Snapchat najpopularnija aplikacija u 2016. - slede Messenger i Pokémon GO - Netokracija.rs

Snapchat najpopularnija aplikacija u 2016. – slede Messenger i Pokémon GO

Iz Epla stiže lista od top deset aplikacija koje su ove godine zabeležile najveći broj preuzimanja iz App Store prodavnice. Spisak predvodi Snapchat, dok su se tu našli i drugi popularni servisi i igre koje već duže vreme izbijaju na sam vrh pretrage.

app-store-1

Činjenica da je Snapchat zauzeo prvo mesto, a samim tim i titulu najpopularnije aplikacije na App Store prodavnici, svakako će najviše zaboleti Facebook koji tokom cele godine ulaže ogromne napore kako bi servise u svom vlasništvu što više približio rivalu. Međutim, očigledno je da mlađa populacija sve aktivnije koristi Snapchat, te u njemu pronalazi sve potrebne i zanimljive alate kako bi na kreativan način komunicirali sa svojim prijateljima i drugim korisnicima.

Kako piše Mashable, spisak očekivano nastavlja Messenger koji se nalazi na drugom mestu, dok mu „za vratom diše“ planetarno popularna igra Pokémon GO, bazirana na tehnologiji proširene stvarnosti. Zanimljivo je istaći da su Instagram, Facebook i YouTube zauzeli petu, šestu i sedmu poziciju uprkos informaciji da su se i prethodne godine ovi servisi kotirali na prvim mestima liste najpopularnijih aplikacija.

‘Clash Royale’ najbolja igra za iPhone

Poslednja četiri mesta rezervisana su za aplikacije kao što su Google Maps, Pandora, Netflix i Spotify Music. Ukoliko govorimo o plaćemnim aplikacijama, ubedljivo prvo mesto već drugu godinu zaredom zauzima aplikacija Heads Up!, dok su preostale dve pozicije pripale aplikaciji Face Swap Live i igri Minecraft: Pocket Edition.

crSupercell
Za najpopularniju igru proglašen je upravo Clash Royale, finskog gejming studija Supercell.

Iz Epla su takođe proglasili i najbolju aplikaciju godine, a ova prestižna titula pripala je Prizmi, softveru koji vaše fotografije pretvara u prava umetnička dela – upotrebom različitih filtera. Sa druge strane, u velikoj i jakoj konkurenciji na App Store prodavnici, kao najpopularnija i najbolja igra za iPhone po izboru Epla proglašen je Clash Royale.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.