Google stiže na konferenciju #NovaEnergija

Lazar Džamić, šef brend planiranja u Google ZOO, predavač na konferenciji #NovaEnergija

Veliki broj predavača, među kojima je i Netokracijin Ivan Brezak Brkan, potvrdili su svoje učešće na konferenciji #NovaEnergija koja će se u periodu od 29. aprila do 3. maja održati na Kopaoniku. Prisutni će moći da čuju predavanja domaćih i inostranih eksperata, a jedan od njih jeste i Lazar Džamić, šef brend planiranja u Londonskom Google ZOO.

lazar_dzamic

Kao dugogodišnji digitalni starteg, Džamić je početkom prethodne godine postao šef brend planiranja kreativnog odseka poznate tehnološke kompanije tj. advertajzing agencije unutar Google-a zadužene za veliki broj unikatnih reklama na YouTube-u i širom drugih proizvoda ove kompanije.

Kao jedan od glavnih razloga zbog kojih je podržao konferenciju #NovaEnergija, Lazar ističe da je Srbiji potrebna promena u načinu razmišljanja, pri čemu dobar deo tih promena mora da dođe upravo od samog naroda i iz poslovnih struktura:

Mi već jesmo bogato društvo, samo se mnogo krade i rasipa. Naše poljoprivredno, turističko, intelektualno i kreativno bogatstvo bi nas za jednu deceniju, kada bi se iskoristilo kako treba, načinilo jednom od najbogatihih zemalja u regionu.

Preduzetnička kultura > kultura državnog posla

Šef kreativnog tima Google-a za Zapadnu Evropu, dodaje da je uređena ekonomija ujedno i najveća opasnost jer uvodi pravila igre koja su manje arbitrarna i više transparentna. Upravo zbog toga, mora da postoji front manjih inovativnih kompanija koje su primer drugima, a koje svojom zajedničkom idejom i kreativnom snagom vrše pritisak na zvanične strukture, formirajući preduzetničku kulturu umesto kulture državnog posla.

Kako kažu iz organizacije, sama tema konferencije jeste Internet ekonomija, te sve ono što u kratkom roku može pomoći rehabilitaciji srpske privrede: Internet biznis, elektronska uprava, PayPayl i drugi platni servisi, Internet marketing, lično brendiranje na društvenim mrežama i ostale teme koje obuhvataju ekonomiju znanja.

Džamić naglašava da ove stvari po default-u spadaju pod ekomoniju u razvijenim zemljama, te da je Internet u „post-digitalnom“ svetu zapravo četvrta komunalija – struja, voda, kanalizacija i komunikacija. On se slaže da bi slično trebalo biti i u Srbiji: „Postoji mnogo toga što tradicionalne firme mogu da nauče i unaprede primenom digitalnog razmišljanja, i obrnuto, gde digitalne firme moraju da razumeju medote tradicionalnog biznisa i marketinga kako bi napredovale“.

Više informacija o konferenciji #NovaEnergija dostupno je na zvaničnom sajtu konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.