Apple TV stiže sa daljinskom kontrolom osetljivom na pokret?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Novi Apple TV stiže sa A8 čipom i daljinskom kontrolom osetljivom na pokret?

Zvanično predstavljanje novih iPhone modela kompanije iz Kupertina zakazano je za 9. septembar kada ćemo nešto više saznati i o dugo čekanoj novoj generaciji Apple TV-a. Prema pojedinim glasinama, ovaj uređaj bi trebao da stigne sa poznatim A8 čipom, daljinskom kontrolom osetljivom na dodir i drugim funkcijama.

Apple-TV
Nova generacija Apple TV-a stiže sa više funkcija nego što je to slučaj sa trenutnim modelom. (Izvor: huffingtonpost.com)

Kako prenosi portal Neowin, sudeći prema već procurelim podacima, nova generacija Apple TV-a imaće značajniju nadogradnju nego što je to slučaj sa postojećim modelom. Ono što će biti zanimljivo mnogim korisnicima jeste da pomenuti uređaj verovatno stiže sa daljinskom kontrolom osetljivom na pokret sa touchpadom i multi-axis senzorima.

Takođe, na kućištu ovog uređaja trebalo bi da se nalaze i integrisani mikrofoni za glasovnog asistenta Siri, što će doprineti jednom novom iskustvu pretrage putem Apple TV-a. Treba napomenuti i da će za stabilan rad najverovatnije biti zadužen Apple A8 procesor koji je svoju premijeru doživeo na iPhone 6 i iPhone 6 Plus modelima, dok bi za developere trebalo da bude obezbeđen izvorni SDK – kako bi mogli da kreiraju aplikacije za ovaj uređaj. 

Bolje iskustvo u multiplejer igrama

Svoju upotrebnu vrednost pomenuti kontroler imaće i kod običnih gejmera koji ga mogu koristiti u multiplejer igrama, a neki igrači mogu upotrebiti i glasovni input. Na ovaj način, kompanija iz Kupertina može privući nove korisnike koji bi prešli sa drugih, rivalskih platformi kao što je na primer Nintendo.

Prema pojedinim izvorima, cena novog Apple TV bi trebalo da se kreće od 149 do 199 američkih dolara, a nama ipak ostaje da sačekamo 9. septembar i zvanično se uverimo koliko su pomenute informacije bile tačne.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Novost

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.