Isprobali smo nastavak legendardne ‘Zmijice’: Ovo su naši utisci

Isprobali smo nastavak legendarne ‘Zmijice’: Ovo su naši utisci

Kada se prvobitno pojavila na Nokia telefonima, svetski poznata igra ‘Snake’ stekla je brzo ogromnu popularnost kod velikog broja korisnika. Ipak, interesovanje mnogih opalo je za pojavom pametnih telefona i grafički naprendijih igara, poslavši "Zmijice" u ranu penziju. Danas, ovaj legendarni naslov se vraća na pametne telefone, a redakcija Netokracije popričala je sa kreatorima nove igre koja sada nosi ime "Snake Rewind"!

Snake-Rewind

Ovih dana imali smo priliku da među prvima testiramo “Snake Rewind” – nastavak popularne igre koji će se uskoro pojaviti na pametnim telefonima. Najpre, što je i bilo za očekivati, “Snake Rewind” odlikuje moderan interfejs, poboljšane igračke mogućnosti i grafika (interesantan efekat je blago osvetljavanje polja dok zmija prolazi). 

Pored pomenutih novina, tu je i high-score tablica, zatim zaštitnik od udaranja zmije u zid, kao i opcija da se vratite u igru ili da odustanete kada se zmija sudari. Takođe, igra nudi korisniku deset različitih nivoa, a svaki od njih će karakterisati drugačija muzika i vizuelni dizajn. Za otključavanje nivoa, potrebno je ispuniti zadate misije i prikupiti dovoljan broj poena. Korisna stvar jeste i specijalni “magnet” pomoću koga se poeni u polju lakše prikupljaju.

Tvorac ove popularne igre, Armanto Taneli, otkrio je za Netokraciju da aktivno radi na usavršavanju nove verzije igre koja bi trebalo da bude lansirana sredinom tekućeg meseca. On je u međuvremenu udružio snage sa finskim gejming studiom Rumilus Design, te zajedničkim snagama razvijaju novi “Snake Rewind”.

Snake-Rewind
Nekada na malim monohromatskim ekranima Nokia telefona, uskoro na našim smartphone-ima!

Na pitanje odakle je potekla ideja za nastavak legendarne igre, Armanto je izjavio:

Cilj nam je bio da zadržimo sve one elemente koji su krasili prethodnu, staru verziju igre i sada smo dodali neke nove stvari kako bi igra pružila kvalitetno igračko iskustvo koje zahteva današnja generacija gejmera. Čini mi se da sam zajedno sa svojim partnerima iz studija Rumilus Design uradio ono što sam i zamišljao, i trenutno smo zadovoljni sa obavljenim poslom.

Rumilus Design studijem, te koliko je ta saradnja uticala na razvoj same igre, Armanti je odgovorio:

Momci iz Rumilus-a su moje bivše kolege iz Nokie, i uglavnom sam ih sve poznavao pre nego što smo započeli ovu saradnju. Oni su najzaslužniji što se u njihovoj kancelariji osećam kao kod kuće i zahvalan sam im što su kod mene stvorili osećaj da sam uvek dobrodošao, u bilo koje vreme, tako da je usaglašavanje i donošenje odluka u takvoj atmosferi veoma lako.

Naš posao zavisi od uspeha koji će igra postići’

Za sam kraj, Taneli nam je otkrio koje rezultate očekuju da će ova igra ostvariti, te kome je ona zapravo namenjena:

Ova igra je namenjena svima koji su već godinama zaljubljenici u “Zmijice”, kao i za sadašnju, novu generaciju igrača koji su navikli na moderne igre putem svojih pametnih telefona. I na kraju, što je i priordno, nadamo se da će ljudi igrati “Snake Rewind” što bi nama omogućilo određenu zaradu, ali i pomoglo da nastavimo sa izradom softverskih proizvoda.

Iako je u proteklom periodu bilo mnogo kopija koje su podsećale na poznatu igru, najavljena verzija je ipak ona prava – kreirana od strane bivšeg inženjera u kompaniji Nokia. Podsećanja radi, nova verzija čuvene “Zmijice” najavljena je još u septembru prošle godine, a svi zainteresovani gejmeri biće u prilici da je preuzmu 14. maja ove godine za Android, iOS i Windows Phone uređaje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.