Twitter akvizirao Periscope: Stižu prenosi uživo u tvitovima

Twitter akvizirao Periscope: Stiže nam prenos videa uživo u tvitovima

Iz poznate društvene mreže očigledno su rešeni da svojim korisnicima ponude što bolje i kvalitetnije usluge kada je reč o digitalnim medijima. Twitter je još prošlog meseca akvizirao Periscope, odnosno live video servis koji će pod okriljem novog vlasnika uskoro otpočeti reprodukciju video sadržaja uživo.

Periscope

Kako prenosi The Verge, Twitter je još u februaru preuzeo Periscope, međutim streaming video sadržaja treba da krene tek u narednom periodu. Sa druge strane, ne treba zaboraviti da Periscope već ima konkurenciju kao što je Meerkat, live video servis u vidu aplikacije, koja omogućava postavljanje video sadržaja na pomenutu društvenu mrežu.

Očigledno je da su iz Twittera imali sličnu ideju što se tiče deljenja live videa, te akvizicija Periscope-a ima smisao i predstavlja dobar potez sa poslovne tačke gledišta. Celokupna priča o Meerkatu sa kojim se tek upoznajemo, zatim kupovina Periscope-a i nagli porast sličnih video usluga kao što je YouNow, samo nam govori da smo dostigli vrhunac u kome live stream videa nije samo zabava, već održiv biznis sa velikim potencijalom.

Kuda ide poslovanje Twittera?

Krajem januara ove godine, Twitter nam je već nagovestio u kom pravcu bi moglo da se kreće poslovanje ove kompanije. Naime, tada su najavljene grupne poruke i mogućnost snimanja video sadržaja direktno iz tvita u trajanju od 30 sekundi.

U javnost još nije procurela informacija koliko je Twitter platio Periscope, kao i da li će ovaj servis raditi nezavisno pod okvirima pomenute kompanije. Podsećanja radi, sličnu stvar Twitter je uradio sa Vine-om kada je nakon kupovine, ova aplikacija samostalno funkcionisala. Nakon poteza iz prethodnog perioda, sigurno je da su iz poznate društvene mreže rešeni da u vremenu koje sledi, poslovanje usmere ka video sadržaju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Šta rade zaposleni dok HR menadžeri spavaju? Kritikuju LGBT zajednicu i leče decu SMS porukama

Koliko ste upoznati sa kulturom ćutanja, skretanja pogleda i sleganja ramena koja je nikad prisutnija u domaćoj IT zajednici?

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Srpski startap B-Fresh sa inovativnim sistemom pakovanja želi da promeni prehrambenu industriju

Tehnologija bi u budućnosti mogla u potpunosti da promeni poljoprivredu i prehrambenu industriju. Startap B-Fresh iz Srbije koji razvija rešenje za duži rok trajanja hrane upravo to dokazuje, ali pokazuje i da Srbija ima još jedan talentovan tim iz 'agrotech' sektora.

Internet marketing

IAB MIXX Awards 2021: Otvorene prijave – žiri bira nagrade u 15 kategorija!

Glavni cilj dodeljivanja IAB MIXX nagrada je da se prepoznaju i istaknu kvalitet realizacije digitalnih strategija i medijskih kampanja. Radovi se mogu prijaviti najkasnije do 12. aprila 2021. godine u jednoj ili više kategorija, a u skladu sa ciljevima kampanje ili projekta.

Digitalni mediji

Šta je to Patreon i koja je njegova uloga u podršci kreatorima sadržaja na Internetu?

U poslednjih dve, tri godine na domaćoj YouTube sceni sve više se govori o Patreonu - platformi koja nezavisnim video kreatorima pomaže da naprave nove modele zarade i okupe publiku koja će ih novčano nagraditi za kvalitetan sadržaj.

Startapi i poslovanje

Endava akvizirala hrvatsku agenciju Five za 33+ miliona evra

Ova kompanija nakon prošlogodišnje akvizicije Comtrade-a nastavlja sa jačanjem svog prisustva u regionu. Hrvatski Five postaje deo ove internacionalne kompanije, a 'exit' je vredan više od 33 miliona evra - kroz deonice i keš.

Office Talks Podcast

Prevara od 70 miliona dolara – ko je kriv?

U 36. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta ugostili smo novinara BIRN-a, Aleksandra Đorđevića, sa kojim smo razgovarali o Internet prevarama. Reč je o nepostojećim sajtovima za kupovinu kriptovaluta i berzama, te call centrima koji su nedavno dospeli u žižu javnosti.

Kultura 2.0

Oporezivanje digitalne imovine u Srbiji: Koje obaveze imaju fizička i pravna lica?

Do decembra 2020. godine poreski propisi nisu izričito prepoznavali digitalnu imovinu i to je vodilo nepovoljnom poreskom tretmanu transakcija koje uključuju digitalnu imovinu, ali i pravnoj nesigurnosti o tome kako se digitalna imovina oporezuje. U tekstu objašnjavamo kako sada stoje stvari po tom pitanju.