Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u - Netokracija.rs

Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u

Pratite fintech sektor, zanimaju vas inovacije i nove tehnologije u bankarskoj industriji i želite da poboljšate svoje veštine? Seavus 9. juna organizuje novi besplatni online događaj 'CodeTalks' i čeka vašu prijavu.

Seavus je internacionalna kompanija za razvoj softvera i konsalting, a 9. juna u 16:30 organizuje online događaj Code Talks posvećen inovativnim bankarskim i fintech tehnologijama.

Tom prilikom učesnici će moći da čuju praktična znanja inženjera ove kompanije i na taj način unaprede svoje veštine, a domaćini događaja biće IT eksperti iz oblasti bankarstva i finansija: Vlade Maksimović (Technical Lead), Artsiom Grabowski (Senior Developer) i Nikola Ognenovski (Technical Manager).

Inače, predstojeći Code Talks detaljnije će se baviti inovacijama u finansijskoj industriji i novim tehnologijama, a učesnici će imati priliku da se informišu o razvoju savremenih alata, automatizovanim procesima i o potencijalnim problemima koji mogu nastati u okviru bankarskih i fintech sistema – samo je potrebno da pre toga pošalju svoju prijavu!

 

Šta će učesnici događaja imati prilike da čuju?

S obzirom da uspon fintech-a sa sobom donosi inovativnu revoluciju na polju bankarstva i finansija, Vlade će u sklopu svog predavanja predstaviti Digital Onboarding kao moderan koncept za interakciju sa klijentima:

Elektronski potpisi je prvi, ali i presudan korak ka poboljšanju iskustva u praksi. Banke sve više zamenjuju potpise sa e-potpisima jer omogućavaju klijentu da pokrene i završi obaveze potpuno digitalno. Videćemo i praktične primere kako se ugrađeni e-potpisi, pozivi i drugi aspekti mogu implementirati.

Sa druge strane, njegov kolega Artsiom Grabowski predstaviće razvojni tok rada koji se koristi u projektima za otkrivanje kritičnih grešaka tokom ranih faza implementacije.

“Glavni cilj moje prezentacije je da pokaže kako dobro organizovani, automatizovani procesi smanjuju potencijalni broj grešaka u višim okruženjima i omogućavaju da unapređenje koda i refaktoriranje učinimo sigurnijim”, navodi Artsiom i dodaje:

Takođe ćemo diskutovati o bibliotekama za sprovođenje integracionih testova za krajnje tačke API i dodatne instrumente koje koristimo za pronalaženje slabih tačaka koda tokom ranih faza. Nakon ove prezentacije, videćete primere kako se Azure DevOps može konfigurisati da bezbedno isporučite promene na svim okruženjima.

Poslednja tema u sklopu ovog dogažaja biće Go u fintech-u i prezentovaće je Nikola Ognenovski. “U fintech-u postoji stalna potražnja za finansijskim podacima kupaca, stoga ću objasniti zašto je Go dobar izbor za izgradnju složenih projekata jednostavnog dizajna i visokih performansi, kao i koji su prednosti i nedostaci Go-a za bankarske i fintech sisteme”, otkriva on.

 

CodeTalks će biti zaključen TheLionTalk panelom, gde će svi učesnici imati priliku da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Detaljna agenda događaja

  • 16:30h – 16:40h – Otvaranje
  • 16:40h – 17:00h “Implementacija ePotpisa za Digitalni Onboarding” (Vlade Maksimović); Predstavljanje Digitalnog onboarding-a kao modernog koncepta interakcije sa klijentom. Integrisan ePotpis, popularni API-ji nezavisnih dobavljača, Google/ One Drive i Dropbox Integracija… Sve ovo i mnogo više, plus Demo prezentacija.
  • 17:00h – 17:20h “Kako da izbegnemo greške u bankarskom domenu u ranim fazama implementacije koristeći Azure DevOps” (Artsiom Grabowski); Kombinacijom modernih alata za razvoj i automatizovanim procesima imamo mogućnost da otkrijemo kritične greške tokom ranijih faza implementacije i da smanjimo broj potencijalnih nepravilnosti u višim okruženjima. Prezentacija će obuhvatiti primere kako koristimo kontrolu verzija i granjanje “branching”, koje polise primenjujemo za sve developere, kako automatizujemo ova pravila. Govorićemo o važnosti integracionog testiranja i .NET paketa koje koristimo za implementaciju testova za API. U okviru prezentacije biće primera kako se u Azure DevOps mogu konfigurisati verzije kontrola, izgradnja i objavljivanje, uz pouzdanu isporuku izmena.
  • 17:20h – 17:40h“GO u FinTech-u: Za I Protiv” (Nikola Ognenovski); GO se sve češće koristi u raznim industrijama, uključujući i finasije. To je dobar izbor za izgradnju kompleksnih projekata sa jednostavnim dizajnom i visokim performansama. Tokom prezentacije, diskutovaćemo o ZA i PROTIV korišćenja GO za bankarstvo i fintech
  • 17:40 – 18:00 TheLionTalk Panel sa prezenterima i gostujućim učesnicima + pitanja publike.

Događaj koji organizuje Seavus je besplatan, održaće se 9. juna i to na engleskom jeziku. Rezervišite svoje mesto danas i iskoristite priliku da naučite nove stvari od stručnjaka u fintech sektoru!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.