Od agencije do restorana - i startapa!

Od agencije do restorana – i startapa!

U 37. epizodi Office Talks podcasta razgovarali smo sa osnivačima brenda NOM Kitchens u Srbiji koji su među prvima na ove prostore uveli koncept 'cloud kitchen' - a ubrzo potom pokrenuli i svoj startap.

Gosti u Netokracijinom studiju ovog puta bili su Uroš Cvetojević i Srđan Košutić, momci koji stoje iza startapa Bitebell, ali i brenda NOM Kitchens. Sa njima smo razgovarali kako su se odlučili da iz sveta marketinga, vodeći agenciju Ellecta Digital, pokrenu svoj biznis u industriji dostave i proizvodnje hrane pre desetak godina, sarađujući sa velikim internacionalnim lancima, pokrenuvši tada direct to consumer dostavu i predstavljajući pionire na tom polju u našoj zemlji.

Imali smo priliku da razgovaramo i o tome kako se zapravo tržište dostave hrane putem Interneta razvijalo u prethodnih nekoliko godina i koliko je dolazak globalnih platformi i servisa zapravo u potpunosti promenilo ovo tržište, koje je sada dodatno ubrzano zahvaljujući pandemiji.

Sveža investicija za Bitebell od ICT Hub Venture

Naši sagovornici su nam govorili detaljnije o razvoju startapa Bitebell, koji je osigurao pre-seed investiciju od fonda ICT Hub Venture. Srđan nam je između ostalog otkrio više o tome šta njihovo rešenje predstavlja i kako pomaže restoranima da automatizuju procese dostave hrane i funkcionisanje ugostiteljskog objekta. Uspeli smo i da saznamo koliko klijenata sada koristi Bitebell i da li tržište Srbije može da bude merodavno za validaciju ideje iza koje stoji ovaj startap.

Šta je to kuhinja u oblaku?

Sa druge strane, Uroš nam je govorio i o konceptu kuhinje u oblaku (cloud kitchen) o čemu smo i pisali početkom prošle godine, a čija je operativna funkcija započeta na leto 2019. godine. Pričali smo i o izazovima koje donosi koncept kuhinje u oblaku (u ovom slučaju brendovi Loha Poke i El Camion Loco) kako bi se stvorila logistika za pokrivanje šire teritorije grada.

Na kraju epizode, razgovarali smo o tome na koji način izgleda pokretanje jednog food brenda u Srbiji, tačnije NOM Kitchens i koje to izazove sa sobom donosi, kao i koliko je važna razmena iskustva sa partnerima kao što su Wolt, Donesi i Glovo. Pogledajte epizodu do kraja i saznajte šta su naši sagovornici još imali da nam otkriju kada su u pitanju budući planovi za razvoj i širenje pomenutog biznisa.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.