Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u - Netokracija.rs

Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u

Pratite fintech sektor, zanimaju vas inovacije i nove tehnologije u bankarskoj industriji i želite da poboljšate svoje veštine? Seavus 9. juna organizuje novi besplatni online događaj 'CodeTalks' i čeka vašu prijavu.

Seavus je internacionalna kompanija za razvoj softvera i konsalting, a 9. juna u 16:30 organizuje online događaj Code Talks posvećen inovativnim bankarskim i fintech tehnologijama.

Tom prilikom učesnici će moći da čuju praktična znanja inženjera ove kompanije i na taj način unaprede svoje veštine, a domaćini događaja biće IT eksperti iz oblasti bankarstva i finansija: Vlade Maksimović (Technical Lead), Artsiom Grabowski (Senior Developer) i Nikola Ognenovski (Technical Manager).

Inače, predstojeći Code Talks detaljnije će se baviti inovacijama u finansijskoj industriji i novim tehnologijama, a učesnici će imati priliku da se informišu o razvoju savremenih alata, automatizovanim procesima i o potencijalnim problemima koji mogu nastati u okviru bankarskih i fintech sistema – samo je potrebno da pre toga pošalju svoju prijavu!

 

Šta će učesnici događaja imati prilike da čuju?

S obzirom da uspon fintech-a sa sobom donosi inovativnu revoluciju na polju bankarstva i finansija, Vlade će u sklopu svog predavanja predstaviti Digital Onboarding kao moderan koncept za interakciju sa klijentima:

Elektronski potpisi je prvi, ali i presudan korak ka poboljšanju iskustva u praksi. Banke sve više zamenjuju potpise sa e-potpisima jer omogućavaju klijentu da pokrene i završi obaveze potpuno digitalno. Videćemo i praktične primere kako se ugrađeni e-potpisi, pozivi i drugi aspekti mogu implementirati.

Sa druge strane, njegov kolega Artsiom Grabowski predstaviće razvojni tok rada koji se koristi u projektima za otkrivanje kritičnih grešaka tokom ranih faza implementacije.

“Glavni cilj moje prezentacije je da pokaže kako dobro organizovani, automatizovani procesi smanjuju potencijalni broj grešaka u višim okruženjima i omogućavaju da unapređenje koda i refaktoriranje učinimo sigurnijim”, navodi Artsiom i dodaje:

Takođe ćemo diskutovati o bibliotekama za sprovođenje integracionih testova za krajnje tačke API i dodatne instrumente koje koristimo za pronalaženje slabih tačaka koda tokom ranih faza. Nakon ove prezentacije, videćete primere kako se Azure DevOps može konfigurisati da bezbedno isporučite promene na svim okruženjima.

Poslednja tema u sklopu ovog dogažaja biće Go u fintech-u i prezentovaće je Nikola Ognenovski. “U fintech-u postoji stalna potražnja za finansijskim podacima kupaca, stoga ću objasniti zašto je Go dobar izbor za izgradnju složenih projekata jednostavnog dizajna i visokih performansi, kao i koji su prednosti i nedostaci Go-a za bankarske i fintech sisteme”, otkriva on.

 

CodeTalks će biti zaključen TheLionTalk panelom, gde će svi učesnici imati priliku da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Detaljna agenda događaja

  • 16:30h – 16:40h – Otvaranje
  • 16:40h – 17:00h “Implementacija ePotpisa za Digitalni Onboarding” (Vlade Maksimović); Predstavljanje Digitalnog onboarding-a kao modernog koncepta interakcije sa klijentom. Integrisan ePotpis, popularni API-ji nezavisnih dobavljača, Google/ One Drive i Dropbox Integracija… Sve ovo i mnogo više, plus Demo prezentacija.
  • 17:00h – 17:20h “Kako da izbegnemo greške u bankarskom domenu u ranim fazama implementacije koristeći Azure DevOps” (Artsiom Grabowski); Kombinacijom modernih alata za razvoj i automatizovanim procesima imamo mogućnost da otkrijemo kritične greške tokom ranijih faza implementacije i da smanjimo broj potencijalnih nepravilnosti u višim okruženjima. Prezentacija će obuhvatiti primere kako koristimo kontrolu verzija i granjanje “branching”, koje polise primenjujemo za sve developere, kako automatizujemo ova pravila. Govorićemo o važnosti integracionog testiranja i .NET paketa koje koristimo za implementaciju testova za API. U okviru prezentacije biće primera kako se u Azure DevOps mogu konfigurisati verzije kontrola, izgradnja i objavljivanje, uz pouzdanu isporuku izmena.
  • 17:20h – 17:40h“GO u FinTech-u: Za I Protiv” (Nikola Ognenovski); GO se sve češće koristi u raznim industrijama, uključujući i finasije. To je dobar izbor za izgradnju kompleksnih projekata sa jednostavnim dizajnom i visokim performansama. Tokom prezentacije, diskutovaćemo o ZA i PROTIV korišćenja GO za bankarstvo i fintech
  • 17:40 – 18:00 TheLionTalk Panel sa prezenterima i gostujućim učesnicima + pitanja publike.

Događaj koji organizuje Seavus je besplatan, održaće se 9. juna i to na engleskom jeziku. Rezervišite svoje mesto danas i iskoristite priliku da naučite nove stvari od stručnjaka u fintech sektoru!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

9 razloga zašto žene ne (p)ostaju preduzetnice

Čula sam više puta da žene preduzetnice njihove kolege muškarci doživljavaju 'neozbiljno' i 'da se ne bave pravim biznisima'. Zašto postoji takva reputacija, i da li je zaista tako? 

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Kultura 2.0

Roditelji, Snapchat nije samo aplikacija za filtere – vodite računa koje opcije su uključene vašoj deci

Ako imate dete uzrasta osnovne škole, velika je verovatnoća da ima instaliran Snapchat u telefonu (ako poseduje telefon) i da skuplja 'vatrice' sa drugarima. Ipak, morate preduzeti određene korake da ih zaštitite.

Startapi i poslovanje

Američki Rho sa novih $75 miliona zaposlio više od 30 ljudi u Beogradu i najavio novo širenje

Njujorški 'fintech' nedavno je zatvorio Series B investiciju, a kompanija je od letos prisutna u srpskoj prestonici gde aktivno radi na razvoju lokalnog tima. Cilj je zaposliti top talenat, pri čemu iz kompanije kažu da nude plate u rangu globalnih razvojnih centara i druge benefite.

Gaming

Boško Đorđević je pozorišni reditelj koji stoji iza najvećeg regionalnog sajma video igara GamesCon

Ako pomislite na igranje video igara, prosto je nemoguće a da vam jedna od asocijacija ne bude GamesCon. Ovo je jedan od najvećih domaćih i regionalnih događaja posvećen gejming industriji, a sa njegovim osnivačem imali smo priliku da popričamo.

Office Talks Podcast

Gde je Novak Đoković pogrešio?

Tenzije u vezi čitave situacije oko Novaka Đokovića se ne smiruju. Prvu epizodu u novoj godini otvaramo pričom o tome zašto je ova tema podelila Srbiju i svet, gde je zakazao krizni PR i da li ga je u početku uopšte i bilo, ali i koji su nam najdraži mimovi.

Startapi i poslovanje

Quantox akvizirao beogradski Bstorm – stiže pojačanje iz ‘mobile dev’ i startap redova

Trideset novih kolega pridružuje se Quantox-u. Iz kompanije najavljuju i dve nove akvizicije u toku 2022. godine.