Otvorene prijave za Ladies of New Business 2017!

Kako žene oblikuju IT industriju? Pridruži se diskusiji 8. marta u Impact Hub-u

Zašto danas nemamo više žena u IT-ju i kako njihov pogled na svet oblikuje servise i usluge koje danas svakodnevno koristimo? Kako ostati motivisan u korporativnom okruženju, a pritom igrati i ulogu roditelja? O ovim i srodnim temama, govorićemo na drugom izdanju Ladies of New Business konferencije koju Netokracija Srbija organizuje 8. marta u beogradskom Impact Hub-u.

ladies_bg

Tačno pre godinu dana organizovali smo prvu Ladies of New Business konferenciju na kojoj smo okupili 120 žena – predstavnica ICT sektora, sa kojima smo potražili odgovore na pitanja koja je uloga žena u ovim i srodnim industrijama, ali i kako unaprediti profesionalni razvoj mladih žena u poslovnom okruženju u kojem i dalje dominira jači pol. Hrabrost, znanje i odvažnost odlike su moderne uspešne žene, no mnogo je pitanja na koja i dalje tražimo odgovor.

U cilju isticanja uspešnih žena i nastavka diskusije o njihovoj ulozi u svetu promena, Netokracija Srbija najavljuje drugo izdanje Ladies of New Business konferencije koja će se održati u sredu, 8. marta, u beogradskom Impact Hub-u (Makedonska 21) – i to baš na Međunarodni dan žena! Drugo izdanje konferencije podržali su Direct Media, Vichy, Doncafé i Adria Media Group.

Sa nama su ovoga puta Natali Delić (Vip mobile), Catherine Ferrary Simon (Namics Belgrade), Dragana i Boris Krstović (Wolfiana / GoDaddy), Ljiljana Pavlovicova (SparkeIT) i predstavnici organizacija IT Girls i Rails Girls Beograd koji su svojim radom doprineli osvešćivanju i jačanju položaja žena u informacionim tehnologijama. Kroz seriju intervjua i predavanja, razgovaraćemo o ulozi žena u ICT-ju, mešovitim timovima, porodici i karijeri sa mamama i tatama (da, muškarci su više nego dobrodošli), te razlozima zbog kojih nemamo više poslovno iskusnih žena koje se odlučuju za ulazak u preduzetničke vode.

Pokrećemo program mentorstva

Kako je Ladies of New Business od početka događaj edukativnog tipa, ove godine pripremili smo i nešto zaista posebno – program mentorstva ‘Digitalni karanfili’ kojim želimo da spojimo mlade žene i devojke sa iskusnim mentorima i mentorkama kako bi se upoznali, povezali i zajedno radili na problemima i pitanjima koji dolaze sa prvim profesionalnim koracima. Devojke, prijave za program mentorstva otvorene su do 5. marta zato požurite i aplicirajte – nakon toga u saradnji sa mentorima biramo najbolje prijave.

U sklopu mentorskog programa ‘Digitalni karanfili’, mentori i učesnice programa mentorstva imaće priliku da se druže i razmene iskustva jednom mesečno (u periodu od tri meseca), na neformalnim okupljanjima koje organizuje Netokracija. Kick-off događaj za program mentorstva održaće se u sklopu Ladies Of New Business konferencije, 8. marta u beogradskom Impact Hubu, a evo kako je bilo u Zagrebu na mentorstvu koje je Netokracija organizovala u Hrvatskoj.

Kako do ulaznice za #LadiesBG?

Prijave za beogradsko izdanje Ladies of New Business konferencije već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu događaja. Ukoliko dobijete obaveštenje da ste već na listi, to je zato što smo se družili prošle godine! Samo prosledite mail na mudrinic@netokracija.com i naglasite da ste zainteresovani i za ovogodišnji događaj, a mi vas stavljamo na spisak. Devojke i momci, vidimo se 8. marta u Impact Hub-u! 🙂

ladies-sponzori

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbian Bookers: Turizam je i dalje u lošem stanju, ali izdavači računaju na domaće turiste

Kako su se domaći digitalni iznajmljivači snašli tokom pandemije i kakva su im očekivanja za naredni period? Istraživanje platforme Serbian-Bookers ima odgovor.

Intervju

Kako je pandemija uticala na globalno tržište digitalnih usluga i koje pouke se mogu izvući

Ceo svet se preko noći promenio izbijanjem COVID-19 pandemije, a ovaj virus uticao je na sve segmente poslovanja, posebno na globalno tržište IT usluga. Ono je moralo da se prilagodi novonastaloj situaciji i zaposlenima u ovom sektoru nametne potpuno novi izazov - izgradnju internih resursa u cilju što boljeg odgovora na krizu.

Kultura 2.0

Da li i dalje čitamo stripove ili će ovaj kulturološki fenomen ostati u senci digitalizacije?

Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti! Da li i vi često citirate omiljene junake iz stripova, poput čuvenog Alana Forda i jesu li stripovi i dalje deo pop-kulture koji rado konzumirate? Oni su, zapravo, kult koji se ne da tako lako izgubiti u zaboravu, a mi smo analizirali da li će ove male, crtane knjižice i dalje nalaziti put do korisnika - čak i u vreme digitalizacije pisanog i crtanog sadržaja.

Startapi i poslovanje

Kako je beogradski Intelisale porastao za vreme pandemije i prilagodio svoj posao trenutnim potrebama klijenata?

Vratite se koji mesec unazad i zapitajte se - koliko ste svoje poslovanje morali da prilagodite zahtevima klijenata čiji su biznisi bili direktno ili indirektno pogođeni pandemijom COVID-19?

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.