Od agencije do restorana - i startapa!

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Od agencije do restorana – i startapa!

U 37. epizodi Office Talks podcasta razgovarali smo sa osnivačima brenda NOM Kitchens u Srbiji koji su među prvima na ove prostore uveli koncept 'cloud kitchen' - a ubrzo potom pokrenuli i svoj startap.

Gosti u Netokracijinom studiju ovog puta bili su Uroš Cvetojević i Srđan Košutić, momci koji stoje iza startapa Bitebell, ali i brenda NOM Kitchens. Sa njima smo razgovarali kako su se odlučili da iz sveta marketinga, vodeći agenciju Ellecta Digital, pokrenu svoj biznis u industriji dostave i proizvodnje hrane pre desetak godina, sarađujući sa velikim internacionalnim lancima, pokrenuvši tada direct to consumer dostavu i predstavljajući pionire na tom polju u našoj zemlji.

Imali smo priliku da razgovaramo i o tome kako se zapravo tržište dostave hrane putem Interneta razvijalo u prethodnih nekoliko godina i koliko je dolazak globalnih platformi i servisa zapravo u potpunosti promenilo ovo tržište, koje je sada dodatno ubrzano zahvaljujući pandemiji.

Sveža investicija za Bitebell od ICT Hub Venture

Naši sagovornici su nam govorili detaljnije o razvoju startapa Bitebell, koji je osigurao pre-seed investiciju od fonda ICT Hub Venture. Srđan nam je između ostalog otkrio više o tome šta njihovo rešenje predstavlja i kako pomaže restoranima da automatizuju procese dostave hrane i funkcionisanje ugostiteljskog objekta. Uspeli smo i da saznamo koliko klijenata sada koristi Bitebell i da li tržište Srbije može da bude merodavno za validaciju ideje iza koje stoji ovaj startap.

Šta je to kuhinja u oblaku?

Sa druge strane, Uroš nam je govorio i o konceptu kuhinje u oblaku (cloud kitchen) o čemu smo i pisali početkom prošle godine, a čija je operativna funkcija započeta na leto 2019. godine. Pričali smo i o izazovima koje donosi koncept kuhinje u oblaku (u ovom slučaju brendovi Loha Poke i El Camion Loco) kako bi se stvorila logistika za pokrivanje šire teritorije grada.

Na kraju epizode, razgovarali smo o tome na koji način izgleda pokretanje jednog food brenda u Srbiji, tačnije NOM Kitchens i koje to izazove sa sobom donosi, kao i koliko je važna razmena iskustva sa partnerima kao što su Wolt, Donesi i Glovo. Pogledajte epizodu do kraja i saznajte šta su naši sagovornici još imali da nam otkriju kada su u pitanju budući planovi za razvoj i širenje pomenutog biznisa.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Web 3.0

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Internet marketing

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.