KAKTUS 2015. festival krajem oktobra u Beogradu

Kako ideje opstaju? Saznajte na prvom KAKTUS 2015. festivalu u Beogradu

Pod sloganom ‘Ideje koje opstaju’, posetioci prvog nacionalnog festivala integrisanih komunikacija - KAKTUS 2015, imaće priliku da krajem oktobra čuju predavanja desetak domaćih i svetski poznatih profesionalaca iz različitih kreativnih industrija, a tu su i KAKTUS nagrade u 13 kategorija za najbolje integrisane kampanje koje su obeležile godinu.

kaktus

Jednodnevna konferencija KAKTUS 2015. održaće se 29. oktobra u Beogradu u velikoj sali Madlenianum Opera & Theatre u Zemunu. Festival je namenjen svim učesnicima na tržištu marketinških komunikacija u Srbiji i regionu, a pored predavanja i radionica priznatih stručnjaka iz Evrope i sveta, tu je i večernji program dodele nagrada najboljima iz struke.

Iza festivala stoji portal Marketing mreža čija je Ivana Parčetić Mitić izjavila u razgovoru za Netokraciju:

Kaktus živi u jako teškim i neprijatnim uslovima: oko njega su samo pesak, vrućina i pomalo korova. Ali ako ima samo malo vode, ako ima taj osnovni podstrek, on se razvija, raste i živi.

Iz tog razloga odabrali smo kaktus kao simbol predsojećeg festivala jer želimo da negujemo one ideje koje opstaju – uprkos krizi i smanjenim budžetima.

Evropski i domaći stručnjaci o komunikacijama

Tokom dnevnog, konferencijskog dela festivala, učesnici će moći da čuju Atanasa Raykova (generalnog menadžera Vibera za CIE), Marijanu Prpić (brending direktor u kompaniji Google), Svetlanu Stavrevu (direktor marketinga i komunikacija u IBM-u za jugoistočnu Evropu), te Jakoba Kobi Gamliela (osnivača jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu).

Ulaznice za KAKTUS 2015. koji će se održati u zemunskom Madlenianumu možete obezbediti već danas.
Ulaznice za KAKTUS 2015. koji će se održati u zemunskom Madlenianumu možete obezbediti već danas.

Pored njih publici će se obratiti i Abraham Abbi Asefaw, Maksimillian Kallhed, Catalin Dobre, Toygun Yilmazer, Mike Brandt, Matija Vujović i Vladimir Grčič.

Najboljima i nagrade

Večernji program festivala obeležiće dodela KAKTUS nagrada najboljima u struci. One se dodeljuju u čak 13 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. Dodeli nagrada prethodi žiriranje koje predvodi 25 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Iz organizacije festivala poručuju da se ulaznice već uvelko nalaze u prodaji, te da svi zainteresovani mogu obezbediti svoje mesto na zvaničnom sajtu Festivala integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015, gde se ujedno i nalazi više informacija o programu i predavačima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.

Startapi i poslovanje

OTP banka i niški NadjiTuru.rs udruženim snagama digitalizuju transportnu industriju u Srbiji

Šta dobijete kada spojite startap koji značajno pojednostavljuje logistiku transporta i banku koja je jedna od vodećih po pitanju inovacija? Sjajno partnerstvo koje omogućava svim učesnicima ekosistema transportne industrije da unaprede svoje poslovanje, te sarađuju efikasnije i lakše.