Od agencije do restorana - i startapa!

Od agencije do restorana – i startapa!

U 37. epizodi Office Talks podcasta razgovarali smo sa osnivačima brenda NOM Kitchens u Srbiji koji su među prvima na ove prostore uveli koncept 'cloud kitchen' - a ubrzo potom pokrenuli i svoj startap.

Gosti u Netokracijinom studiju ovog puta bili su Uroš Cvetojević i Srđan Košutić, momci koji stoje iza startapa Bitebell, ali i brenda NOM Kitchens. Sa njima smo razgovarali kako su se odlučili da iz sveta marketinga, vodeći agenciju Ellecta Digital, pokrenu svoj biznis u industriji dostave i proizvodnje hrane pre desetak godina, sarađujući sa velikim internacionalnim lancima, pokrenuvši tada direct to consumer dostavu i predstavljajući pionire na tom polju u našoj zemlji.

Imali smo priliku da razgovaramo i o tome kako se zapravo tržište dostave hrane putem Interneta razvijalo u prethodnih nekoliko godina i koliko je dolazak globalnih platformi i servisa zapravo u potpunosti promenilo ovo tržište, koje je sada dodatno ubrzano zahvaljujući pandemiji.

Sveža investicija za Bitebell od ICT Hub Venture

Naši sagovornici su nam govorili detaljnije o razvoju startapa Bitebell, koji je osigurao pre-seed investiciju od fonda ICT Hub Venture. Srđan nam je između ostalog otkrio više o tome šta njihovo rešenje predstavlja i kako pomaže restoranima da automatizuju procese dostave hrane i funkcionisanje ugostiteljskog objekta. Uspeli smo i da saznamo koliko klijenata sada koristi Bitebell i da li tržište Srbije može da bude merodavno za validaciju ideje iza koje stoji ovaj startap.

Šta je to kuhinja u oblaku?

Sa druge strane, Uroš nam je govorio i o konceptu kuhinje u oblaku (cloud kitchen) o čemu smo i pisali početkom prošle godine, a čija je operativna funkcija započeta na leto 2019. godine. Pričali smo i o izazovima koje donosi koncept kuhinje u oblaku (u ovom slučaju brendovi Loha Poke i El Camion Loco) kako bi se stvorila logistika za pokrivanje šire teritorije grada.

Na kraju epizode, razgovarali smo o tome na koji način izgleda pokretanje jednog food brenda u Srbiji, tačnije NOM Kitchens i koje to izazove sa sobom donosi, kao i koliko je važna razmena iskustva sa partnerima kao što su Wolt, Donesi i Glovo. Pogledajte epizodu do kraja i saznajte šta su naši sagovornici još imali da nam otkriju kada su u pitanju budući planovi za razvoj i širenje pomenutog biznisa.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.