Besplatna 'Škola Paušala' za sva vaša pitanja o vođenju agencije

Besplatna ‘Škola Paušala’ za sva vaša pitanja o vođenju agencije

ICT Hub, Societe Generale banka i PAUSAL organizuju 3. avgusta besplatnu radionicu 'Škola Paušala' koja će se održati u prostorijama ICT Hub-a na Zvezdari. Učesnici će imati priliku da saznaju kako posluju paušalne agencije - od registracije do deviznog poslovanja, a predavači i gosti su predvideli i vreme za sva pitanja iz publike.

icthub

„Škola Paušala“ održava se u sredu, 3. avgusta s početkom od 18:30 časova u ICT Hub-u. Iz organizacije napominju da je ovo jedinstvena prilika za sve buduće preduzetnike i frilensere da se bolje upoznaju sa ovim modelom poslovanja, a teme o kojima će se govoriti su:

 • Registracija agencije
 • Zdravstveno osiguranje i knjižice
 • Porez i doprinosi
 • Isplata lične zarade
 • Opcije zaposlenja radnika
 • Limiti ostvarenog prihoda
 • Službena putovanja
 • Poslovanje sa devizama

Zahvaljujući predstavnicima Societe Generale banke koja je nedavno strateški podržala razvoj servisa PAUSAL o kome smo već pisali na Netokraciji, učesnici radionice imaće priliku i da čuju na koji način ova banka podržava poslovanje preduzetnika, ali i zašto su paušalci i frilenseri u fokusu njihovog strateškog razoja i novih finansijskih usluga.

Online dokumentacija za buduće paušalce

Iz ICT Hub-a ističu i da će svim posetiocima biti dostupni vaučeri za popust na aplikaciju PAUSAL, kao i popust za izdavanje kvalifikovanog elektronskog potpisa na ličnoj karti. Kao dodatna pomoć za sve paušalce biće pripremljena i online dokumentacija i ugovori, sa uputstvima za popunjavanje.

 • Formulari za registraciju agencije
 • Obrasci za zdravstvene knjižice (prijava, obnova, odjava; vlasnik, supružnik, dete)
 • Ugovori (o radu, o delu, stručno usavršavanje, autorski honorar, tehničko poslovna saradnja)
 • Putni nalozi (akontacija, putni nalog – domaći i inostrani)
 • Devize (zahtev za konverziju, raspored priliva)

Prijave za besplatnu „Školu Paušala“ dostupne su putem online forme.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.