Sat vremena o TikTok oglašavanju (gošća Gorana Risteski)

Sat vremena o TikTok oglašavanju (gošća Gorana Risteski)

TikTok, društvena mreža koja je osvojila svet u prethodne dve godine, raste još više i otvara nove mogućnosti za brendove, biznise, oglašivače i nezavisne kreatore. Upravo na tu temu u 73. epizodi Office Talks podcasta pričamo sa Goranom Risteski koja radi kao Media Researcher u agenciji Direct Media United Solutions.

Koliko je pomenuta društvena mreža postala popularna sa lokalnog stanovišta, pokazuje činjenica da je ovo drugo Goranino gostovanje u Netokracijinom Office Talks podcastu. Ova epizoda je svojevrstan nastavak na temu upotrebe TikToka u marketinške svrhe, kao i koju ulogu u svemu tome imaju kreatori bez kojih ova popularna mreža ne bi ni postojala.

Već poznata floskula da ništa ne može bez ljudi lako se primenjuje na bilo koju društvenu mrežu, pa tako i na ovu koja nam dolazi iz Kine. TikTok se danas može pohvaliti bazom od preko milijardu korisnka, zabeleživši rast veći od Facebooka i Instagrama. Upravo zato, ova mreža postala je primamljiva za nove nezavisne kreatore kojima ovakav format videa odgovara ali i za sve biznise koji imaju priliku da se obrate širokom auditorijumu.

Gorana nam je pričala o tome šta se na TikToku sve promenilo od prošle godine, uključujući i trendove, muziku ali i rast baze korisnika. Upravo zato, razgovarali smo o tome na koji način manji ili srednji biznisi ali i veliki brendovi mogu da iskoriste ovu rastuću aplikaciju, uz osvrt na to kako sopstvenom kreativnošću stvaranja sadržaja i davanjem veće slobode kreatorima za ovu mrežu mogu da privuku korisnike.

Takođe bitna tema koju smo imali priliku da obradimo u ovoj epizodi tiče se procesa monetizacije za kreatore, uz osvrt na to koliko je zapravo Instagram važan kanal za sve kreatore sadržaja na TikToku. Ostanite do kraja epizode i saznajte koje su to dobre prakse za sve koji žele da se bave kreativnim poslom na ovoj društvenoj mreži, ali i kada bismo mogli da očekujemo da TikTok uvede opciju integrisanih oglasa u Srbiji – što će otvoriti jedan potpuno novi kanal marketinške komunikacije.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.