Pitajte.rs: Stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja o Internetu

Pitajte.rs: Stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja o Internetu tokom Nove Energije

Do Nove Energije ostalo je još tačno nedelju dana, a Registar nacionalnog Internet domena Srbije pokrenuo je novi edukativni program koji će se održati poslednjeg dana konferencije. U pitanju su konsultacije uživo sa mnogobrojnim Internet profesionalcima koji će odgovarati na vaša pitanja o pokretanju biznisa, nastupu na društvenim mrežama i ‘online’ marketingu.

novaenergija_rnids

Edukativni program sastoji se iz nekoliko delova, pri čemu je danas lansiran i sajt pitajte.rs – zamišljen kao polazno mesto gde zainteresovani mogu postaviti pitanja upućena ekspertima. Program je namenjen svima koji žele da unaprede svoja znanja u oblastima prava, knjigovodstva, razvoja poslovanja, brendinga, Internet marketinga i analitike, te kreiranja sadržaja i srodnih tema vezanih za online nastup.

Kako je za Netokraciju izjavio Ivan Minić, jedan od idejnih tvoraca ovog programa, pitajte.rs je digitalni deo događaja koji će se održati poslednjeg dana Nove Energije, tačnije 2. maja od 15 do 19 časova u sali „Malo jezero“. Svojevrsna konferencija u konferenciji ugostiće mnogobrojne profesionalce koji će odgovarati na pitanja postavljena na sajtu, ali i putem hashtag-a #pitajters.

Kako smo svi mi prethodnih godina više desetina puta na raznim mestima pričali, ideja nam je bila da ovog puta bude drugačije, da mi manje pričamo naše priče, tek toliko da se pokrene atmosfera, a da se mnogo više okrenemo ka konkretnom odgovaranju na pitanja korisnika, na konkretno savetovanje i rešavanje njihovih nedoumica i problema.

Odgovori profesionalaca na vaša pitanja

Iz RNIDS-a ističu da je edukativni program nemenjen svima – bilo da je u pitanju mala firma koja razmišlja da iskoristi Internet kao kanal komunikacije i promocije, ili pojedinac koji želi da istakne sebe u odnosu na druge. Sajt pitajte.rs zamišljen je kao mesto gde će se prikupljati pitanja učesnika i tako pripremiti za svaku od četiri panel diskusije. Moderatori će pratiti pitanja i putem Twitter-a, sa ciljem pružanja konkretnih odgovora u vezi sa pomenutim temama.

Više informacija o programu pitajte.rs dostupno je na zvaničnom sajtu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.