Pokémon GO najbrže rastuća mobilna igra

75 miliona preuzimanja za Pokémon GO: Zvanično najbrže rastuća mobilna igra!

Jedna od prvih popularnih igara bazirana na proširenoj realnosti preko noći je postala glavna zanimacija u gradovima širom sveta, a Pokémon Go nastavlja da obara rekorde. Rast korisničke baze, iako usporen, pomogao je ovog mobilnoj igri da postane jedna od najbrže rastućih igara kada je reč o ukupnom broju preuzimanja - kako na iOS, tako i na Android platformi.

Pokemon-Go-igra

Statistika je pokazala da je planetarno popularna igra preuzeta i instalirana čak 75 miliona puta na iOS i Android uređajima, posredstvom App Store i Google Play prodavnice. Da stvari budu fascinantnije, sama igra još uvek nije dostupna globalano te je zvanično mogu igrati igrači tek u 32 zemlje (među kojima je i Hrvatska), iako se ove dve prodavnice aplikacija i video igara trenutna nalaze u oko stotinjak država sveta .

Štaviše, Pokémon GO i dalje drži rekord na lestvici kada je u pitanju prvih 50 miliona preuzimanja za najmanje dana, a popularna igra dostigla je ovu brojku za svega tri nedelje. Kako piše Mashable, iza Pokémona su ostali Color Switch, Slither.io, Candy Crush Jelly Saga i drugi, kojima je trebalo mesec ili više dana kako bi bili instalirani čak pedeset miliona puta na mobilnim uređajima širom sveta.

Sama činjenica da je popularna igra postigla rezultat bez značajnih sredstava uloženih u oglašavanje, kao i to što nije bila uključena u featured sekciju na App Store prodavnici, samo je razlog više za divljenje. Sa druge strane, igra i dalje zauzima čeone pozicije na navedenim mobilnim prodavnicama u kategorijama najboljih besplatnih aplikacija, kao i onih koje su najbolje zaradile.

Iz Niantica najavljuju nove promene

Kada je reč o određenim poboljšanjima koja bi uskoro mogla da se pojave sa novim ažuriranjem za Pokémon GO, iz Niantica obećavaju niz promena koje bi uglavnom bile vezane za nove funkcije poput više prilagodljivijih Pokéstops-a, zatim novih Pokémona, proširenih opcija u teretani, većem umnožavanju ovih crtanih karaktera ali i stabilnosti same aplikacije. Podsećanja radi, nakon inicijalnog lansiranja u SAD-u, zatim u Novom Zelandu i Australiji, zvanična verzija igre je stigla i u pojedine države Evrope među kojima je svakako i Hrvatska.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.