Snapchat najpopularnija aplikacija u 2016. - slede Messenger i Pokémon GO - Netokracija.rs

Snapchat najpopularnija aplikacija u 2016. – slede Messenger i Pokémon GO

Iz Epla stiže lista od top deset aplikacija koje su ove godine zabeležile najveći broj preuzimanja iz App Store prodavnice. Spisak predvodi Snapchat, dok su se tu našli i drugi popularni servisi i igre koje već duže vreme izbijaju na sam vrh pretrage.

app-store-1

Činjenica da je Snapchat zauzeo prvo mesto, a samim tim i titulu najpopularnije aplikacije na App Store prodavnici, svakako će najviše zaboleti Facebook koji tokom cele godine ulaže ogromne napore kako bi servise u svom vlasništvu što više približio rivalu. Međutim, očigledno je da mlađa populacija sve aktivnije koristi Snapchat, te u njemu pronalazi sve potrebne i zanimljive alate kako bi na kreativan način komunicirali sa svojim prijateljima i drugim korisnicima.

Kako piše Mashable, spisak očekivano nastavlja Messenger koji se nalazi na drugom mestu, dok mu “za vratom diše” planetarno popularna igra Pokémon GO, bazirana na tehnologiji proširene stvarnosti. Zanimljivo je istaći da su Instagram, Facebook i YouTube zauzeli petu, šestu i sedmu poziciju uprkos informaciji da su se i prethodne godine ovi servisi kotirali na prvim mestima liste najpopularnijih aplikacija.

‘Clash Royale’ najbolja igra za iPhone

Poslednja četiri mesta rezervisana su za aplikacije kao što su Google Maps, Pandora, Netflix i Spotify Music. Ukoliko govorimo o plaćemnim aplikacijama, ubedljivo prvo mesto već drugu godinu zaredom zauzima aplikacija Heads Up!, dok su preostale dve pozicije pripale aplikaciji Face Swap Live i igri Minecraft: Pocket Edition.

cr
Za najpopularniju igru proglašen je upravo Clash Royale, finskog gejming studija Supercell. Supercell

Iz Epla su takođe proglasili i najbolju aplikaciju godine, a ova prestižna titula pripala je Prizmi, softveru koji vaše fotografije pretvara u prava umetnička dela – upotrebom različitih filtera. Sa druge strane, u velikoj i jakoj konkurenciji na App Store prodavnici, kao najpopularnija i najbolja igra za iPhone po izboru Epla proglašen je Clash Royale.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.