Pokémon GO najbrže rastuća mobilna igra

75 miliona preuzimanja za Pokémon GO: Zvanično najbrže rastuća mobilna igra!

Jedna od prvih popularnih igara bazirana na proširenoj realnosti preko noći je postala glavna zanimacija u gradovima širom sveta, a Pokémon Go nastavlja da obara rekorde. Rast korisničke baze, iako usporen, pomogao je ovog mobilnoj igri da postane jedna od najbrže rastućih igara kada je reč o ukupnom broju preuzimanja - kako na iOS, tako i na Android platformi.

Pokemon-Go-igra

Statistika je pokazala da je planetarno popularna igra preuzeta i instalirana čak 75 miliona puta na iOS i Android uređajima, posredstvom App Store i Google Play prodavnice. Da stvari budu fascinantnije, sama igra još uvek nije dostupna globalano te je zvanično mogu igrati igrači tek u 32 zemlje (među kojima je i Hrvatska), iako se ove dve prodavnice aplikacija i video igara trenutna nalaze u oko stotinjak država sveta .

Štaviše, Pokémon GO i dalje drži rekord na lestvici kada je u pitanju prvih 50 miliona preuzimanja za najmanje dana, a popularna igra dostigla je ovu brojku za svega tri nedelje. Kako piše Mashable, iza Pokémona su ostali Color Switch, Slither.io, Candy Crush Jelly Saga i drugi, kojima je trebalo mesec ili više dana kako bi bili instalirani čak pedeset miliona puta na mobilnim uređajima širom sveta.

Sama činjenica da je popularna igra postigla rezultat bez značajnih sredstava uloženih u oglašavanje, kao i to što nije bila uključena u featured sekciju na App Store prodavnici, samo je razlog više za divljenje. Sa druge strane, igra i dalje zauzima čeone pozicije na navedenim mobilnim prodavnicama u kategorijama najboljih besplatnih aplikacija, kao i onih koje su najbolje zaradile.

Iz Niantica najavljuju nove promene

Kada je reč o određenim poboljšanjima koja bi uskoro mogla da se pojave sa novim ažuriranjem za Pokémon GO, iz Niantica obećavaju niz promena koje bi uglavnom bile vezane za nove funkcije poput više prilagodljivijih Pokéstops-a, zatim novih Pokémona, proširenih opcija u teretani, većem umnožavanju ovih crtanih karaktera ali i stabilnosti same aplikacije. Podsećanja radi, nakon inicijalnog lansiranja u SAD-u, zatim u Novom Zelandu i Australiji, zvanična verzija igre je stigla i u pojedine države Evrope među kojima je svakako i Hrvatska.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.