Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u - Netokracija.rs

Seavus organizuje online ‘CodeTalks’ posvećen tehnologijama u bankarstvu i fintech-u

Pratite fintech sektor, zanimaju vas inovacije i nove tehnologije u bankarskoj industriji i želite da poboljšate svoje veštine? Seavus 9. juna organizuje novi besplatni online događaj 'CodeTalks' i čeka vašu prijavu.

Seavus je internacionalna kompanija za razvoj softvera i konsalting, a 9. juna u 16:30 organizuje online događaj Code Talks posvećen inovativnim bankarskim i fintech tehnologijama.

Tom prilikom učesnici će moći da čuju praktična znanja inženjera ove kompanije i na taj način unaprede svoje veštine, a domaćini događaja biće IT eksperti iz oblasti bankarstva i finansija: Vlade Maksimović (Technical Lead), Artsiom Grabowski (Senior Developer) i Nikola Ognenovski (Technical Manager).

Inače, predstojeći Code Talks detaljnije će se baviti inovacijama u finansijskoj industriji i novim tehnologijama, a učesnici će imati priliku da se informišu o razvoju savremenih alata, automatizovanim procesima i o potencijalnim problemima koji mogu nastati u okviru bankarskih i fintech sistema – samo je potrebno da pre toga pošalju svoju prijavu!

 

Šta će učesnici događaja imati prilike da čuju?

S obzirom da uspon fintech-a sa sobom donosi inovativnu revoluciju na polju bankarstva i finansija, Vlade će u sklopu svog predavanja predstaviti Digital Onboarding kao moderan koncept za interakciju sa klijentima:

Elektronski potpisi je prvi, ali i presudan korak ka poboljšanju iskustva u praksi. Banke sve više zamenjuju potpise sa e-potpisima jer omogućavaju klijentu da pokrene i završi obaveze potpuno digitalno. Videćemo i praktične primere kako se ugrađeni e-potpisi, pozivi i drugi aspekti mogu implementirati.

Sa druge strane, njegov kolega Artsiom Grabowski predstaviće razvojni tok rada koji se koristi u projektima za otkrivanje kritičnih grešaka tokom ranih faza implementacije.

“Glavni cilj moje prezentacije je da pokaže kako dobro organizovani, automatizovani procesi smanjuju potencijalni broj grešaka u višim okruženjima i omogućavaju da unapređenje koda i refaktoriranje učinimo sigurnijim”, navodi Artsiom i dodaje:

Takođe ćemo diskutovati o bibliotekama za sprovođenje integracionih testova za krajnje tačke API i dodatne instrumente koje koristimo za pronalaženje slabih tačaka koda tokom ranih faza. Nakon ove prezentacije, videćete primere kako se Azure DevOps može konfigurisati da bezbedno isporučite promene na svim okruženjima.

Poslednja tema u sklopu ovog dogažaja biće Go u fintech-u i prezentovaće je Nikola Ognenovski. “U fintech-u postoji stalna potražnja za finansijskim podacima kupaca, stoga ću objasniti zašto je Go dobar izbor za izgradnju složenih projekata jednostavnog dizajna i visokih performansi, kao i koji su prednosti i nedostaci Go-a za bankarske i fintech sisteme”, otkriva on.

 

CodeTalks će biti zaključen TheLionTalk panelom, gde će svi učesnici imati priliku da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Detaljna agenda događaja

  • 16:30h – 16:40h – Otvaranje
  • 16:40h – 17:00h “Implementacija ePotpisa za Digitalni Onboarding” (Vlade Maksimović); Predstavljanje Digitalnog onboarding-a kao modernog koncepta interakcije sa klijentom. Integrisan ePotpis, popularni API-ji nezavisnih dobavljača, Google/ One Drive i Dropbox Integracija… Sve ovo i mnogo više, plus Demo prezentacija.
  • 17:00h – 17:20h “Kako da izbegnemo greške u bankarskom domenu u ranim fazama implementacije koristeći Azure DevOps” (Artsiom Grabowski); Kombinacijom modernih alata za razvoj i automatizovanim procesima imamo mogućnost da otkrijemo kritične greške tokom ranijih faza implementacije i da smanjimo broj potencijalnih nepravilnosti u višim okruženjima. Prezentacija će obuhvatiti primere kako koristimo kontrolu verzija i granjanje “branching”, koje polise primenjujemo za sve developere, kako automatizujemo ova pravila. Govorićemo o važnosti integracionog testiranja i .NET paketa koje koristimo za implementaciju testova za API. U okviru prezentacije biće primera kako se u Azure DevOps mogu konfigurisati verzije kontrola, izgradnja i objavljivanje, uz pouzdanu isporuku izmena.
  • 17:20h – 17:40h“GO u FinTech-u: Za I Protiv” (Nikola Ognenovski); GO se sve češće koristi u raznim industrijama, uključujući i finasije. To je dobar izbor za izgradnju kompleksnih projekata sa jednostavnim dizajnom i visokim performansama. Tokom prezentacije, diskutovaćemo o ZA i PROTIV korišćenja GO za bankarstvo i fintech
  • 17:40 – 18:00 TheLionTalk Panel sa prezenterima i gostujućim učesnicima + pitanja publike.

Događaj koji organizuje Seavus je besplatan, održaće se 9. juna i to na engleskom jeziku. Rezervišite svoje mesto danas i iskoristite priliku da naučite nove stvari od stručnjaka u fintech sektoru!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Bojana Tomić-Brkušanin novi je ‘Chief of Staff’ u web3 kompaniji Polygon

Nakon skoro dve godine provedene u Inicijativi Digitalna Srbija, Bojana Tomić-Brkušanin svoju karijeru nastaviće u oblasti web3 industrije i to na novoj poziciji u kompaniji Polygon čiji je suosnivač Mihailo Bjelić.

Propustili ste

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Web 3.0

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.