LinkedIn sada broji 500 miliona (uglavnom neaktivnih) korisnika - Netokracija.rs

LinkedIn sada broji 500 miliona (uglavnom neaktivnih) korisnika

Kompanija koja se na tržištu pojavila još 2002. godine sa ciljem da poveže profesionalce iz čitavog sveta, može se pohvaliti činjenicom da trenutno broji preko 500 miliona korisnika. U poslednjih šest meseci, LinkedIn je zabeležio novih 33 miliona profila uz podatak da se baza korisnika prostire u čak 200 zemalja širom planete.

linked-in-1
blog.linkedin.com

Iako je pomenuti rast poprilično stabilan i značajan za ovu kompaniju, ne može se reći da je u isto vreme veliki i dinamičan ukoliko statistike obuhvataju nešto kraće vremenske periode. Dobar primer za to je Facebook – čija korisnička baza beleži snažan rast gledano po godišnjim kvartalima. Kako piše Digital Trends, predstavnike LinkedIn-a tek čekaju ozbiljni zadaci kada je reč o povećanju angažovanosti korisnika, jer poslednji podaci ukazuju na to da je prošle godine zabeležena tek četvrtina aktivnih naloga koji najmanje jednom mesečno posete ovu mrežu.

Sa druge strane, na zvaničnom LinkedIn blogu stoje podaci koji ukazuju da ova mreža između ostalog može da se pohvali sa više od 10 miliona aktivnih poslova, zatim prisustvom 9 miliona kompanija, kao i podatkom da se svake nedelje objavi više od 100.000 članaka koji dodatno utiču da svi korisnici ostanu informisani o najbitnijim promenama iz određene industrije u kojoj su zaposleni.

linkedin
Iako se mogu pohvaliti sa novim statistikama, predstavnike LinkedIn-a čeka veliki posao kako bi povećali angažovanost korisnika. blog.linkedin.com

Akvizicija Microsofta za novo poglavlje LinkedIna?

Namera ove kompanije da svoje usluge još više približi iskustvu sa društvenih mreža – rezultovala se lansiranjem redizajnirane i nove aplikacije za mobilne uređaje, čiji korisnički interfejs zajedno sa novim funkcijama u velikoj meri podseća na Facebook. Podsetimo, još prošle godine u junu mesecu, kompanija Microsoft je kupila LinkedIn za 26 milijardi dolara, upravo sa namerom da ovaj servis učini još boljim i primamljivijim za korisnike.

Akvizicija od strane Microsofta je svakako velika stvar za LinkedIn, te nema sumnje da će kompanija iz Redmonda učiniti sve kako bi ovaj servis postao još kvalitetniji. Potencijalnim spajanjem alata iz Microsofta, korisnici bi u nekom budućem periodu možda mogli da dobiju modernu coworking platformu, što je i bilo za očekivati prošle godine. Ipak, do sada nismo videli značajnije pomake u ovom segmentu, te ostaje nada da bi LinkedIn, osim sve većeg broja korisnika – mogao da se pohvali i nekim novim promenama u periodu koji je pred nama.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.