Otvorene prijave za Ladies of New Business 2017!

Kako žene oblikuju IT industriju? Pridruži se diskusiji 8. marta u Impact Hub-u

Zašto danas nemamo više žena u IT-ju i kako njihov pogled na svet oblikuje servise i usluge koje danas svakodnevno koristimo? Kako ostati motivisan u korporativnom okruženju, a pritom igrati i ulogu roditelja? O ovim i srodnim temama, govorićemo na drugom izdanju Ladies of New Business konferencije koju Netokracija Srbija organizuje 8. marta u beogradskom Impact Hub-u.

ladies_bg

Tačno pre godinu dana organizovali smo prvu Ladies of New Business konferenciju na kojoj smo okupili 120 žena – predstavnica ICT sektora, sa kojima smo potražili odgovore na pitanja koja je uloga žena u ovim i srodnim industrijama, ali i kako unaprediti profesionalni razvoj mladih žena u poslovnom okruženju u kojem i dalje dominira jači pol. Hrabrost, znanje i odvažnost odlike su moderne uspešne žene, no mnogo je pitanja na koja i dalje tražimo odgovor.

U cilju isticanja uspešnih žena i nastavka diskusije o njihovoj ulozi u svetu promena, Netokracija Srbija najavljuje drugo izdanje Ladies of New Business konferencije koja će se održati u sredu, 8. marta, u beogradskom Impact Hub-u (Makedonska 21) – i to baš na Međunarodni dan žena! Drugo izdanje konferencije podržali su Direct Media, Vichy, Doncafé i Adria Media Group.

Sa nama su ovoga puta Natali Delić (Vip mobile), Catherine Ferrary Simon (Namics Belgrade), Dragana i Boris Krstović (Wolfiana / GoDaddy), Ljiljana Pavlovicova (SparkeIT) i predstavnici organizacija IT Girls i Rails Girls Beograd koji su svojim radom doprineli osvešćivanju i jačanju položaja žena u informacionim tehnologijama. Kroz seriju intervjua i predavanja, razgovaraćemo o ulozi žena u ICT-ju, mešovitim timovima, porodici i karijeri sa mamama i tatama (da, muškarci su više nego dobrodošli), te razlozima zbog kojih nemamo više poslovno iskusnih žena koje se odlučuju za ulazak u preduzetničke vode.

Pokrećemo program mentorstva

Kako je Ladies of New Business od početka događaj edukativnog tipa, ove godine pripremili smo i nešto zaista posebno – program mentorstva ‘Digitalni karanfili’ kojim želimo da spojimo mlade žene i devojke sa iskusnim mentorima i mentorkama kako bi se upoznali, povezali i zajedno radili na problemima i pitanjima koji dolaze sa prvim profesionalnim koracima. Devojke, prijave za program mentorstva otvorene su do 5. marta zato požurite i aplicirajte – nakon toga u saradnji sa mentorima biramo najbolje prijave.

U sklopu mentorskog programa ‘Digitalni karanfili’, mentori i učesnice programa mentorstva imaće priliku da se druže i razmene iskustva jednom mesečno (u periodu od tri meseca), na neformalnim okupljanjima koje organizuje Netokracija. Kick-off događaj za program mentorstva održaće se u sklopu Ladies Of New Business konferencije, 8. marta u beogradskom Impact Hubu, a evo kako je bilo u Zagrebu na mentorstvu koje je Netokracija organizovala u Hrvatskoj.

Kako do ulaznice za #LadiesBG?

Prijave za beogradsko izdanje Ladies of New Business konferencije već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu događaja. Ukoliko dobijete obaveštenje da ste već na listi, to je zato što smo se družili prošle godine! Samo prosledite mail na mudrinic@netokracija.com i naglasite da ste zainteresovani i za ovogodišnji događaj, a mi vas stavljamo na spisak. Devojke i momci, vidimo se 8. marta u Impact Hub-u! 🙂

ladies-sponzori

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nike, IBM i McDonald’s koriste srpski Vacation Tracker kako bi pratili godišnje odmore svojih zaposlenih

Praćenje godišnjih odmora, bolovanja i slobodnih dana u kompanijama sa velikim brojem zaposlenih često ume da bude komplikovan i zamoran proces. Rešenje ovog izazova u vidu digitalnog servisa Vacation Tracker ponudio je razvojni tim kompanije Cloud Horizon u Srbiji.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.