Native Teams: Kako doći do i na šta potrošiti €6,3 miliona investicije?

Native Teams: Kako doći do i na šta potrošiti €6,3 miliona investicije?

Kompanija Native Teams, koja je zakonski poslodavac za frilensere, podigla je višemilionsku investiciju od grupe fondova. Evo u šta će uložiti dobijen novac.

Kompanija Native Teams, zahvaljujući kojoj freelance radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni “za stalno”,  pre mesec dana obezbedila je dodatnih 6,275 miliona evra finansiranja. Ova investicija ima za cilj da ubrza planove kompanije da postane vodeća platforma za isplatu online radnika.

U ovoj rundi finansiranja učestvovali su trenutni investitori Eleven Ventures i Fil Rouge Capital, kao i novi poput MFG Invest, Begin Capital i drugih. Priliv kapitala naglašava stalnu posvećenost Native Teams-a unapređenju njihove finansijske platforme, te poboljšanju performansi proizvoda na ključnim tržištima i širenju poslovanja na tržište Azije.

Osnovana 2020. godine, kompanija Native Teams fokusira se na pojednostavljenje globalnih plaćanja za pojedince i kompanije putem jedinstvene, centralizovane platforme. Kompanija je brzo rasla i sada posluje u više od 65 zemalja sa globalnim timom od preko 200 zaposlenih. U brzorastućem sektoru Employer of Record (EOR), Native Teams zauzima jedinstvenu nišu.

Njihovo poslovanje predstavlja kombinaciju tradicionalnih EOR provajdera i šireg spektra platnih platformi, nudeći jedinstven, fleksibilan i transparentan pristup “zaposleni na prvom mestu” kada su u pitanju revnosna isplata i legalan nastavak poslovanja za frilensere, online radnike i kompanije čiji zaposleni rade remote.

Koliko je izazovno doći do višemilionske investicije?

Kao što smo već pomenuli, u ovoj rundi učestvovali su glavni investitori kompanije Native Teams, Eleven Ventures i Fil Rouge Capital, uloživši dodatni kapital u širenje poslovanja. Aleksandra Mitrevska, koja je suosnivačica i Chief Evangelist u kompaniji, navodi da je bilo izazovno izabrati ostale investitore, utoliko što su dobili dosta ponuda. Ipak, odluka je prevagnula na limitirane partnere (oni koji ulažu, ali ne učestvuju u upravljanju kapitalom) već postojećih investitora.

Potom, Mitrevska nam je ispričala koliko je bilo izazovno doći do jedne ovakve investicije:

Ovo je bio zahtevan put, ali su ga olakšali ambicija za realnim rastom, kao i iskusni investitori. Uvek je dobro znati koliko novca vam treba i od koga, jer je to najbolji način za održavanje kreativnosti i gladi za rastom. Zato smo i bili obazrivi u odabiru investitora, jer su nam potrebni oni koji prepoznaju našu ambiciju, a opet poseduju bogato iskustvo u zajednici.

Kada je u pitanju način na koji će utrošiti dobijena sredstva, naša sagovornica je istakla širenje poslovanja. Pre svega, geografsko, među članovima tima na međunarodnom nivou.

AI kao neizbežan aspekat poslovanja

Zatim, ulagaće u više automatizacije i poboljšanje proizvoda i celokupnog korisničkog iskustva. Naravno, deo sredstava utrošiće i u rast srpskog i tržišta Severne Makedonije, gde imaju najveće timove. Trenutno rade na novom modulu koji će, prema rečima naše sagovornice, biti samo savršen dodatak alatima koje već imaju u ponudi i koji će se baviti mogućnostima ulaganja za  korisnike uz upravljanje porezima “na najbolji mogući način”.

Dugoročni planovi za kompaniju jesu širenje na indijsko tržište, kao i na regione Kavkaza i Latinske Amerike. Kada je u pitanju razvoj proizvoda, Mitrevska ističe veštačku inteligenciju koja je danas neizbežna tema u svim industrijama. Stoga, ona najavljuje uvođenje novih modula, fleksibilnijih opcija za klijente, kako bi dobili što konkurentniju zaradu i osećali se sigurnije na svom radnom mestu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.