Otvorene prijave za Ladies of New Business 2017!

Kako žene oblikuju IT industriju? Pridruži se diskusiji 8. marta u Impact Hub-u

Zašto danas nemamo više žena u IT-ju i kako njihov pogled na svet oblikuje servise i usluge koje danas svakodnevno koristimo? Kako ostati motivisan u korporativnom okruženju, a pritom igrati i ulogu roditelja? O ovim i srodnim temama, govorićemo na drugom izdanju Ladies of New Business konferencije koju Netokracija Srbija organizuje 8. marta u beogradskom Impact Hub-u.

ladies_bg

Tačno pre godinu dana organizovali smo prvu Ladies of New Business konferenciju na kojoj smo okupili 120 žena – predstavnica ICT sektora, sa kojima smo potražili odgovore na pitanja koja je uloga žena u ovim i srodnim industrijama, ali i kako unaprediti profesionalni razvoj mladih žena u poslovnom okruženju u kojem i dalje dominira jači pol. Hrabrost, znanje i odvažnost odlike su moderne uspešne žene, no mnogo je pitanja na koja i dalje tražimo odgovor.

U cilju isticanja uspešnih žena i nastavka diskusije o njihovoj ulozi u svetu promena, Netokracija Srbija najavljuje drugo izdanje Ladies of New Business konferencije koja će se održati u sredu, 8. marta, u beogradskom Impact Hub-u (Makedonska 21) – i to baš na Međunarodni dan žena! Drugo izdanje konferencije podržali su Direct Media, Vichy, Doncafé i Adria Media Group.

Sa nama su ovoga puta Natali Delić (Vip mobile), Catherine Ferrary Simon (Namics Belgrade), Dragana i Boris Krstović (Wolfiana / GoDaddy), Ljiljana Pavlovicova (SparkeIT) i predstavnici organizacija IT Girls i Rails Girls Beograd koji su svojim radom doprineli osvešćivanju i jačanju položaja žena u informacionim tehnologijama. Kroz seriju intervjua i predavanja, razgovaraćemo o ulozi žena u ICT-ju, mešovitim timovima, porodici i karijeri sa mamama i tatama (da, muškarci su više nego dobrodošli), te razlozima zbog kojih nemamo više poslovno iskusnih žena koje se odlučuju za ulazak u preduzetničke vode.

Pokrećemo program mentorstva

Kako je Ladies of New Business od početka događaj edukativnog tipa, ove godine pripremili smo i nešto zaista posebno – program mentorstva ‘Digitalni karanfili’ kojim želimo da spojimo mlade žene i devojke sa iskusnim mentorima i mentorkama kako bi se upoznali, povezali i zajedno radili na problemima i pitanjima koji dolaze sa prvim profesionalnim koracima. Devojke, prijave za program mentorstva otvorene su do 5. marta zato požurite i aplicirajte – nakon toga u saradnji sa mentorima biramo najbolje prijave.

U sklopu mentorskog programa ‘Digitalni karanfili’, mentori i učesnice programa mentorstva imaće priliku da se druže i razmene iskustva jednom mesečno (u periodu od tri meseca), na neformalnim okupljanjima koje organizuje Netokracija. Kick-off događaj za program mentorstva održaće se u sklopu Ladies Of New Business konferencije, 8. marta u beogradskom Impact Hubu, a evo kako je bilo u Zagrebu na mentorstvu koje je Netokracija organizovala u Hrvatskoj.

Kako do ulaznice za #LadiesBG?

Prijave za beogradsko izdanje Ladies of New Business konferencije već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu događaja. Ukoliko dobijete obaveštenje da ste već na listi, to je zato što smo se družili prošle godine! Samo prosledite mail na mudrinic@netokracija.com i naglasite da ste zainteresovani i za ovogodišnji događaj, a mi vas stavljamo na spisak. Devojke i momci, vidimo se 8. marta u Impact Hub-u! 🙂

ladies-sponzori

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Ekskluzivno

HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA – 250 inženjera postaje deo grupe

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Propustili ste

Analiza

Bindžovanje bez interneta? Uz EON platformu, gde god poželite

Kompanija SBB predstavila je novi EON Video klub, koji transformiše iskustvo gledanja sadržaja inovativnim interfejsom, preporukama, personalizovanim odabirom sadržaja i funkcijom preuzimanja sadržaja za gledanje 'offline'. Donosimo vam prve utiske.

Gaming

For The Win! konferencija ove godine okuplja preko 500 ‘game dev’ profesionalaca

Treće izdanje konferencije For The Win! posvećene game developmentu u Srbiji održaće se 29. i 30. maja, a pored već tradicionalnog večernjeg keynote programa u Bitef teatru, glavni program biće održan u MTS Dvorani, uz dodatne spin-off događaje, žurke i prilike za neformalni networking.

Karijere

Lena Miladinović: Od žene se uvek traži više — u šahu i u preduzetništvu!

Ovogodišnji osmomartovski specijal otvaramo intervjuom s višestrukom državnom prvakinjom u šahu i osnivačicom Outpostchess startapa.

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.