC-om. Kompletno dešavanje pruža odličnu priliku mladim ljudima da ostvare svoje ambicije. Povezivanje kompanija iz oblasti informacionih tehnologija sa studentima koji žele da svoju budućnost grade u ovom smeru odlika je koja krasi OpenIT.

Konferencija je iz godine u godinu sve više rasla i svaki put smo uvideli neki novi napredak. Omogućila nam je pristup talentovanim ljudima, ali i odličnim idejama.

aiesec_2
Studenti će imati jedinstvenu priliku da rade sa predstavnicima kompanija koji će im približiti pojedine poslovne procese.

Stručne prakse za studente u inostranstvu

Po završetku OpenIT-ja, iz AIESEC-a poručuju i da su u planu mentorske radionice što predstavlja savršenu priliku za interaktivan rad sa profesionalcima. Cilj je da se u okviru programa razviju nove ideje ili reše pojedini izazovi sa kojima se zaposleni suočavaju prilikom svakodnevnog rada, gde će mentori pružati dodatnu individualnu podršku studentima.

Studentima će se tokom OpenIT-ja ponuditi i program stručnih praksi u inostranstvu – tačnije u oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje. Više informacija o predstojećem događaju kao i online formular za prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu konferencije.

Netokracija je kao medijski partner podržala OpenIT.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.