LinkedIn sada broji 500 miliona (uglavnom neaktivnih) korisnika - Netokracija.rs

LinkedIn sada broji 500 miliona (uglavnom neaktivnih) korisnika

Kompanija koja se na tržištu pojavila još 2002. godine sa ciljem da poveže profesionalce iz čitavog sveta, može se pohvaliti činjenicom da trenutno broji preko 500 miliona korisnika. U poslednjih šest meseci, LinkedIn je zabeležio novih 33 miliona profila uz podatak da se baza korisnika prostire u čak 200 zemalja širom planete.

linked-in-1
blog.linkedin.com

Iako je pomenuti rast poprilično stabilan i značajan za ovu kompaniju, ne može se reći da je u isto vreme veliki i dinamičan ukoliko statistike obuhvataju nešto kraće vremenske periode. Dobar primer za to je Facebook – čija korisnička baza beleži snažan rast gledano po godišnjim kvartalima. Kako piše Digital Trends, predstavnike LinkedIn-a tek čekaju ozbiljni zadaci kada je reč o povećanju angažovanosti korisnika, jer poslednji podaci ukazuju na to da je prošle godine zabeležena tek četvrtina aktivnih naloga koji najmanje jednom mesečno posete ovu mrežu.

Sa druge strane, na zvaničnom LinkedIn blogu stoje podaci koji ukazuju da ova mreža između ostalog može da se pohvali sa više od 10 miliona aktivnih poslova, zatim prisustvom 9 miliona kompanija, kao i podatkom da se svake nedelje objavi više od 100.000 članaka koji dodatno utiču da svi korisnici ostanu informisani o najbitnijim promenama iz određene industrije u kojoj su zaposleni.

linkedin
Iako se mogu pohvaliti sa novim statistikama, predstavnike LinkedIn-a čeka veliki posao kako bi povećali angažovanost korisnika. blog.linkedin.com

Akvizicija Microsofta za novo poglavlje LinkedIna?

Namera ove kompanije da svoje usluge još više približi iskustvu sa društvenih mreža – rezultovala se lansiranjem redizajnirane i nove aplikacije za mobilne uređaje, čiji korisnički interfejs zajedno sa novim funkcijama u velikoj meri podseća na Facebook. Podsetimo, još prošle godine u junu mesecu, kompanija Microsoft je kupila LinkedIn za 26 milijardi dolara, upravo sa namerom da ovaj servis učini još boljim i primamljivijim za korisnike.

Akvizicija od strane Microsofta je svakako velika stvar za LinkedIn, te nema sumnje da će kompanija iz Redmonda učiniti sve kako bi ovaj servis postao još kvalitetniji. Potencijalnim spajanjem alata iz Microsofta, korisnici bi u nekom budućem periodu možda mogli da dobiju modernu coworking platformu, što je i bilo za očekivati prošle godine. Ipak, do sada nismo videli značajnije pomake u ovom segmentu, te ostaje nada da bi LinkedIn, osim sve većeg broja korisnika – mogao da se pohvali i nekim novim promenama u periodu koji je pred nama.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.