Organizaciona kultura je bitnija od strategije u jednoj kompaniji

Kultura je jedna od najteže uhvatljivih pojava u organizaciji – ali je zaista vredi pronaći

Pre nekih 15 godina, čuveni Peter Drucker je rekao 'Kultura jede strategiju za doručak'. Tako snažna izjava od strane tako bitnog stručnjaka za upravljanje?!

Ako je do sada niste čuli, verovatno niste imali dodira sa organizacionom kulturom kao pojmom. Možda niste znali ni da ona postoji. Ali ste sa fenomenom organizacione kulture sigurno imali iskustva. Znali vi za to ili ne.

Dakle, šta nama Drucker tom izjavom poručuje?

Da organizaciona kultura, jedna od najteže uhvatljivih pojava u organizaciji, ima toliki uticaj na rezultate, da čak i najbolje pripremljene strategije i planovi mogu da propadnu pod naletom jedne nevidljive sile-koja-dolazi-niotkuda-i-rešava-stvar onako kako ona hoće? Pa da! Ustvari, baš to hoće da nam kaže.

Učili su nas od malih (biznis) nogu da je plan osnova svakog uspeha – Failing to plan is planning to fail!. U 4 faze  upravljanja, planiranje je prva. Nema ničeg pre nje. A šta je strategija, ako ne master plan. Pa kako onda nešto toliko fundamentalno i bitno može da bude ugroženo nečim gotovo nevidljivim? I to na tako velikom nivou? Da bismo mogli da bolje razumemo odnos snaga ta dva pojma, probaćemo da slikovito prikažemo u kakvoj su oni sprezi u jednoj organizaciji.

Play it again, Sam

Zamislite da imate vrhunskog kompozitora koji je napisao fenomenalnu kompoziciju. Sproveo je iz svoje glave na papir u formi notnog zapisa. Taj masterpiece, predstavljen tačkama i linijama, u tom trenutku postaje putokaz za svakoga ko želi da otelotvori to delo – da ga odsvira. I u ovom primeru taj notni zapis predstavlja business strategiju. Koraci po kojima svako može da odsvira to delo, to jest master plan kojim može da se postigne željeni cilj. Tu nije problem, oko toga svi možemo da se složimo.

Razlika nastaje kada dođemo do same izvedbe dela. Kada članovi jednog orkestra preuzmu stvar u svoje ruke i taj notni zapis pretvore u melodiju. U finalni rezultat. A taj rezultat ume da bude sa različitim kvalitetom. Jedno je ansambl ABC, a nešto sasvim drugo bečka filharmonija. Jer iako je ispred različitih orkestara isti skup nota, njihovo kolektivno i individualno razumevanje toga kako treba da odsviraju to delo utiče na to kakav će kvalitet finalnog rezultata da bude.

E to grupno razumevanje svakog muzičara u jednom orkestru kako odsvirati te note, šta su dozoljene improvizacije, kako se uklopiti kao pojedinac u celinu, koje sekcije kompozicije su bitne za dirigenta a koje ne, kada je vreme za solo nastup i prepuštanje uživanju, a kako pratim prvu violinu, to je metafora za organizacionu kulturu.

I to grupno razumevanje (i lična interpretacija), iako gotovo nikada direktno naglašeno, je svim članovima jednog orkestra vrlo jasno. Šta je dozvoljeno, a šta ne. Šta se vrednuje, a šta se kažnjava. Šta se očekuje, a šta se osuđuje. Ta pisana i nepisana pravila preživljavanja i uspeha u jednom kolektivu mnogo više učestvuju u sviranju tih nota, nego note same.

Tako organizaciona kultura pojede strategiju za doručak. Za ručak mora da jede nešto drugo. Ima veliki apetit.

Rapsodija ili raštimavancija

Iako je sigurno nemoguće razumeti organizacionu kulturu iz samo ovog primera, osnov je tu. Organizaciona kultura je skup normi i očekivanja kreiran pod uticajem vrednosti i uverenja u organizaciji, a koje utiču na ponašanja i aktivnosti članova te organizacije u smislu izvršenja zadataka i međuljudskih odnosa koje ti članovi kreiraju.

Dok je rezultat u business okruženju precizan, tačan i merljiv, dotle je organizaciona kultura kao bihevioralna kategorija poprilično klizava. Ali ne i nemoguća za uhvatiti. U poslednjih dvadesetak godina pojavile su se metodologije i alati kojima je moguće izmeriti i utvrditi načine za promenu i unapređivanje organizacione kulture. Primenjena sociologija i psihologija na business 101.

A šta to na kraju krajeva znači onom našem orkestru sa početka priče? Šta bi im ustvari Peter Drucker rekao? Pa kao što možete da naštimujete instrumente da budu besprekorni i usaglašeni, tako je moguće kreirati takve uslove da se članovi orkestra bolje razumeju, međusobno nadograđuju, kreativno inspirišu i budu podržani od strane organizacije tako da na kraju krajeva naprave remek-delo.

Zalogaj je veliki, ali je i nagrada adekvatna. Zadovoljni članovi, zadovoljna publika, rezultat vrhunski. Samo treba tačno znati o čemu pričamo kada se koristimo organizacionom kulturom kao pojmom. I pojavom. Ako ipak ne obratimo pažnju, ne brinite se. Obratiće ona pažnju na nas.


Koautor teksta je Ivan Dmitrić, Managing partner u filijali Human Synergistics International-a u Srbiji. Pre 18 godina odabrao je oblast organizacionog razvoja kao svoju profesionalnu strast. Konsultantsko “punoletstvo” stekao je uglavnom podržavajući kompleksne i mnogoljudne organizacije u radu na unapređenju njihovih kultura, liderstva i menadžmenta, kao i timskog rada. Pobornik je validnih i pouzdanih pristupa, pa je svoje kompetence razvijao kroz usavršavanje baš takvih metodologija i kroz saradnju sa iskusnim konsultantima “od Australije do Amerike”. Veliki je zaljubljenik u prirodu, sport, hranu i vino.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Startapi i poslovanje

TS Ventures ime je Telekomovog fonda vrednog 25 miliona evra – vodiće ga Davor Sakač

Novi fond poslovaće nezavisno od matične kompanije, a odluku o investiranju donosiće panel domaćih i inostranih eksperata. Prvi čovek TS Ventures fonda otkriva nam više detalja o novom poduhvatu.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.

Startapi i poslovanje

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Kultura 2.0

Grafička novela o Nikoli Tesli beleži uspeh na Kickstarteru – za početak planirano štampanje 2.000 primeraka

Crowdfunding kampanja pokrenuta u Srbiji za štampu grafičke novele 'Tesla: čovek koji je definisao budućnost' čiji je autor Danijele Meuči, postigla je uspeh za samo 48 sati. Ovaj projekat je podržala publika iz celog sveta, dok će kampanja biti aktivna do 7. oktobra.