Muzički 'streaming' servis TIDAL konačno stigao u Srbiju kao deo SBB ponude

Muzički ‘streaming’ servis TIDAL konačno stigao u Srbiju kao deo SBB ponude

Katalog od preko 70 miliona pesama najrazličitijih muzičkih žanrova i 250.000 videa od sada je dostupan korisnicima u Srbiji.

Ljubitelji muzike u Srbiji, pre svega pravi audiofili, od sada imaju jedan razlog više za slavlje. Na domaće tržište stigao je TIDAL, muzički i enternaimnment streaming servis koji je najpoznatiji po zadržavanju kvaliteta samih numera i koji za razliku od konkurencije nudi slušanje muzike čak i u formatu visokog kvaliteta.

Sam TIDAL od danas je dostupan svim SBB korisnicima, a kako se navodi u saopštenju, SBB korisnici od sada imaju mogućnost da slušaju preko 70 miliona pesama najrazličitijih muzičkih žanrova – kako strane, tako i domaće muzike. Tu je i katalog od preko 250.000 videa HD kvaliteta, a sve to bez reklama, kako u online, tako i u offline režimu. TIDAL sadržaje moguće je slušati i gledati putem mobilnog telefona, tableta, sa računara i putem SMART TV-a:

Osim zvuka vrhunskog kvaliteta, koji je dostupan u TIDAL Premium paketu, HiFi paket pruža najbolji zvuk bez gubitka izvornog kvaliteta, uz audio tehnologiju Master Quality Authenticated (MQA), Sony 360 Reality Audio i Dolby Atmos, dok su Family paketi namenjeni za do 6 članova porodice.

Nakon servisa Deezer i Spotify i TIDAL je stigao na srpsko tržište, pri čemu je visoki kvalitet muzike glavna stvar koja odlikuje ovaj servis.

Pored samog kvaliteta, TIDAL se ističe i ponudom ekskluzivnih video sadržaja i muzičkih spotova, ali i live nastupa muzičkih zvezda, intervjua sa njima, podcastima, raznim preslušavanjem novih albuma i drugim mogućnostima među kojima je svakako i napredna personalizovna muzička preporuka u vidu custom plejlista.

O fokusu samog servisa na industriju muzike možda i najbolje govori činjenica da je poznati reper Jay-Z bio jedan od osnivača i vlasnika, kao i da TIDAL za razliku od konkurencije umetnicima isplaćuje najveće tantijeme od srodnih i autorskih prava na korišćenje njihovih numera.

TIDAL je od danas sastavni deo EON Premium paketa

Kako su saopštili iz kompanije SBB, muzički streaming servis TIDAL od danas je sastavni deo EON Premium paketa sa televizijom i internetom. Novi i postojeći korisnici EON Light i Full paketa koji potpišu ugovor ili obnove ugovornu obavezu na 24 meseca, dobijaju promotivno TIDAL Premium u toku trajanja ugovorne obaveze.

Više informacija o TIDAL paketima dostupno je putem SBB sajta.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Bojana Tomić-Brkušanin novi je ‘Chief of Staff’ u web3 kompaniji Polygon

Nakon skoro dve godine provedene u Inicijativi Digitalna Srbija, Bojana Tomić-Brkušanin svoju karijeru nastaviće u oblasti web3 industrije i to na novoj poziciji u kompaniji Polygon čiji je suosnivač Mihailo Bjelić.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Novost

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Karijere

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.