Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u - Netokracija.rs

Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u

Pratite fintech sektor, zanimaju vas inovacije i nove tehnologije u bankarskoj industriji i želite da poboljšate svoje veštine? Seavus 9. juna organizuje novi besplatni online događaj 'CodeTalks' i čeka vašu prijavu.

Seavus je internacionalna kompanija za razvoj softvera i konsalting, a 9. juna u 16:30 organizuje online događaj Code Talks posvećen inovativnim bankarskim i fintech tehnologijama.

Tom prilikom učesnici će moći da čuju praktična znanja inženjera ove kompanije i na taj način unaprede svoje veštine, a domaćini događaja biće IT eksperti iz oblasti bankarstva i finansija: Vlade Maksimović (Technical Lead), Artsiom Grabowski (Senior Developer) i Nikola Ognenovski (Technical Manager).

Inače, predstojeći Code Talks detaljnije će se baviti inovacijama u finansijskoj industriji i novim tehnologijama, a učesnici će imati priliku da se informišu o razvoju savremenih alata, automatizovanim procesima i o potencijalnim problemima koji mogu nastati u okviru bankarskih i fintech sistema – samo je potrebno da pre toga pošalju svoju prijavu!

 

Šta će učesnici događaja imati prilike da čuju?

S obzirom da uspon fintech-a sa sobom donosi inovativnu revoluciju na polju bankarstva i finansija, Vlade će u sklopu svog predavanja predstaviti Digital Onboarding kao moderan koncept za interakciju sa klijentima:

Elektronski potpisi je prvi, ali i presudan korak ka poboljšanju iskustva u praksi. Banke sve više zamenjuju potpise sa e-potpisima jer omogućavaju klijentu da pokrene i završi obaveze potpuno digitalno. Videćemo i praktične primere kako se ugrađeni e-potpisi, pozivi i drugi aspekti mogu implementirati.

Sa druge strane, njegov kolega Artsiom Grabowski predstaviće razvojni tok rada koji se koristi u projektima za otkrivanje kritičnih grešaka tokom ranih faza implementacije.

“Glavni cilj moje prezentacije je da pokaže kako dobro organizovani, automatizovani procesi smanjuju potencijalni broj grešaka u višim okruženjima i omogućavaju da unapređenje koda i refaktoriranje učinimo sigurnijim”, navodi Artsiom i dodaje:

Takođe ćemo diskutovati o bibliotekama za sprovođenje integracionih testova za krajnje tačke API i dodatne instrumente koje koristimo za pronalaženje slabih tačaka koda tokom ranih faza. Nakon ove prezentacije, videćete primere kako se Azure DevOps može konfigurisati da bezbedno isporučite promene na svim okruženjima.

Poslednja tema u sklopu ovog dogažaja biće Go u fintech-u i prezentovaće je Nikola Ognenovski. “U fintech-u postoji stalna potražnja za finansijskim podacima kupaca, stoga ću objasniti zašto je Go dobar izbor za izgradnju složenih projekata jednostavnog dizajna i visokih performansi, kao i koji su prednosti i nedostaci Go-a za bankarske i fintech sisteme”, otkriva on.

 

CodeTalks će biti zaključen TheLionTalk panelom, gde će svi učesnici imati priliku da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Detaljna agenda događaja

  • 16:30h – 16:40h – Otvaranje
  • 16:40h – 17:00h “Implementacija ePotpisa za Digitalni Onboarding” (Vlade Maksimović); Predstavljanje Digitalnog onboarding-a kao modernog koncepta interakcije sa klijentom. Integrisan ePotpis, popularni API-ji nezavisnih dobavljača, Google/ One Drive i Dropbox Integracija… Sve ovo i mnogo više, plus Demo prezentacija.
  • 17:00h – 17:20h “Kako da izbegnemo greške u bankarskom domenu u ranim fazama implementacije koristeći Azure DevOps” (Artsiom Grabowski); Kombinacijom modernih alata za razvoj i automatizovanim procesima imamo mogućnost da otkrijemo kritične greške tokom ranijih faza implementacije i da smanjimo broj potencijalnih nepravilnosti u višim okruženjima. Prezentacija će obuhvatiti primere kako koristimo kontrolu verzija i granjanje “branching”, koje polise primenjujemo za sve developere, kako automatizujemo ova pravila. Govorićemo o važnosti integracionog testiranja i .NET paketa koje koristimo za implementaciju testova za API. U okviru prezentacije biće primera kako se u Azure DevOps mogu konfigurisati verzije kontrola, izgradnja i objavljivanje, uz pouzdanu isporuku izmena.
  • 17:20h – 17:40h“GO u FinTech-u: Za I Protiv” (Nikola Ognenovski); GO se sve češće koristi u raznim industrijama, uključujući i finasije. To je dobar izbor za izgradnju kompleksnih projekata sa jednostavnim dizajnom i visokim performansama. Tokom prezentacije, diskutovaćemo o ZA i PROTIV korišćenja GO za bankarstvo i fintech
  • 17:40 – 18:00 TheLionTalk Panel sa prezenterima i gostujućim učesnicima + pitanja publike.

Događaj koji organizuje Seavus je besplatan, održaće se 9. juna i to na engleskom jeziku. Rezervišite svoje mesto danas i iskoristite priliku da naučite nove stvari od stručnjaka u fintech sektoru!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Startapi i poslovanje

TS Ventures ime je Telekomovog fonda vrednog 25 miliona evra – vodiće ga Davor Sakač

Novi fond poslovaće nezavisno od matične kompanije, a odluku o investiranju donosiće panel domaćih i inostranih eksperata. Prvi čovek TS Ventures fonda otkriva nam više detalja o novom poduhvatu.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.

Startapi i poslovanje

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Kultura 2.0

Grafička novela o Nikoli Tesli beleži uspeh na Kickstarteru – za početak planirano štampanje 2.000 primeraka

Crowdfunding kampanja pokrenuta u Srbiji za štampu grafičke novele 'Tesla: čovek koji je definisao budućnost' čiji je autor Danijele Meuči, postigla je uspeh za samo 48 sati. Ovaj projekat je podržala publika iz celog sveta, dok će kampanja biti aktivna do 7. oktobra.