Besplatna 'Škola Paušala' za sva vaša pitanja o vođenju agencije

Besplatna ‘Škola Paušala’ za sva vaša pitanja o vođenju agencije

ICT Hub, Societe Generale banka i PAUSAL organizuju 3. avgusta besplatnu radionicu 'Škola Paušala' koja će se održati u prostorijama ICT Hub-a na Zvezdari. Učesnici će imati priliku da saznaju kako posluju paušalne agencije - od registracije do deviznog poslovanja, a predavači i gosti su predvideli i vreme za sva pitanja iz publike.

icthub

„Škola Paušala“ održava se u sredu, 3. avgusta s početkom od 18:30 časova u ICT Hub-u. Iz organizacije napominju da je ovo jedinstvena prilika za sve buduće preduzetnike i frilensere da se bolje upoznaju sa ovim modelom poslovanja, a teme o kojima će se govoriti su:

 • Registracija agencije
 • Zdravstveno osiguranje i knjižice
 • Porez i doprinosi
 • Isplata lične zarade
 • Opcije zaposlenja radnika
 • Limiti ostvarenog prihoda
 • Službena putovanja
 • Poslovanje sa devizama

Zahvaljujući predstavnicima Societe Generale banke koja je nedavno strateški podržala razvoj servisa PAUSAL o kome smo već pisali na Netokraciji, učesnici radionice imaće priliku i da čuju na koji način ova banka podržava poslovanje preduzetnika, ali i zašto su paušalci i frilenseri u fokusu njihovog strateškog razoja i novih finansijskih usluga.

Online dokumentacija za buduće paušalce

Iz ICT Hub-a ističu i da će svim posetiocima biti dostupni vaučeri za popust na aplikaciju PAUSAL, kao i popust za izdavanje kvalifikovanog elektronskog potpisa na ličnoj karti. Kao dodatna pomoć za sve paušalce biće pripremljena i online dokumentacija i ugovori, sa uputstvima za popunjavanje.

 • Formulari za registraciju agencije
 • Obrasci za zdravstvene knjižice (prijava, obnova, odjava; vlasnik, supružnik, dete)
 • Ugovori (o radu, o delu, stručno usavršavanje, autorski honorar, tehničko poslovna saradnja)
 • Putni nalozi (akontacija, putni nalog – domaći i inostrani)
 • Devize (zahtev za konverziju, raspored priliva)

Prijave za besplatnu „Školu Paušala“ dostupne su putem online forme.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Internet marketing

Kako kreirati efikasne marketinške kampanje na servisu Spotify?

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od jula, a njegov dolazak nije obradovao samo ljubitelje muzike - već i oglašivače koji polako počinju da koriste benefite reklamiranja na ovom servisu.

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.