Sat vremena o TikTok oglašavanju (gošća Gorana Risteski)

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Sat vremena o TikTok oglašavanju (gošća Gorana Risteski)

TikTok, društvena mreža koja je osvojila svet u prethodne dve godine, raste još više i otvara nove mogućnosti za brendove, biznise, oglašivače i nezavisne kreatore. Upravo na tu temu u 73. epizodi Office Talks podcasta pričamo sa Goranom Risteski koja radi kao Media Researcher u agenciji Direct Media United Solutions.

Koliko je pomenuta društvena mreža postala popularna sa lokalnog stanovišta, pokazuje činjenica da je ovo drugo Goranino gostovanje u Netokracijinom Office Talks podcastu. Ova epizoda je svojevrstan nastavak na temu upotrebe TikToka u marketinške svrhe, kao i koju ulogu u svemu tome imaju kreatori bez kojih ova popularna mreža ne bi ni postojala.

Već poznata floskula da ništa ne može bez ljudi lako se primenjuje na bilo koju društvenu mrežu, pa tako i na ovu koja nam dolazi iz Kine. TikTok se danas može pohvaliti bazom od preko milijardu korisnka, zabeleživši rast veći od Facebooka i Instagrama. Upravo zato, ova mreža postala je primamljiva za nove nezavisne kreatore kojima ovakav format videa odgovara ali i za sve biznise koji imaju priliku da se obrate širokom auditorijumu.

Gorana nam je pričala o tome šta se na TikToku sve promenilo od prošle godine, uključujući i trendove, muziku ali i rast baze korisnika. Upravo zato, razgovarali smo o tome na koji način manji ili srednji biznisi ali i veliki brendovi mogu da iskoriste ovu rastuću aplikaciju, uz osvrt na to kako sopstvenom kreativnošću stvaranja sadržaja i davanjem veće slobode kreatorima za ovu mrežu mogu da privuku korisnike.

Takođe bitna tema koju smo imali priliku da obradimo u ovoj epizodi tiče se procesa monetizacije za kreatore, uz osvrt na to koliko je zapravo Instagram važan kanal za sve kreatore sadržaja na TikToku. Ostanite do kraja epizode i saznajte koje su to dobre prakse za sve koji žele da se bave kreativnim poslom na ovoj društvenoj mreži, ali i kada bismo mogli da očekujemo da TikTok uvede opciju integrisanih oglasa u Srbiji – što će otvoriti jedan potpuno novi kanal marketinške komunikacije.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.