Twitter akvizirao Periscope: Stižu prenosi uživo u tvitovima

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Twitter akvizirao Periscope: Stiže nam prenos videa uživo u tvitovima

Iz poznate društvene mreže očigledno su rešeni da svojim korisnicima ponude što bolje i kvalitetnije usluge kada je reč o digitalnim medijima. Twitter je još prošlog meseca akvizirao Periscope, odnosno live video servis koji će pod okriljem novog vlasnika uskoro otpočeti reprodukciju video sadržaja uživo.

Periscope

Kako prenosi The Verge, Twitter je još u februaru preuzeo Periscope, međutim streaming video sadržaja treba da krene tek u narednom periodu. Sa druge strane, ne treba zaboraviti da Periscope već ima konkurenciju kao što je Meerkat, live video servis u vidu aplikacije, koja omogućava postavljanje video sadržaja na pomenutu društvenu mrežu.

Očigledno je da su iz Twittera imali sličnu ideju što se tiče deljenja live videa, te akvizicija Periscope-a ima smisao i predstavlja dobar potez sa poslovne tačke gledišta. Celokupna priča o Meerkatu sa kojim se tek upoznajemo, zatim kupovina Periscope-a i nagli porast sličnih video usluga kao što je YouNow, samo nam govori da smo dostigli vrhunac u kome live stream videa nije samo zabava, već održiv biznis sa velikim potencijalom.

Kuda ide poslovanje Twittera?

Krajem januara ove godine, Twitter nam je već nagovestio u kom pravcu bi moglo da se kreće poslovanje ove kompanije. Naime, tada su najavljene grupne poruke i mogućnost snimanja video sadržaja direktno iz tvita u trajanju od 30 sekundi.

U javnost još nije procurela informacija koliko je Twitter platio Periscope, kao i da li će ovaj servis raditi nezavisno pod okvirima pomenute kompanije. Podsećanja radi, sličnu stvar Twitter je uradio sa Vine-om kada je nakon kupovine, ova aplikacija samostalno funkcionisala. Nakon poteza iz prethodnog perioda, sigurno je da su iz poznate društvene mreže rešeni da u vremenu koje sledi, poslovanje usmere ka video sadržaju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.