Od agencije do restorana - i startapa!

Od agencije do restorana – i startapa!

U 37. epizodi Office Talks podcasta razgovarali smo sa osnivačima brenda NOM Kitchens u Srbiji koji su među prvima na ove prostore uveli koncept 'cloud kitchen' - a ubrzo potom pokrenuli i svoj startap.

Gosti u Netokracijinom studiju ovog puta bili su Uroš Cvetojević i Srđan Košutić, momci koji stoje iza startapa Bitebell, ali i brenda NOM Kitchens. Sa njima smo razgovarali kako su se odlučili da iz sveta marketinga, vodeći agenciju Ellecta Digital, pokrenu svoj biznis u industriji dostave i proizvodnje hrane pre desetak godina, sarađujući sa velikim internacionalnim lancima, pokrenuvši tada direct to consumer dostavu i predstavljajući pionire na tom polju u našoj zemlji.

Imali smo priliku da razgovaramo i o tome kako se zapravo tržište dostave hrane putem Interneta razvijalo u prethodnih nekoliko godina i koliko je dolazak globalnih platformi i servisa zapravo u potpunosti promenilo ovo tržište, koje je sada dodatno ubrzano zahvaljujući pandemiji.

Sveža investicija za Bitebell od ICT Hub Venture

Naši sagovornici su nam govorili detaljnije o razvoju startapa Bitebell, koji je osigurao pre-seed investiciju od fonda ICT Hub Venture. Srđan nam je između ostalog otkrio više o tome šta njihovo rešenje predstavlja i kako pomaže restoranima da automatizuju procese dostave hrane i funkcionisanje ugostiteljskog objekta. Uspeli smo i da saznamo koliko klijenata sada koristi Bitebell i da li tržište Srbije može da bude merodavno za validaciju ideje iza koje stoji ovaj startap.

Šta je to kuhinja u oblaku?

Sa druge strane, Uroš nam je govorio i o konceptu kuhinje u oblaku (cloud kitchen) o čemu smo i pisali početkom prošle godine, a čija je operativna funkcija započeta na leto 2019. godine. Pričali smo i o izazovima koje donosi koncept kuhinje u oblaku (u ovom slučaju brendovi Loha Poke i El Camion Loco) kako bi se stvorila logistika za pokrivanje šire teritorije grada.

Na kraju epizode, razgovarali smo o tome na koji način izgleda pokretanje jednog food brenda u Srbiji, tačnije NOM Kitchens i koje to izazove sa sobom donosi, kao i koliko je važna razmena iskustva sa partnerima kao što su Wolt, Donesi i Glovo. Pogledajte epizodu do kraja i saznajte šta su naši sagovornici još imali da nam otkriju kada su u pitanju budući planovi za razvoj i širenje pomenutog biznisa.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.